Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Έσβησε» ο Ζεράρ Ουγιέ...

«Έσβησε» ο Ζεράρ Ουγιέ...

Σε ηλικία 73 ετών και έπειτα από πρόσφατο πολύ σοβαρό χειρουργείο, ο Ζεράρ Ουγιέ άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έγραψε ιστορία στον πάγκο της Λίβερπουλ στις αρχές της χιλιετίας...

Ο Γάλλος προπονητής πριν από λίγο καιρό είχε κάνει σοβαρό χειρουργείο έπειτα από το οποίο δεν κατάφερε να επανέλθει και τελικά «έφυγε» τα ξημερώματα της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου του 2020.

Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος το 1986, έπειτα πήρε τρεμπλ με τη Λίβερπουλ το 2001 καταφέρνοντας να οδηγήσει τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ σε μέρες θριάμβου με LeagueCup, Κύπελλο Αγγλίας, το Κύπελλο UEFA στον αλησμόνητο τελικό με την Αλαβές και το ευρωπαϊκό Super Cup.

Όταν αποχώρησε από το «Άνφιλντ» το 2004 αντικαταστάθηκε από τον Ράφα Μπενίτεθ που φυσικά έγραψε τη δική του απίστευτη ιστορία στους «κόκκινους» και ο Ουγιέ επέστρεψε στην πατρίδα του όπου πανηγύρισε back-to-back πρωταθλήματα με την Λυών το 2006 και το 2007.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ήταν εκείνος που οδήγησε τη Γαλλία στο τμήμα κ-18 στην κατάκτηση του Euro του 1996, ενώ βρέθηκε και για πολύ λίγο στην Άστον Βίλα, τη σεζόν 2010-2011.

πηγή: gazzetta.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS