Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Super League 1: Τι ισχύει με ισοβαθμίες για τελευταία αγωνιστική και πλέι-οφ

Super League 1: Τι ισχύει με ισοβαθμίες για τελευταία αγωνιστική και πλέι-οφ

Ο Αρης είναι ο κερδισμένος των ισοβαθμιών στη βαθμολογία της Super League 1, η τελευταία αγωνιστική της οποίας στην κανονική της περίοδο διεξάγεται σήμερα.

Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στη δεύτερη θέση μαζί με την ΑΕΚ έχοντας 48 βαθμούς αλλά βρίσκονται ψηλότερα, έχοντας κερδίσει 0-2 στο ΟΑΚΑ, έναντι του 0-1 του «Βικελίδης». Οπότε αν στο χειρότερο γι' αυτούς σενάριο σήμερα φέρουν ίδιο αποτέλεσμα με την «Ένωση», θα τερματίσουν πιο ψηλά στην τελική κατάταξη εν όψει και των πλέι-οφ. Ο Αρης ασφαλώς έχει την ισοβαθμία και με τον ΠΑΟΚ έχοντας κερδίσει εντός έδρας και έχοντας  ισοπαλία στην Τούμπα. 

Στο πολύ μακρινό σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 48 βαθμούς (για να συμβεί αυτό θα πρέπει να χάσουν Άρης και ΑΕΚ και να έρθει ισόπαλος ο ΠΑΟΚ), ο Άρης κατατάσσεται πιο ψηλά διότι έχει στα μεταξύ τους παιχνίδια 7 πόντους, η ΑΕΚ δεύτερη με 5 πόντους και ο ΠΑΟΚ τελευταίος με 3 πόντους. 

Σε ό,τι αφορά στο σενάριο ισοβαθμίας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, υπάρχουν δύο ισοπαλίες (1-1 και 2-2) και το αμέσως επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά των συνολικών τερμάτων, όπου ο ΠΑΟΚ υπερέχει. Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς σε μια εβδομάδα αρχίζει η διαδικασία των πλέι-οφ, με δέκα επιπλέον αγωνιστικές. 

Τι ισχύει για πλέι-οφ

Ίσως όμως έχει σημασία για τα πλέι-οφ, όπου σε περίπτωση ισοβαθμίας, το τρίτο κριτήριο είναι η κατάταξη των ομάδων στην κανονική περίοδο. Δείτε τι ισχύει:

«Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs και Playouts (Β΄Φάση), θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κλήρωση για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί αύριο, Καθαρά Δευτέρα, το απόγευμα στις 18.30, ενώ για τα πλέι-άουτ 45 λεπτά αργότερα.

filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS