ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Να τιμωρηθεί η Ξάνθη και όχι η Football League

Οι εικόνες από το πρόσφατο ματς της Ξάνθης με τον Ιωνικό (θα διερευνηθούν από τον προϊστάμενο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, στον οποίο εστάλη αναφορά), «θορύβησαν» τους αρμόδιους, αφού παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Γι' αυτό η ΓΓΑ αποφάσισε να ρίξει «ψαλίδι» στον αρτιθμό των ατόμων που επιτρέπονται να βρίσκονται στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων της Super League 2, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες.

Όμως οι πληροφορίες μας λένε ότι η παρουσία υπεράριθμων ατόμων, σε σχέση με το υγειονομικό πρωτόκολλο, στο προαναφερθέν παιχνίδι, έχει να κάνει και με την απόφαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, να μεταθέσει την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων των ομάδων της FL για την ερχόμενη Παρασκευή και μάλιστα έχει τόσο θορυβήσει η μη τήρηση των μέτρων, που ενδέχεται ακόμη και να μην δώσουν το πράσινο φως, για την πολυπόθητη αυτή έναρξη!

Εδώ όμως θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να μην τιμωρηθούν 20 επαγγελματικές ομάδες, που τόσα έχουν επενδύσει εδώ και μήνες και οι οποίες όχι μόνο δεν εισπράττουν από την επένδυσή τους, αλλά πληρώνουν τα πάντα, έχοντας στην ουσία «κλειστό το μαγαζί τους». Στο κάτω κάτω, ο "παράνομος" είναι γνωστός και αυτός θα πρέπει να τιμωρηθεί, με όποια ποινή προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Όσον αφορά τον θόρυβο που προκάλεσε η εικόνα της κερκίδας του γηπέδου της Ξάνθης, οι αρμόδιοι αποφάσισαν, το όριο των ατόμων που θα παρευρίσκονται σε ένα παιχνίδι, να πέσει κάτω από 200 (περίπου 185 ανάλογα με τα ball boys) από 300, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιριστών των 2 ομάδων, ενώ τα μέλη της διοίκησης που θα μπορούν να διαπιστευτούν για κάθε ΠΑΕ περιορίζονται στους 10.

Κατά το ήμισυ μειώθηκε και ο αριθμός των δημοσιογράφων / φωτογράφων που καλύπτουν τα παιχνίδια (22 από 45). Η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει από αυτό το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, η ΓΓΑ έχει ζητήσει από την Αστυνομία την αύξηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων.