ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ιπτάμενοι… Ολλανδοί!

Η Ολλανδία κατατρόπωσε την Ισπανία με 5-1 δίνοντας βροντερό «παρών» στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παίρνοντας και την πιο εμφατική ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του 2010.

Η ομάδα του Φαν Χάαλ ήταν «διαστημική» με τους παίκτες του να τρέχουν «λυσσασμένα» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, σκορπίζοντας «τρόμο» στον αντίπαλο.

Απ' την άλλη, για πρώτη φορά είδαμε την Ισπανία είναι σαστισμένη και να πραγματοποιεί πολλά και καίρια λάθη, που όπως φάνηκε στοίχησαν και έτσι το σκορ πήρε τόσο μεγάλη διάσταση.

Ο Σνάιντερ σπατάλησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν νικήθηκε στο τετ α τετ στο 8’ από τον Κασίγιας. Ο Ινιέστα στο 10’ και ο Ντιέγκο Κόστα στο 13’ αστόχησαν, με τον φορ της Ατλέτικο (και προσεχώς της Τσέλσι) να κερδίζει το -ανύπαρκτο- πέναλτι από τον Ντε Βρις. Ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε εύστοχα και το 1-0 ήταν γεγονός.

Ο Σίλβα έχασε στο 43’ ανεπανάληπτη ευκαιρία να σκοράρει ξανά για την ομάδα του, όταν στο τετ α τετ (από τρομερή μπαλιά Ινιέστα) με τον Σίλεσεν, «έσκαψε» την μπάλα αλλά ο Ολλανδός πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Κάτι που «πλήρωσε» ακριβά η Ισπανία. Ο Ντε Γιονγκ στο 35’ νικήθηκε από τον Κασίγιας, αλλά στο 44’ ο Φαν Πέρσι με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι από τρομερή σέντρα του Μπλιντ σχεδόν από το κέντρο έκανε το 1-1 και σήμανε την αντεπίθεση για τους «οράνιε».

Το δεύτερο ημίχρονο...

Ο Ινιέστα είχε ένα καλό σουτ στο 50’, αλλά ο Σίλεσεν απέκρουσε στη γωνία του και από εκεί ξεκίνησε η... κατηφόρα. 1-2 στο 53’ με ωραίο κοντρόλ του Ρόμπεν και πλασέ (αφού πρώτα «άδειασε» τον Πικέ), 1-3 στο 64’ με τον Ντε Βρις (ωστόσο, υπήρξε φάουλ του Φαν Πέρσιστον Κασίγιας), 1-4 στο 73’ με το τραγικό λάθος του Κασίγιας (κακό κοντρόλ) και την προβολή σε κενή εστία από τον Φαν Πέρσι και 1-5 στο 80’ με τον Ρόμπεν να περνάει τον Ράμος στο σπριντ, αλλά και τον Κασίγιας και να σουτάρει για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Πάντως, μετά από κάποιο σημείο οι Ισπανοί ήταν... αλλού και οι Ολλανδοί έκαναν πλάκα. Στο 69’ ο Φαν Πέρσι σούταρε, αλλά ο Κασίγιας απέκρουσε με τα πόδια, στο 86’ ο Λενς πρώτα και ακολούθως ο Ρόμπεν με βολέ νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα της Ρεάλ, ενώ στο 91’ οΣνάιντερ γλίστρησε πάνω στο σουτ και δεν κατάφερε να βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ.

Στο ίδιο διάστημα, η Ισπανία είχε ακυρωθέν (ορθώς) γκολ στο 67’ με τον Σίλβα (ήταν οφσάιντ μετά την κεφαλιά του Πέδρο και την απόκρουση του Σίλεσεν) και δύο πολύ καλές στιγμές: στο 76’ με το φάουλ του Ράμος και στο 91’ με τον Τόρες να μην πλασάρει σε κενή εστία, αλλά να προσπαθεί να περάσει τον Ολλανδό αμυντικό και εν τέλει να κόβεται! Φάση ενδεικτική της ψυχολογίας της Ισπανίας και της ηχηρής «σφαλιάρας» από την Ολλανδία...

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Αλόνσο (63’ Πέδρο), Σίλβα (78’ Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (63’ Τόρες).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Βρις (77’ Βέλτμαν), Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιανμαάτ, Ντε Γκούζμαν (62’ Βινάλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (79’ Λενς).