ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Την γλίτωσε με Κερζάκοφ

Με το Βέλγιο να έχει νικήσει την Αλγερία, Ρωσία και Νότια Κορέα ήθελαν τη νίκη που θα τους έφερνε πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι ακούραστοι Ασιάτες προηγήθηκαν με δώρο του Ακινφέεφ, αλλά ο "γερόλυκος" Κερζάκοφ διαμόρφωσε το 1-1 δίνοντας ανάσα στην κατακουρασμένη Ρωσία.

Απογοητευτικό ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τη Νότιο Κορέα να προσέχει την άμυνά της και την Ρωσία να μην έχει τρόπο να την διασπάσει.

Φάση μεγάλη στα 45 πρώτα λεπτά δεν υπήρχε, με τους Ασιάτες να έχουν ως καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Παρκ Τσου-Γιούνγκ στο 34' που κόντραρε και έγινε επικίνδυνο (άουτ), ενώ για τους Ευρωπαίους ξεχώρισε η εκτέλεση φάουλ του Ιγκνασέβιτς στο 31' με τον Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ να αποκρούει.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε, χωρίς όμως να πατάνε ιδιαίτερα οι επιθετικοί στην αντίπαλη περιοχή και φάσεις να δημιουργούνται μόνο με μακρινά σουτ.

Με ένα μακρινό σουτ λοιπόν άνοιξε και το σκορ για τους Νοτιοκορεάτες στο 68', με τον Λι Κέουν-Χο να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Ακινφέεβ να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να καταλήξει στα δίχτυα του!

Ο Φάμπιο Καπέλο πέρασε στο ματς τα δύο μεγάλα ονόματα που είχε στον πάγκο, τους Αλάν Τζαγκόεβ (από το 59') και Αλεκσάνταρ Κερζακόβ.

Ο Κερζακόβ μάλιστα ισοφάρισε σε 1-1 στο 74', σκοράροντας μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό στον αγωνιστικό χώρο, με κοντινό πλασέ έπειτα από φάση διαρκείας και αδυναμία της άμυνας να διώξει, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για οφ-σάιντ.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Εστσένκο, Ιγκνασέβιτς, Β.Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Ζιρκόβ (71' Κερζακόβ), Σαμέντοβ, Σατόβ (59' Τζαγκόεβ), Κοκόριν.

Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ, Γιονγκ Λι, Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν, Χονγκ Γέονγκ-Χου (72' ), Γιουν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιούνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, Κου Για-Τσέολ, Παρκ Τσου-Γιούνγκ (56' Λι Κέουν-Χο), Σον Χέουνγκ-Μιν.