Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Έκανε... δώρο την κορυφή η Εθνική!

Έκανε... δώρο την κορυφή η Εθνική!

Δώρο την κορυφή στη Σλοβενία έκανε μία διπρόσωπη Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόλλησε στο 0-0 με το Κόσοβο και την ίδια ώρα η Σλοβενία συνέτριψε εκτός έδρας τη Μολδαβία 4-0 και μας προσπέρασε.

Η Ελλάδα στο πρώτο μέρος είχε καλό πρόσωπο, έχασε πέναλτι με τον Μπακασέτα στο 19', είχε καλές στιγμές με τους Παυλίδη, Λημνιό, αλλά δεν σκόραρε. Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ήταν κακή, ενώ ο Φαν'τ Σιπ άργησε να αντιδράσει κι έκανε κακή διαχείριση του ματς, αφήνοντας εκτός για αρκετή ώρα τον Φορτούνη, ενώ με τον Χατζηδιάκο δεξί μπακ, δεν μπορούσε να δώσει ώθηση στον Λημνιό, ο οποίος είχε κέφια μέχρι να κουραστεί. Η πρωτιά πλέον θα κριθεί στο εντός έδρας ματς με τους Σλοβένους.    

Σχηματισμοί

Ο Τζον φαν' Σιπ δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα της Εθνικής. Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκίνησε τους έντεκα που είχε και στο ματς με τη Μολδαβία τη περασμένη Κυριακή.

Ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα, ο Χατζηδιάκος δεξί μπακ, ο Γιαννούλης αριστερά και στόπερ οι Σβάρνας, Τζαβέλλας. Στα χαφ ήταν οι Ζέκα, Κουρμπέλης, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας πίσω από τον Παυλίδη.

Με 4-2-3-1 έπαιξε και το Κόσοβο. Ο Μούριτς στο τέρμα, ο Βοϊβόντα δεξί μπακ και ο Πατσαράντα αριστερό. Οι Ντρέσεβιτς, Αλιτί στόπερ, οι Λοσάι, Σάλα στα χαφ, δεξιά ο Καστράτι, αριστερά ο Χαντεργιονάι και ο Σελίνα πίσω από τον Κολόλι.

Χαμένο πέναλτι

Η Εθνική προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει τον ρυθμό της. Το έκανε κυρίως μετά το 10’, αλλά νωρίτερα στο 8’ είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Ωραία πάσα του Μάνταλου στον Παυλίδη, ο οποίος από πλάγια δεξιά αντί να εκτελέσει με το αριστερό γύρισε τη μπάλα και απομάκρυνε το Κόσοβο. Στο 16’ σέντρα του Γιαννούλη, κεφαλιά του Μάνταλου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 19’ η Ελλάδα είχε τη μεγάλη ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Σάλα τράβηξε τον Λημνιό από το χέρι, ο Ισραηλινός Ραινσράιμπερ έδειξε πέναλτι, αλλά αυτή τη φορά ο διεθνής άσος, δεν ευστόχησε, όπως με τη Μολδαβία. Ο Μούριτς έπεσε στην αριστερή γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Μούριτς να σημειωθεί ότι απέκρουσε πέναλτι για έβδομη φορά στη καριέρα του, ενώ έχει δεχθεί πέντε γκολ από την άσπρη βούλα!

Μεγάλες φάσεις

Η Εθνική δεν πτοήθηκε, συνέχισε να πιέζει και είχε μεγάλες φάσεις, αλλά όχι κι αποτελεσματικότητα. Στο 21' ο Λημνιός βρέθηκε από δεξιά απέναντι από τον Μούριτς κι αυτός ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ. Στο 29’ σκόραρε ο Παυλίδης, όμως, ακυρώθηκε το γκολ σωστά ως οφσάιντ. Στο 34' νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Χατζηδιάκος έδωσε στον Λημνιό, αυτός στον Παυλίδη, ο οποίος με πλασέ από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο ημίχρονο οι τελικές ήταν 10-0 για την Εθνική μας!

Σωτήρας Χατζηδιάκος

Στο δεύτερο ημίχρονο το Κόσοβο ξεκίνησε με μία μεγάλη φάση. Ο ταχύτατος Καστράτι στο 46’ έφυγε απέναντι στον Βλαχοδήμο και ο διεθνής γκολκίπερ απέκρουσε με το πόδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους χώρους, ο Λημνιός που ήταν σε καλή κατάσταση δεν είχε βοήθεια από τον Χατζηδιάκο, ο οποίος δεν είναι κλασικό δεξί μπακ, ενώ στον άξονα τα χαφ και οι Μπακασέτας, Μάνταλος δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

 Το Κόσοβο προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τον ταχύτατο Καστράτι, ο οποίος στο 54’ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Τζαβέλας έκοψε, ο Χαντεργιονάι εξέθεσε τον Σβάρνα, σέντραρε, ο Πατσαράντα σούταρε με το αριστερό κι έδιωξε στη γραμμή ο Χατζηδιάκος! Η Εθνική ξύπνησε από την ευκαιρία και πίεσε για το 1-0. Στο 59’ ο Σάλα έκοψε το σουτ του Λημνιού και στη συνέχεια το αριστερό σουτ του Ζέκα έφυγε άουτ.

Στο 72’ ο Φούντας σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι και στο 73’ ο ζον φαν’τ Σιπ έριξε στη μάχη τους Φορτούνη, Πέλκα. Αργά για την εξέλιξη του ματς, κυρίως για τον άσο του Ολυμπιακού. Η Εθνική, ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει χώρους και δεν δημιούργησε μεγάλη φάση έως το τέλος.

Ελλάδα (Τζον φαν’τ  Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85’ Λαμπρόπουλος), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα (62’ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Λημνιός (73’ Πέλκας), Μάνταλος (62’ Φούντας), Μπακασέτας (73’ Φορτούνης), Παυλίδης.

Κόσοβο (Μπερνάρντ Χαλάντες): Μούριτς, Βοϊβόντα, Πατσαράντα, Ντρέσεβιτς, Αλιτί, Λοσάι (34’ Ρασκάι), Σάλα, Καστράτι, Χαντεργιονάι, Σελίνα (63’ Χασάνι), Κολόλι (80’ Ρασάνι).

Πηγή: onsports.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS