ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Άρεσε η Εθνική, 2-1 την Βολιβία (video)

Θετικό κρίνεται το τρίτο και τελευταίο φιλικό τεστ της Εθνικής μας πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επιβλήθηκε με 2-1 της Βολιβίας στη "Red Bull Arena" του Νιου Τζέρσεϊ, έχοντας για σκόρερ τους Κονέ (21') και Κατσουράνη (54').

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που σκόραρε για πρώτη φορά μετά το μπαράζ της Ρουμανίας, είχε εξαιρετική παρουσία για μία ώρα αγώνα και πλέον κοιτάζει το Μουντιάλ και τον πρώτο αγώνα με αντίπαλο την Κολομβία το επόμενο Σάββατο.

Οι διεθνείς μας ήταν ορεξάτοι, μπήκαν δυνατά στο ματς, κυριάρχησαν, επιτέλους βρήκαν δίχτυα και μάλιστα εις διπλούν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει περισσότερες φορές, αν ο Φάνης Γκέκας ήταν εύστοχος σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις.

Αμυντικά υπήρξαν κάποιες αδράνειες, ενώ ο Ορέστης Καρνέζης δέχθηκε ένα... φθηνό γκολ.
 
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με τον Καρνέζη στο τέρμα και στην άμυνα τους Τοροσίδη, Μανωλά, Μόρα και Χολέμπας. Ο Κατσουράνης ήταν ο αμυντικός μέσος και εσωτερικοί μέσοι οι Κονέ και Μανιάτης. Ο Σαμαράς ξεκίνησε αριστερά, ο Σαλπιγγίδης δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκέκας.

Απέναντι στη Νιγηρία, έλαμψε το άστρο του Γιάννη Φετφατζίδη. Αυτή την φορά, ήταν η σειρά του Παναγιώτη Κονέ να ηγηθεί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και να είναι ο καλύτερος του γηπέδου, έχοντας συμπαράσταση και από τους πολύ καλούς Χολέμπας, Σαμαρά και Σαλπιγγίδη.

Η Εθνική μπήκε δυνατά και θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό της. Και μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες με τον Φάνη Γκέκα (12' και 19') από ισάριθμες μπαλιές του Σαμαρά, άνοιξε το σκορ με την καρφωτή κεφαλιά του Κονέ (21) από καταπληκτική σέντρα του Σαλπιγγίδη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον έλεγχο, κρατούσε μακριά τους κινδύνους από την εστία του Καρνέζη και έψαχνε και ένα δεύτερο γκολ. Οι Λατινοαμερικάνοι με τη σειρά τους αδυνατούσαν να φτάσουν με ιδιαίτερες αξιώσεις μπροστά από τα ελληνικά γκολπόστ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Βύντρα πέρασε στην θέση του Μανωλά και βρέθηκε στο πλάι του Μόρα (λίγο μετά το 60' πήγε δεξιά και γύρισε ο Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας), με τους Βολιβιανούς να δοκιμάζουν για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του Καρνέζη με μακρινό σουτ του Μορένο (49').

Πέντε λεπτά μετά, ο Κώστας Κατσουράνης σκόραρε με κεφαλιά σε κόρνερ του Χολέμπας, για να δώσει αέρα δυο τερμάτων στην Εθνική μας.

Ο ίδιος, βέβαια, λίγο αργότερα (58') έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα, που απέτυχε να εκμεταλλευτεί σε τετ α τετ ο Άρσε, όπως και ο Γκέκας (61').

Ο Σάντος έκανε αρκετές αλλαγές στην συνέχεια, με τους Βολιβιανούς να εκμεταλλεύονται το δώρο που τους προσέφερε ο Καρνέζης στο 70', όταν δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα στο μακρινό σουτ του Καρντόσο (2-1).

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν σημειώθηκαν άλλες φάσεις, με την Εθνική μας να φτάνει στην πρώτη της φιλική νίκη πριν το Μουντιάλ και να ετοιμάζεται πλέον για το μεγάλο ταξίδι στην Βραζιλία και τον πρώτο αγώνα απέναντι στην Κολομβία.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (59' Ταχτσίδης), Μανωλάς (46' Βύντρα), Μόρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (59' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59' Φετφατζίδης), Σαμαράς (78' Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65΄Μήτρογλου).

ΒΟΛΙΒΙΑ: Κινόνιες, Ράλδες, Εκίνο, Γκουτιέρες (85' Σεντένο), Μπεχαράνο, Μαλεάν (61' Μπεχαράνο), Μοχίκα (46' Καρντόσο), Τσουμασέρο (68' Μιράντα), Μπεχαράνο (78' Αρασκαΐτα), Μορένο, Άρσε (83' Πένια).