Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νέο θετικό κρούσμα στην Εθνική ομάδα - Συναγερμός για την πρεμιέρα της Super League

Νέο θετικό κρούσμα στην Εθνική ομάδα - Συναγερμός για την πρεμιέρα της Super League

Σε νέα τεστ που έγιναν μετά το παιχνίδι με το Κόσοβο βρέθηκε νέο θετικό δείγμα σε κορονοϊό στην Εθνική ομάδα μετά από τον Κώστα Τσιμίκα, σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο έχει ήδη ενεργοποιηθεί και το όνομα του παίκτη ή του μέλους της «γαλανόλευκης» θα γίνει γνωστό όταν δοθεί το τελικό ok όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και με βάση τα προσωπικά δεδομένα.

Το πιο σημαντικό στοιχείο πάντως που προκύπτει είναι πως επικρατεί συναγερμός πλέον εν όψει της πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League.

Από την στιγμή που θα επιβεβαιωθεί το νέο θετικό δείγμα στα τεστ για Covid-19 θα πρέπει ελεγχθούν άπαντες και να γίνει ιχνηλάτηση.

Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ ενημέρωσε για τις νέες επικαιροποιημένες οδηγίες για την περίπτωση κρούσματος και προκύπτει πως ένα παιχνίδι θα αναβάλλεται όταν την παραμονή του αγώνα υπάρχουν 3 ή και περισσότερα κρούσματα.

Ειδικότερα για τη διαχείριση στενών μη προστατευμένων επαφών με κρούσμα Covid-19 λοίμωξης προβλέπεται:

1 Σε όσους ήρθαν σε στενή και μη προστατευμένη επαφή με το κρούσμα συστήνεται η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση* για 10 ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

2 Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD-1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό 3 ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα, ο αγώνας αναβάλλεται.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και το ιατρικό απόρρητο θα πρέπει να εξασφαλίζεται τόσο κατά τη δειγματοληψία όσο και κατά τη διαχείριση των αποτελεσμάτων σύμφωνα με τη νομοθεσία.

onsports.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS