ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βοσνιάδης: "Θα πάρουμε... τα βουνά!"

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε συγκεκριμένα σε ραδιόφωνο της πόλης από την οποία κατάγεται, την Θεσσαλονίκη, στο Metropolis, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που βιώνει η κατηγορία και ειδικότερα η δική του ομάδα, περιμένοντας πότε θα δοθεί το σήμα για την έναρξη του πρωταθλήματος.

«Εξαντλήθηκε η υπομονή. Να φανταστείτε είμαστε μια ομάδα που μέσα στο 2020 παίξαμε εννέα παιχνίδια. Θα δούμε πώς μπορεί να κρατηθεί αυτή η κατάσταση και να είναι κάποιος που να τη βάλει σε τάξη», τόνισε αρχικά ο Αλέκος Βοσνιάδης, συνεχίζοντας ως εξής: Δυστυχώς για άλλη μια φορά δείχνουμε ότι στην Ελλάδα το πρωτάθλημα είναι μόνο της πρώτης κατηγορίας. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τα παρακάτω, για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον χώρο.

Το πιο σημαντικό, το μεγαλύτερο ποσοστό σ’ αυτές τις κατηγορίες είναι Έλληνες. Για ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο να μιλάμε; Ακούμε από τους ομοσπονδιακούς προπονητές ότι δεν υπάρχει βάθος. Πρέπει να κάτσουν ν’ ασχοληθούν με τις κατηγορίες αυτές. Τον τελευταίο χρόνο, δυστυχώς, δεν ασχολείται κανείς μαζί μας. Από τον Μάιο έχουν ανοίξει οι αγορές, οι δουλειές, ο τουρισμός. Μόνο για έναν κλάδο δεν άνοιξε, τη Super League 2 και τη Football League…

Κάποιοι πρέπει να εξηγήσουν στους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις. Είναι παράσημο να είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που δεν έχει ξεκινήσει. Δεν θέλουμε να κουράσουμε, αλλά κάποιοι πρέπει να κοιτάξουν και όλες αυτές τις οικογένειες που έχουν μείνει εδώ και εννοείται τα παιδιά που χάνουν χρονιές. Ολες αυτές τις οικογένειες που έχουν μείνει εδώ και 10 μήνες έξω. Οπως φαίνεται θα ταλαιπωρηθούμε κι άλλο.

Και μία εβδομάδα και 10 μέρες να λείψεις από τις ομαδικές προπονήσεις, αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα. Θα χάσεις παίκτες στο ξεκίνημα και πάει λέγοντας. Ξέρουμε ότι θα το ζήσουμε κι αυτό. Θα βγουν τραυματισμοί. Κάποια στιγμή πρέπει ν’ αρχίσει. Τα μέτρα που παίρνονται είναι παράξενα. Να πάρουμε τα βουνά…

Πώς ελέγχεις καλύτερα; Οταν κάνουμε ατομικές προπονήσεις ή όταν κάνουμε ομαδικές, κρατάς τα τεστ και ακολουθείς το πρωτόκολλο; Ο έλεγχος μπορεί να υπάρχει εύκολα. Υπάρχει κόστος, αλλά οι ομάδες είναι αποφασισμένες να τα ακολουθήσουν. Εννοείται ότι όταν θέλεις να κάνεις κάτι ομαδικό, πρέπει να υπάρχει και έλεγχος. Κι εμείς θέλουμε την υγεία και να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους παίκτες μας. Πολλά παιδιά θα πάνε σε ένα χρόνο εκτός αγωνιστικών χώρων ή κάνοντας ατομικές προπονήσεις, οπότε χάνονται χρονιές»…