Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νέο πρωτόκολλο: Στα πόσα κρούσματα έρχεται αναβολή

Νέο πρωτόκολλο: Στα πόσα κρούσματα έρχεται αναβολή

Επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου διαχείρισης κρούσματος κορονοϊού στον αθλητισμό από την υγειονομική επιτροπή.

Αλλαγές στη διαχείριση κρουσμάτων στον αθλητισμό έκανε η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ. Η πιο ουσιαστική αλλαγή είναι η εξής: αντί για τέσσερις, που ίσχυε έως τώρα, πλέον και με τρεις θετικούς αθλητές σε κορωνοϊό θα αναβάλλονται αγώνες!

Η ενημέρωση της ΓΓΑ:

Σε επικαιροποίηση των οδηγιών διαχείρισης κρούσματος COVID 19 στον αθλητισμό, προχώρησε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, σε συνεργασία με την Αθλητική Επιτροπή του ΕΟΔΥ. Η Επιτροπή εστίασε κυρίως στην διαχείριση κρούσματος και την επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, στην κατηγορία των αθλητών που δεν υπόκεινται σε προληπτικό μοριακό έλεγχο με RT-PCR τεστ. Πλέον, εφόσον διαπιστωθεί η ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος σε κάποιο από τα μέλη μίας ομάδας (αθλητές ή προπονητές), οι στενές, μη προστατευμένες επαφές θα πρέπει να απέχουν από τις ομαδικές προπονήσεις για δέκα ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα. Αν διεξάγεται μοριακός έλεγχος, το διάστημα αποχής μειώνεται στις πέντε ημέρες και στη συνέχεια γίνεται RT-PCR test και, όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, μπορούν να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και τους αγώνες.

Παράλληλα, το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο προβλέπει ότι απαλλάσσονται για τρεις μήνες της υποχρέωσης να πραγματοποιούν προληπτικά περιοδικά τεστ, όσοι αθλητές ή συντελεστές (προπονητές, διαιτητές, παράγοντες κ.λπ.) έχουν επιβεβαιωμένο ιστορικό λοίμωξης από τον κορονοϊό, είτε ήταν συμπτωματικοί είτε ασυμπτωματικοί. Η απαλλαγή αυτή ισχύει για τρεις μήνες από την επίσημη εργαστηριακή επιβεβαίωση με PCR τεστ ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, ενώ η εξαίρεση θα δίνεται από την υγειονομική επιτροπή της Αθλητικής Ομοσπονδίας ή της Διοργανώτριας Αρχής των αγώνων, με βάση το ιστορικό του αθλητή, το οποίο θα επιβεβαιώνεται από ιατρό και θα πρέπει να συνοδεύεται από το επίσημο αποτέλεσμα της θετικής εξέτασης PCR για Covid-19 από πιστοποιημένο εργαστήριο.

«Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, η Υγειονομική Επιτροπή μαζί με τον ΕΟΔΥ, προσπαθούν να οχυρώσουν την αθλητική δραστηριότητα και παρακολουθώντας τις επιδημιολογικές εξελίξεις επικαιροποιούν όποτε απαιτείται τα σχετικά πρωτόκολλα. Βασική προϋπόθεση είναι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί, αλλά και οι αθλητές και αθλούμενοι ατομικά, να τηρούν τις σχετικές οδηγίες, ώστε η προσπάθεια να είναι κοινή, προστατεύοντας αυτό που όλοι αγαπάμε» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, Γιώργος Μαυρωτάς.

Αναλυτικά το νέο πρωτόκολλο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS