Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - «Έφυγε» ο Πάολο Ρόσι

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - «Έφυγε» ο Πάολο Ρόσι

Δύο εβδομάδες μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα το ποδόσφαιρο έγινε ακόμα πιο φτωχό, καθώς έφυγε από τη ζωή ο “θρύλος” Πάολο Ρόσι, σε ηλικία 65 ετών.

Ο Ρόσι ήταν μια από τις προσωπικότητες που σημάδεψαν το Ιταλικό ποδόσφαιρο, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1982.

Προκάλεσε το θαυμασμό όλου του κόσμου όταν στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης σημείωσε χατ τρικ στον αγώνα με την Βραζιλία, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 3-2. Την ίδια χρονιά, ο Ρόσι είχε κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» της FIFA.

Πέρασε από Γιουβέντους, Μίλαν, Βερόνα, Βιτσέντζα και Κόμο, για να σταματήσει την καριέρα του το 1987. Κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, δύο πρωταθλήματα Ιταλίας και ένα κύπελλο Ιταλίας.

Συνολικά, ο Ρόσι σε 251 ματς στη Serie A είχε 103 γκολ με "νερατζούρι, "ροσονέρι", Βιτσέντζα, Κόμο και Περούτζια. Με τους «ατζούρι», σε 49 συμμετοχές σημείωσε 20 τέρματα.

Επίσης, ο "Παμπλίτο" το 2004 είχε επιλεγεί στη λίστα της FIFA με τους 125 κορυφαίους εν ζωή ποδοσφαιριστές.

filathlos.gr 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS