Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πρόλαβαν να του δώσουν… συγχωροχάρτι και αυτός τους «πούλησε»!

Πρόλαβαν να του δώσουν… συγχωροχάρτι και αυτός τους «πούλησε»!

Εκτός κυπέλλου Ελλάδος “πετάχτηκε” η Football League, όπως και οι ερασιτεχνικές ομάδες, που είχαν προλάβει να παίξουν στον πρώτο γύρο, πριν επιβληθούν από την κυβέρνηση οι νέες απαγορεύσεις με αφορμή τον κορωνοϊό.

Αυτό συνέβη με την αλλαγή της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-21, στην οποία προχώρησε την Τρίτη 8/12 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη συνεδρίαση της. Με την πρόφαση ότι οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά, κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε να συμμετέχουν στη διοργάνωση μόνο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα 1 και τη Σούπερ Λίγκα 2.

Μία απόφαση που πάρθηκε, παρόντος του προέδρου της Ένωσης SL2-FL, ο οποίος συναίνεσε στο να αποκλειστεί η FootballLeagueαπό το κύπελλο Ελλάδος, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με αυτή της την απόφαση η ΕΠΟ, βάζει την ταφόπλακα σε αυτή την κατηγορία. Και αυτό γιατί αν οι ομάδες της FLσυμμετείχαν στον θεσμό, θα έπαιρναν μία οικονομική ανάσα, στην οποία μάλιστα υπολόγιζαν, ιδιαίτερα αυτή την εποχή και με τα όσα συμβαίνουν εδώ και πολλούς μήνες, εξ αιτίας του κορωνοϊού και των lockdown.

Και να φανταστεί κανείς, ότι ο Λ. Λεουτσάκος, στην ουσία πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από όλες τις ΠΑΕ της  Ένωσης που ηγείται, οι οποίες για να τον στηρίξουν εξέδωσαν ανακοίνωση υπέρ του, ύστερα από τις δυσμενείς κρητικές που δέχθηκε μιας και δεν στήριξε την υπόθεση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών. Να τον χαίρονται λοιπόν τον πρόεδρό τους!

Όλα αυτά από την στιγμή που ως ΠΑΕ οι ομάδες της FL, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές τελευταία, τηρούνε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται από το κράτος και μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί άπαντες (ποδοσφαιριστές, τεχνικό προσωπικό, εργαζόμενοι κ.α.) σε αρκετά μοριακά τεστ για τον COVID-19.

Παρόλα αυτά, αυτές οι ομάδες έχουν καθηλωθεί σε πλήρη αδράνεια και απραξία, με τα έσοδά τους στο ναδίρ και τις υποχρεώσεις να εξακολουθούν να τρέχουν! Πέρα από τις αναστολές των ποδοσφαιριστών, τρέχουν παράλληλα έξοδα ενοικίων, σίτισης, οδοιπορικών και πολλά ακόμη!!

Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πώς οι καθ’ ύλην αρμόδιοι πολιτειακοί παράγοντες δεν έχουν αφουγκραστεί την ανάγκη να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της SL2 και της FL.

Γι’ αυτό τον λόγο και όπως φαίνεται, εκ των πραγμάτων, δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη έμφαση, στην αναγκαιότητα έναρξης της αθλητικής δραστηριότητας σε αυτές τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, την στιγμή που σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα, μέχρι και την τέταρτη κατηγορία!

Βύλλης Γαλανομάτης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS