Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το σήκωσε ο Ολυμπιακός!

Το σήκωσε ο Ολυμπιακός!

Νταμπλούχος... έστω και με καθυστέρηση! Στον «ταλαιπωρημένο» τελικό, ο Ολυμπιακός με το γκολ του Ραντζέλοβιτς νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο και πήρε το 28ο Κύπελλο της ιστορίας του! Χαμένο πέναλτι κι ευκαιρίες από Ελ Αραμπί, κατοχή μπάλας αλλά τίποτα περισσότερο η Ένωση.

Παρότι αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2019-20 και κατέκτησε το δεύτερο τίτλο του στη χρονιά, ολοκληρώνοντας την αγωνιστική περίοδο με ένα εντυπωσιακό νταμπλ, το 18ο της ιστορίας του.

Οι Πειραιώτες “χτύπησαν” την Ένωση στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί “σπατάλησε” μεγάλες ευκαιρίες, με κορυφαία όλων το πέναλτι που απέκρουσε ο Τσιντώτας στο 55′.

Το γκολ του Ραντζέλοβιτς μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης όμως, ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Ολυμπιακό τη νίκη και το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα σε τέταρτο διαδοχικό τελικό της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 4′ οι δύο ομάδες έχασαν τις πρώτες τους ευκαιρίες, με το σουτ του Λόπες να κοντράρεται για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να “απαντάει” στην αντεπίθεση, με μία άστοχη προβολή του Μασούρα.

Αμέσως μετά, η Ένωση ζήτησε κι ένα πέναλτι σε πτώση του Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να είναι μπροστά στη φάση και να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά το μαρκάρισμα στον Πορτογάλο επιθετικό.

Η ομάδα του Καρέρα έφθασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 8′, όταν από κακή αντίδραση της άμυνας των Πειραιωτών, ο Ολιβέιρα από το… μισό μέτρο δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη, καθώς ο Μπα έδιωξε την μπάλα πάνω από τη γραμμή, μετά την απόκρουση του 17χρονου Έλληνα τερματοφύλακα.

Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να “ανοίξει” το σκορ, αφού ο Καμαρά έκανε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Ραντζέλοβιτς, κι αυτός με άψογο διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 των “ερυθρόλευκων” στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά το γκολ, ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε”, με τις ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε όμως να δώσει μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του από πολύ νωρίς, καθώς έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 35′. Από λάθος του Τσιγκρίνσκι και “μαγική” δική του ενέργεια, ο Μαροκινός επιθετικός πλάσαρε σύριζα από το δοκάρι του Τσιντώτα.

Το 1-0 για τον Ολυμπιακό έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού κι ο Τζολάκης απέκρουσε με γροθιές μία εξαιρετική απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βέρντε στο 38′.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να “χτυπάει” την Ένωση στην αντεπίθεση και τον Μασούρα να χάνει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, ο οποίος και τον “νίκησε” για να διατηρήσει την ομάδα του στο ματς.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε όμως “όρθια” την Ένωση και σε ακόμα πιο δύσκολη φάση. Κι αυτό γιατί στο 55′ ο Μασούρας κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Μπακάκη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι, την εκτέλεση του Ελ Αραμπί.

Αφού “γλίτωσε” το δεύτερο γκολ, η ΑΕΚ πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να “πιέσει” για την ισοφάριση. Ένα σουτ του Λιβάγια που μπλόκαρε ο Τζολάκης στο 61′ και μία εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Αλμπάνη που δεν πρόλαβε ο Κροάτης επιθετικός στο 72′, ήταν οι μοναδικές ευκαιρίες για την Ένωση.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να “ανεβάσει” κι άλλο το δείκτη του σκορ, αφού στα τελευταία λεπτά οι παίκτες τους βρήκαν μεγάλα κενά στην άμυνα της Ένωσης, τα οποία δεν κατάφεραν όμως να εκμεταλλευτούν. Ο Καφού έστειλε μάλιστα την μπάλα και στα δίχτυα στο 85′, αλλά ο επόπτης είχε δείξει νωρίτερα οφσάιντ στη φάση.

Ως εκ τούτου, το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Πειραιώτες να κατακτούν έτσι το 28ο τρόπαιο της ιστορίας τους στη διοργάνωση, κάνοντας το νταμπλ στην Ελλάδα για 18η φορά.

ΑΕΚ (Καρέρα, 4-3-3): Τσιντώτας, Μπακάκης (62’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (80’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (62’ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Μαρτίνς, 4-2-3-1): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80’ Σεμέδο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (76’ Καφού), Μασούρας, Ελ Αραμπί (90’ Φορτούνης)

filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS