ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το θαύμα της Κόστα Ρίκα, τα ζόρια Ιταλών-Ουρουγουανών, η Ελλάδα στην οκτάδα!

Και τώρα ποια… στοματάκια βλαστημάνε και ποια ποδαράκια τρέχουν; Γιατί αυτή η απίθανη Κόστα Ρίκα μπάτσισε την Ιταλία με ένα απίθανο γκολ του Ρουίς στο 44 και χάλασε τη γιορτή του Μπουφόν, που πανηγύριζε τη συμμετοχή του σε τέταρτο συνεχόμενο μουντιάλ.

Τι σήμαινε αυτή η νίκη; Ότι ένα από τα δύο θηρία του τετάρτου ομίλου, Ιταλία ή Ουρουγουάη, θα ακολουθήσει την Αγγλία εν τόπω χλοερώ!

Υπάρχουν λοιπόν ομάδες που δεν τις έπιανε το μάτι σου στην αρχή «κι έγιναν θεριά που κείτονταν στη θάλασσα»! 

Κόστα Ρίκα η μία, ήδη με έξι ποντάκια, Εκουαδόρ που παλεύει μετά τη νίκη επί της Ονδούρας βάζοντας από κάτω την Ελβετία, η Χιλή που καμαρώνει για την ομαδάρα της, το Μεξικό με τον… εξαδάκτυλο Οτσόα!

Προχωράει λοιπόν το μουντιάλ της μεγάλης σφαγής. Έξω η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, έξω η Αγγλία, Ιταλία ή Ουρουγουάη, χλομή η Πορτογαλία.

Προκύπτει και κάτι ακόμα από τους ως τώρα αγώνες ενός κατά γενική ομολογία χορταστικού μουντιάλ με ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ γκολ και θέαμα.

Οι σημαντικές μεταπτώσεις ομάδων από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τη μια μπορεί να πετάνε, όπως έκανε η Ιταλία με την Αγγλία, και μετά… άντε βρείτε την με την Κόστα Ρίκα. Τόσο, όσο να κινδυνεύει να μείνει εκτός. 

Υπάρχει εξήγηση; Υπάρχει, σύμφωνα με κάποιους ειδικούς. Οι τεράστιες δυσκολίες προσαρμογής από πόλη σε πόλη, όπου υπάρχουν διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες!

Μάλλον είναι πειστικό επιχείρημα, αφού συναντάει κανείς άλλες θερμοκρασίες, τροπικές, και υγρασία που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει το 70%!

Οι Ευρωπαίοι προσαρμόζονται δυσκολότερα κι ήδη κάποιοι έχουν αποχαιρετήσει.

Δεν είναι όλοι βέβαια. Η Ολλανδία βγάζει φωτιές, η Γερμανία ξεκίνησε εξαιρετικά, η Γαλλία σαρώνει! 

Ας μείνουμε στη Γαλλία και στο πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να ξεφτιλίσει! Κλαυθμός και οδυρμός όταν έγινε γνωστό ότι ο Φρανκ Ριμπερί δεν θα ακολουθήσει την αποστολή λόγω των αξεπέραστων ενοχλήσεων στη μέση.

Οι ίδιοι οι Γάλλοι μιλούσαν για καταστροφή, βγάζοντας δημόσια τις φοβίες τους ότι χωρίς τον φυσικό τους ηγέτη δεν μπορούν να πάνε πουθενά! 

Ε, μετά από δύο παιχνίδια μετράνε έξι βαθμούς και οκτώ γκολ, έχοντας την μακράν καλύτερη επίθεση μαζί με την Ολλανδία.

Χτες μάλιστα, στη συντριβή επί της Ελβετίας με 5-2, έγινε κάτι εξαιρετικά σπάνιο που είχαμε να το δούμε 32 ολόκληρα χρόνια! Όλα τα γκολ τα έβαλαν διαφορετικοί παίχτες! Κι αυτό έχει συμβεί μόλις έξι φορές σε ολόκληρη την ιστορία του μουντιάλ!

Οι Γάλλοι έχουν αυτή την παιχτάρα, τον Καρίμ Μπενζεμά, που κάνει πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ότι στη Ρεάλ. Δεν σκοράρει μόνο, αλλά μοιράζει ασίστ, ανοίγει το παιχνίδι, αλλάζει θέσεις, βγαίνει εκτός του πεδίου δράσης του.

Αυτή η Γαλλία με το υλικό της δείχνει ομάδα που μπορεί να προχωρήσει, έχοντας αρκετό βάθος.

Αμ αυτός ο περίφημος διαιτητής, ο Κάϊπερς; Ο παίχτης είναι έτοιμος να σκοράρει –και το κάνει δηλαδή- κι ο Ολλανδός σφυρίζει τη λήξη. Πας καλά άνθρωπέ μου ή έκανες σεμινάρια στην παράγκα; 

Πάντως η ως τώρα αίσθηση είναι εξαιρετική από τα περισσότερα παιχνίδια, με πολλούς να συμφωνούν ότι βλέπουμε το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο των τελευταίων χρόνων! Κι είμαστε ακόμα στην πρώτη φάση ε;

Πιθανότατα οι παίχτες εμπνέονται από τη μαγεία που εκπέμπει η Βραζιλία, και πολλοί από αυτούς κάνουν πραγματικά υπέρβαση των δυνάμεων και των δυνατοτήτων τους.

Λογικά σήμερα θα ξεσπάσει η Αργεντινή στο Ιράν κι η Γερμανία στη Γκάνα, μάχη επιβίωσης για τη Βοσνία απέναντι στη Νιγηρία.

Υπάρχει όμως λογική στο ποδόσφαιρο; Αν υπήρχε, η Ισπανία τουλάχιστον θα ήταν ακόμα εκεί και θα σκεφτόταν τα παιχνίδια της στην επόμενη φάση. 

Και το σενάριο της ημέρας; Το βρήκαν ήδη αυτοί που σκαλίζουν κι έχει πλάκα! Αν η Εθνική μας καταφέρει να κερδίσει την Ακτή Ελεφαντοστού και περάσει στους 16, θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα, τους Τίκος, όπως τους λένε.

Απίθανο ε; Οπότε, σύμφωνα με τους σεναριογράφους, η Ελλάδα περνάει οκτάδα γιατί άλλο Ιταλία ή Ουρουγουάη κι άλλο Κόστα Ρίκα. Ρε τι ωραία που είναι η ζωή!