ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θριαμβευτική πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη, ο ΠΑΟΚ νίκησε την Μπεσίκτας με σκορ 3-1 και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, ακόμη και σε περίπτωση που αποκλειστεί στην επόμενη φάση, όμως φυσικά ο μεγάλος του στόχος είναι να βρεθεί στους ομίλους του Champions League, κάνοντας απόψε το πρώτο βήμα. Η κλήρωση για τον επόμενο γύρο θα γίνει στις 31 Αυγούστου και το νοκ-άουτ ματς στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήταν καταιγιστική στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για μια θριαμβευτική πρόκριση. Στο 7ο λεπτό ο Τζόλης άνοιξε το σκορ και στο 24΄ ξανά ο νεαρός επιθετικός σκόραρε το δεύτερο γκολ. Στο 30΄ έδωσε και ασίστ στον Πέλκα για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, κάνοντας ένα ονειρεμένο ευρωπαϊκό ντεμπούτο.

Η τουρκική ομάδα μείωσε στο 37΄ με γκολ του Λάριν, ενώ στο 41ο λεπτό ο Άκπομ κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ερσίν απέκρουσε στο 42΄ διατηρώντας το 3-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο β΄ μέρος η Μπεσίκτας πίεσε, δημιούργησε φάσεις και έχασε ευκαιρίες για να μειώσει κι άλλο ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως ο Ζίβκοβιτς κράτησε όρθιο τον Δικέφαλο του Βορρά και το 3-1 παρέμεινε ως το τέλος. Οι Θεσσαλονικείς είχαν κι αυτοί κάποιες καλές στιγμές, με Τζόλη και Άκπομ να απειλούν κυρίως, όμως το σκορ δεν άλλαξε, με το τελικό 3-1 να δίνει στον ΠΑΟΚ μία θριαμβευτική πρόκριση!

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Καντουρί, Σβαμπ , Ροντρίγκο (Λημνιός 44′), Γιαννούλης, Τζόλης (Ζαμπά 84′), Πέλκας (Εσίτι 75′), Άκπομ.

Μπεσίκτας: Ντεστάνογλου, Ν’ Σακαλά (Ναγίρ 82′), Σίλβα Σόουζα, Βίντα, Λενς, Χούτσινσον, Γιουσάλ, Μπόϊντ (Οζγιακούπ 46′), Μενσά (Τοκόζ 70′), Ν’ Κουντού, Λαρίν.

Πηγή: thestival.gr