ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Πάντσερ» όνομα και πράγμα!

Τα «πάντσερ» επιβεβαίωσαν το παρατσούκλι τους και πήραν άνετη νίκη με 4-0 κόντρα στην απογοητευτική Πορτογαλία, που μόνο ομάδα δεν θύμισε. Χατ τρικ ο Μίλερ. 

Δείχνοντας τη γνωστή τους αποτελεσματικότητα, οι Γερμανοί προηγήθηκαν 2-0 στο 32', με τους Πορτογάλους να χάνουν παράλληλα παίκτες από τραυματισμούς (Αλμέιντα στο α', Κοεντράο στο β') και κάρτες (αποβολή Πέπε).

Στο ημίχρονο το σκορ είχε φτάσει το 3-0 με τους παίκτες του Λεβ να κάνουν ότι θέλουν στο χορτάρι, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για τη δυναμικότητα της γερμανικής ομάδας.

Απογοήτευσε η Πορτογαλία, που μάλλον χάνει για αρκετό καιρό τους τραυματίες Αλμέιντα, Κοεντράο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για ισάριθμες θλάσεις. Αρνητικός αλλά και χωρίς βοήθειες από τους συμπαίκτες του ο Ρονάλντο.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όπου η Πορτογαλία... ξεγέλασε όσους παρακολουθούσαν το ματς πως μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στους Γερμανούς, οι παίκτες του Λεβ έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο.

Το πέναλτι του Περέιρα στον Γκέτσε, μετέτρεψε σε γκολ ο Μίλερ κάνοντας το 1-0 στο 12', με τα άσχημα νέα  για την παρέα του Ρονάλντο να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Ο (αρνητικός) Αλμέιντα αποχώρησε τραυματίας στο 28', ενώ στο 32ο λεπτό, ο Χούμελς σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πέπε αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα, αφού μετά το αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Μίλερ, του ζήτησε και τα ρέστα με αντιαθλητικό τρόπο! Η εικόνα της Πορτογαλίας στο γήπεδο προκαλούσε οίκτο, κάτι που δεν έδειξαν οι Γερμανοί που πήγαν με αέρα τριών τερμάτων στα αποδυτήρια, όταν (ξανά) ο Μίλερ εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Άλβες και με σουτ από κοντά έγραψε το 3-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.  

Η Γερμανία έριξε πολύ τους ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, αφού το προβάδισμα που είχε της το επέτρεπε. Ο εκνευρισμός του Ρονάλντο ήταν πλέον έκδηλος για την ανημποριά της ομάδας του, με τους Ίβηρες να περιορίζονται σε ρόλο κομπάρσου, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που έμειναν με δέκα παίκτες.

Το 4-0 ήρθε στο 78' με τον Τόμας Μίλερ να κάνει χατ τρικ, αφού εκμεταλλευόμενος την κακή απομάκρυνση του Πατρίτισο μετά το γύρισμα του Σούρλε, έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι το φινάλε, δύο φάουλ του Ρονάλντο ήταν οι χαρακτηριστικότερες εικόνες του ματς. Το πρώτο στο 85', με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να σημαδεύει τον μοναδικό παίκτη του τείχους και να τα «ακούει» από την εξέδρα και το δεύτερο που σταμάτησε στις γροθιές του Νόιερ, στερώντας από τον CR7 το τρίτο του γκολ σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (Μουστάφι 73'), Κεντίρα, Οζίλ (Σούρλε 63'), Μίλερ (Ποντόλσκι 82'), Λαμ, Μέρτεσακερ, Κρόος, Γκέτσε, Μπόατενγκ.

Πορτογαλία (Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Άλβες, Πέπε, Βελόσο (Κόστα 46'), Κοεντράο (Α. Αλμέιντα 65'), Ρονάλντο, Μουτίνιο, Αλμέιντα (Έντερ 28'), Μεϊρέλες, Νάνι, Περέιρα.