Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σταμάτησε την Βραζιλία ο Οτσόα!

Σταμάτησε την Βραζιλία ο Οτσόα!

Ο Γκιγέρμο Οτσόα σταμάτησε τη Βραζιλία! Με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του ο Μεξικανός γκολκίπερ κράτησε το μηδέν και η "λευκή" ισοπαλία έδωσε από ένα βαθμό στις δύο ομάδες που συγκατοικούν στην κορυφή του 1ου ομίλου.

Από τη στιγμή που το σχέδιο με τον Ραμίρες δεξιά να συνεργάζεται με τον Ντάνι Άλβες απέτυχε στην πράξη, η Βραζιλία ξεκινούσε κάθε επίθεσή της από αριστερά. Η πλευρά φορτώθηκε με Όσκαρ-Νεϊμάρ, ο Μαρσέλο ανέβαινε όσο μπορούσε και η ομάδα του Σκολάρι έψαχνε τρόπο να διασπάσει τη μεξικανική άμυνα των πέντε.

Ο Φρεντ ήταν συνεχώς ακάλυπτος και "φρέναρε" τις προσπάθειες της "σελεσάο" και μόνο όταν στο 26' ο Νεϊμάρ πάτησε περιοχή, πιάνοντας μια υψηλού βαθμού δυσκολίας κεφαλιά χρειάστηκε να επέμβει ο Οτσόα σε μια αλά Μπανκς απόκρουση.

Παρά τον αμυντικό προσανατολισμό στο χορτάρι, η "τρι" δεν αμέλησε να επιτεθεί, ισορροπώντας μετά το 30' την κατάσταση σε κατοχή και κατ' επέκταση σε πάσες. Απείλησε πάντως μόνο με σουτ εκτός περιοχής χωρίς το αποτέλεσμα να είναι χειροπιαστό.

Αφού δεν έγινε γκολ ούτε η ευκαιρία του Παουλίνιο στο 44', απόρροια της εκπληκτικής πάσας με το στήθος του Τ.Σίλβα, ο Σκολάρι αποφάσισε να επέμβει. Η χρησιμοποίηση του Μπερνάρντ αντί του Ραμίρες μετά την ανάπαυλα ήταν μια λογική απόφαση που έφερε ενθουσιασμό, αλλά δεν είχε άμεσο αντίκτυπο για τη Βραζιλία.

Το Μεξικό κρατούσε όλο και περισσότερο την μπάλα, μην αφήνοντας τη "σελεσάο" να κάνει το παιχνίδι της. Μυαλό και πάθος χαρακτήριζαν την απόδοση των Μεξικανών που κρατούσαν σε εγρήγορση τον Σέζαρ με τα επικίνδυνα σουτ τους.

Ο απεγκλωβισμός από το 0-0 δεν ήταν εύκολη υπόθεση για το συγκρότημα του Σκολάρι που δοκίμασε τον Ζο αντί του Φρεντ στην κορυφή της επίθεσης. Λογικό ήταν ο Νεϊμάρ ν' αναλάβει το βάρος της ευθύνης, το σουτ-φάουλ του στο 63' έφυγε άουτ, ενώ στο 69' ο Οτσόα τον σταμάτησε ξανά.

Η είσοδος του Ουίλιαν δεν βοήθησε τη Βραζιλία, οι εμπνεύσεις του Νεϊμάρ δεν ήταν αρκετές στο φινάλε κι όταν στο 86' ο Τιάγκο Σίλβα έστειλε την μπάλα πάνω στο φύλακα-άγγελο του Μεξικού, το 0-0 έγινε πιο πιθανό από ποτέ. Τα σουτ των Γουαρδάδο και Χιμένες απείλησαν τον Σέζαρ, αλλά δεν άλλαξαν την ιστορία της αναμέτρησης. 

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παυλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Όσκαρ (84' Ουίλιαν), Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ, Φρεντ (68' Ζο).

Μεξικό: Οτσόα, Αγκιλάρ, Ροντρίγκες, Μάρκες, Μορένο, Λαγιούν, Βάσκες, Ερέρα (76' Φαμπιάν), Γουαρδάδο, Ντος Σάντος (84' Χιμένες), Περάλτα (74' Ερνάντες).

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS