ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αγχωτική νίκη - πρόκριση για το Βέλγιο

Αγχωτική μεν, νίκη δε για το Βέλγιο, που από σήμερα μπορεί να πανηγυρίζει την πρόκριση του στους «16» του Μουντιάλ.

Ο Ντίβοκ Οριζί, που μπήκε στο παιχνίδι στο 57', πέτυχε το νικητήριο τέρμα για το Βέλγιο κόντρα στη Ρωσία στο 88', χαρίζοντας το "τρίποντο" στο ομοσπονδιακό "συγκρότημα" της χώρας του, που την κράτησε στην κορυφή του 8ου ομίλου.

Για ένα ακόμα παιχνίδι το Βέλγιο δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, με την Ρωσία να είναι ανώτερη, αλλά όχι ουσιαστικότερη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με τον Μέρτενς από τα δεξιά, ενώ από την άλλη η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο από αντεπιθέσεις.

Στο 12’ ο Κουρτουά απέκρουσε σουτ του Φαϊζούλιν, ενώ είπε «όχι» και στον Σατόβ στο 30’. Στο 27’ οι Ρώσοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλντερβέιρελντ στον Κανούνικοφ, αλλά λανθασμένα ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 44’ οι Ρώσοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Κοκόριν έπειτα από σέντρα του Γκουσακόβ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο λίγο πριν τους πάρει όλους ο ύπνος και οι δύο ομάδες βολευτούν με την ισοπαλία στη «σούπα» που έβλεπαν όλοι, ο Οριζί, που μπήκε στον αγώνα στο 57’ χάρισε τη λύτρωση. Αρχικά η είσοδος του Κέβιν Μιραλάς στο 75’ άλλαξε τα πάντα με τον Βέλγο να «οργώνει» την αριστερή πλευρά και να ανεβάζει την ομάδα του.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έχασε μεγάλη ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ, όταν στο 84’ σημάδεψε το δοκάρι του Ακινφέεφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα οι Βέλγοι χαμογέλασαν χάρις σε έναν άλλο «παγκίτη». Έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Αζάρ, ο Οριζί έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερμάλεν (32' Βερτόνχεν), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (75' Μιραλάς), Αζάρ, Λουκακού (57' Οριζί)

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Κοζλόβ (62' Γεστσένκο), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Γκουσακόβ, Φαϊζούλιν, Σαμέντοβ (89' Κερζακόβ), Κανουνικόβ, Σατόβ (83' Τζαγκόεβ), Κοκόριν