ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Καθάρισε" την Μολδαβία και παρέμεινε στην κορυφή η Εθνική

Την δεύτερη νίκη της σε τρία ματς, πέτυχε η Εθνική μας ομάδα στον Γ' όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League, καθώς επικράτησε με 2-0 της Μολδαβίας -με τα γκολ των Μπακασέτα (45+3' πεν.) και Μάνταλου (50')- και παρέμεινε στην κορυφή του γκρουπ, συγκατοικώντας με τη Σλοβενία (σ.σ. νίκησε στο Κόσοβο) στους 7 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Η Εθνική μπήκε δυνατά και μόλις 6' ο Μάνταλος είχε την ευκαιρία για κάτι καλό όμως έκανε λάθος κοντρόλ, στο 12' ο Ναμάσκο «έβγαλε» το πλασέ του Μπακασέτα εκτός περιοχής, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής σε αυτό το ματς είδε το νέο πλασέ του στο 13' να κόβεται από την άμυνα. Καλύτερη στιγμή της Ελλάδας ήταν στο 35', όμως ο Ναμάσκο έσωσε το τετ-α-τετ του Παυλίδη μετά από κάθετη του Μάνταλου.

Τελικά, ο... γρίφος λύθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Κουρμπέλης βρήκε με «σκαφτή» μπαλιά τον Παυλίδη που έκανε την κάθετη κίνηση, ο Πόσμακ τον κράτησε και ο Ολλανδός ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι, αποβάλλοντας παράλληλα και τον Μολδαβό. Ένα λεπτό μετά ο Τάσος Μπακασέτας ευστόχησε από τη λευκή βούλα και έστειλε την ομάδα μας με αυτό το 1-0 στα αποδυτήρια.

Όπως ήταν λογικό, με το άγχος να έχει φύγει, η Ελλάδα ήταν εμφανώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ γρήγορα ήρθε και το γκολ που καθάρισε το παιχνίδι. Μόλις στο 50', ο Μπακασέτας βρήκε με ωραία διαγώνια μπαλιά τον Μάνταλο που κινήθηκε σπάζοντας το οφσάιντ, έκανε το κοντρόλ και με αριστερό σουτ έγραψε το 2-0. Από το σημείο αυτό και έπειτα, το ματς είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Εθνική να έχει ακόμη 3-4 πολύ καλές φάσεις για το τρίτο γκολ, όπως τα δύο δοκάρια του Φορτούνη μετά το 90', τη δε Μολδαβία να συνεχίζει με... φουλ άμυνα και σκληρά μαρκαρίσματα και τον ρυθμό να πέφτει σταδιακά, ειδικά μετά τις αλλαγές των δύο προπονητών. 

Στο φινάλε μάλιστα, οι Μολδαβοί έμειναν και με 9 μετά από τραυματισμό και ενώ είχαν κάνει τις αλλαγές που δικαιούνταν στα τρία διαφορετικά break. Έστω κι έτσι, θα μπορούσαν να είχαν μειώσει σε 2-1 στο 87', ωστόσο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έσωσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μιλιντσεάνου και νωρίτερα είχε κάνει ο Ρότα με άτσαλο μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ.

Παρότι σίγουρα δεν εντυπωσίασε συνολικά σε αυτό το 90λεπτο απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα, η ουσία για την Εθνική μας ήταν ότι καθάρισε ένα ακόμη ματς κάνοντας τη δουλειά της, παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου και πλέον πάει στο ματς με το Κόσοβο με στόχο να φτάσει τους 10 βαθμούς πριν την τελευταία δυάδα αγώνων του Νοεμβρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μάνταλος, Μπακασέτας, Παυλίδης.

Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Αρμάς, Πόσμακ, Μούντρακ, Πλατίκα, Ρέμπιουκ, Κόσιουκ, Καϊμάνοφ, Ράτα, Ιονίτα, Νικολαέσκου.

Πηγή: filathlos.gr