ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πρόκριση στο ρελαντί για την Μπάγερν Μονάχου, 3-0 τη Λιόν!

Η Λιόν έκανε το… έγκλημα με δύο απίστευτες ευκαιρίες και πήρε την τιμωρία από την Μπάγερν Μονάχου που νίκησε 3-0 και επέστρεψε στον τελικό του Champions League κλείνοντας ραντεβού με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η μηχανή του Χάνσι Φλικ έκανε αυτό που όλοι περίμεναν. Η Λιόν είχε μεγάλες φάσεις για να κάνει την έκπληξη, όμως τις έχασε, όπως και την ευκαιρία να συνεχίσει το «παραμύθι» και να χαρίσει έναν γαλλικό τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία. 

Χωρίς φόβο μπήκε στο ματς η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία, γεμάτη αυτοπεποίθηση από τα σκαλπ των Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι. Μόλις στο 4’ έχασε τρομερή ευκαιρία όταν ο Κακρέ έβγαλε τον Ντεπάι τετ-α-τετ με τον Νόιερ, αλλά ο Γερμανός γκολκίπερ έμεινε όρθιος και ο Ολλανδός πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ο Γκορέτσκα δεν τελείωσε καλά στο 11’ και στα επόμενα λεπτά η Λιόν έφτασε ξανά πολύ κοντά στο γκολ. Στο 13’ ο Μπόατενγκ έκοψε καθοριστικά τον Εκαμπί, ο οποίος στο 17’ χόρεψε μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πήγε στο δοκάρι.

Όσοι σε εκείνο το σημείο θεώρησαν σίγουρο ότι αυτή που θα σκοράρει θα είναι η Μπάγερν, δικαιώθηκαν στιγμές αργότερα όταν ο Γκνάμπρι ντύθηκε Ρόμπεν και αφού κατέβασε εκπληκτικά στα δεξιά, πάτησε γκάζι, συνέκλινε και με τρομερό αριστερό στο... παραθυράκι έκανε το 0-1 στο 18’. 

Το γκολ άλλαξε μια για πάντα την εικόνα του ματς καθώς οι Βαυαροί μεταμορφώθηκαν και έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στην Λιόν καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο. Στο 22’ ο Μίλερ έκανε τσαφ μετά τη πασάρα του Τιάγκο και ο Άντονι Λόπες έβαλε stop στον Γκνάμπρι. Ο εξτρέμ όμως έκανε τελικά το 0-2 στην κενή εστία στο 33’, καθώς ο Λεβαντόβσκι έχασε ολομόναχος ένα γκολ που θέλει πολλή προσπάθεια για να χαθεί.
 
Στο δεύτερο, η Μπάγερν μπήκε με μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Πέρισιτς έφυγε μόνος του στην κόντρα, αλλά ο Αντονι Λόπες τον νίκησε για να έχει στη συνέχεια η Λιόν καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μαρσέλο στον Νόιερ. Στο 58’ ο Εκαμπί είχε νέα τρομερή φάση αφού ολομόναχος νικήθηκε από τον Γερμανό keeper. 

Μετά και τις πολλές αλλαγές εκατέρωθεν, οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο και στο φινάλε τις φάσεις για ένα τρίτο γκολ το οποίο το έβαλε τελικά ο Λεβαντόβσκι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κίμιχ διαμορφώνοντας το 0-3 στο 88’.

Λιόν: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Ντιμπουά (67’ Τετέ), Μάρσαλ (73’ Τσερκί), Κακερέ, Μπρούνο Γκιμαράες (46’ Τιάγκο Μέντες), Κορνέ, Αουάρ, Εκαμπί (67’ Ρεν Αντελαΐντ), Ντεπάι (58’ Ντεμπελέ)

Μπάγερν: Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Ντέιβις, Μπόατενγκ (46’ Ζίλε), Γκορέτσκα (82’ Παβάρ), Γκνάμπρι (75’ Κουτίνιο), Τιάγκο (82’ Τολισό), Μίλερ, Πέρισιτς (63’ Κομάν), Λεβαντόφσκι

filathlos.gr