ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Αιώνιος Ντιέγκο» - Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός της Μπόκα Τζούνιορς (video)

Η είδηση πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι νεκρός σόκαρε την υφήλιο. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο pibe d’ oro δεν ζει. Η Μπόκα Τζούνιορς δεν θα μπορούσε να μην αποχαιρετίσει τον «Ντιεγκίτο» της.

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του Μαραντόνα, η Μπόκα Τζούνιορς ζήτησε από την Conmebol (σ.σ. την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής) να αναβληθεί ο αγώνας της με την Ιντερνασιολάλ για τους 16 του Copa Liberdadores όπως κι έγινε.

Ήθελε να θρηνήσει τον Ντιέγκο της. Τον σπουδαιότερο παίκτη που πέρασε ποτέ από το Bombonera, που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της.

Αργά το βράδυ και ενώ ο κόσμος παρέμενε σοκαρισμένος από την είδηση πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι νεκρός, η Μπόκα Τζούνιορς συγκλόνιζε τους πάντες με τον τρόπο που αποχαιρέτισε τον θεό του ποδοσφαίρου.

Ένα video από τις σημαντικότερες στιγμές του Ντιέγκο Μαραντόνα με τη φανέλα της. Από τα νεανικά του χρόνια έως την επιστροφή το 1997 για να κλείσει την καριέρα του. Μια φωτογραφία να πανηγυρίζει. Και ένα βίντεο από το γήπεδο όπου έγραψε ιστορία, βυθισμένο στο σκοτάδι, να «πενθεί» για το χαμό του.

Σε όλα, δίπλα στη χρονολογία γέννησης του Ντιέγκο Μαραντόνα (1960), ένα σύμβολο: το άπειρο.

«Θα μας λείπεις για μια ζωή Ντιέγκο». «Αιώνια ευχαριστώ. Αιώνιος Ντιέγκο».

filathlos.gr