Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Φιλική νίκη με καλή απόδοση για την Εθνική ομάδα, 2-1 την Κύπρο

Φιλική νίκη με καλή απόδοση για την Εθνική ομάδα, 2-1 την Κύπρο

Νικηφόρα ήταν η πρόβα της Εθνικής ομάδας το Νations League, αφού επικράτησε με 2-1 της Κύπρου σε φιλικό ματς που έγινε στη Ριζούπολης. 

Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε με ορθολογικό σχήμα. Σε σύστημα και πρόσωπα. Απέναντι σε μια σαφώς πιο αδύναμη ομάδα, όπως δηλαδή αυτές που αντιμετωπίζουμε στο Nations League, o Φαν Σιπ παρέταξε μια ομάδα με ένα «εξάρι» (τον Ζέκα), δύο επιθετικούς χαφ (Φορτούνη – Μπακασέτα) και τρεις γρήγορους στην επίθεση. Από τη μία ο Τζόλης, από την άλλη ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Η Εθνική ομάδα «έπνιξε» την Κύπρο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με τα τρεξίματα, την ταχύτητα, την γρήγορη εναλλαγή της μπάλας. Είχε από τη μέση και μπροστά παίκτες με καταπληκτική τεχνική κατάρτιση, με ταχύτητα, με γρήγορη σκέψη. Και… καθάρισε τη δουλειά μέσα σε 18 λεπτά, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι οι  πρωταγωνιστές.

Στο πρώτο γκολ, στο 8’, ο Μπακασέτας πέρασε κάθετα στον Φορτούνη μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε στον Γιακουμάκη που σούταρε στην κίνηση, με τον Δημητρίου να διώχνει και τον Τζόλη σε κενή εστία να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδα. 

Στο 17’ ήταν η σειρά του Γιακουμάκη να πετύχει το παρθενικό του τέρμα με το εθνόσημο, στο ντεμπούτο του. Ο Κουρμπέλης έκανε πάσα στην πλάτη της άμυνας, με τον επιθετικό της Φένλο να κατεβάζει ωραία με το στήθος ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και με πλασέ να σημειώνει το 2-0.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που η Εθνική ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο, δημιούργησε ευκαιρίες και δεν απειλήθηκε, με τον Κουρμπέλη να είναι εξαιρετικός σε θέση κεντρικού αμυντικού στην οποία έπαιξε μετά από καιρό και τους μεσοεπιθετικούς να δημιουργούν συνεχώς ρήγματα και προϋποθέσεις και για άλλα γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φαν Σιπ πέρασε στο ματς τους Λυκογιάννη, Λαμπρόπουλο, Μπουχαλάκη, Πέλκα και Λημνιό. Οι πέντε μαζεμένες αλλαγές έδειξαν να αποσυντονίζουν την Εθνική ομάδα, η οποία έχασε τη συνοχή της και την αγωνιστική της ισορροπία.

Η Κύπρος εμφανίστηκε περισσότερο τολμηρή, έγινε απειλητική και κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 58’. Ο Αντωνίου έκανε το σουτ, ο Ηλία μπήκε στην πορεία της μπάλας και νίκησε τον Μπάρκα για το 2-1, με τους Κύπριους να μπαίνουν και πάλι στο ματς.

Όσο η ώρα περνούσε, η Εθνική ομάδα έβρισκε και πάλι ταχύτητα, έβαλε την μπάλα κάτω, έπαιζε γρήγορα και με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει καταπληκτικό ντεμπούτο και να είναι ο καλύτερος του γηπέδου άρχισε και πάλι να δημιουργεί ευκαιρίες. 

Ωστόσο δεν ήταν εύστοχη στην τελική προσπάθεια, με τους Λημνιό, Πέλκα και Γιακουμάκη να σπαταλάνε μεγάλες ευκαιρίες, τον Κουρμπέλη να έχει οριζόντιο δοκάρι (68’) και τον Χατζηγιοβάνη να χάνει τετ α τετ.

Το τελευταίο πεντάλεπτο του ματς ήταν αρκετά αγχωτικό, με την Κύπρο να πιέζει για την ισοφάριση, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει και το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Ελλάδα: Μπάρκας, Μαυρίας (68’ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46’ Λυκογιάννης), Ζέκα (46’ Λαμπρόπουλος), Φορτούνης (46’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (46’ Πέλκας), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46’ Λημνιός), Γιακουμάκης

Κύπρος: Δημητρίου, Χ.Κυριάκου (62’ Κούσουλος), Χ.Σιέλης (76’ Παπαφώτης), Ιωάννου (62’ Θ. Ιωάννου), Κατελάρης (46’ Καρό), Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς (46’ Κάστανος), Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία (87’ Τζιόνι).

filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS