ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στον τελικό του Champions League η Παρί, 3-0 την Λειψία!

Αυτό που ονειρευόταν τα τελευταία χρόνια το πέτυχε σε μια τρελή χρονιά. Με όλα αυτά που έχει φέρει η πανδημία, την ανωμαλία στην εξέλιξη των αθλητικών διοργανώσεων (αρχικά αναστολή δραστηριότητας, στην περίπτωση της Γαλλίας πρόωρο τέλος της σεζόν και Final 8 στις ευρωπαϊκές) η Παρί Σεν-Ζερμέν πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League.

O δάσκαλος (Τόμας Τούχελ) νίκησε τον μαθητή του (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) και περιμένει να διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Μπάγερν ή τη Λιόν.

H Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό του ημιτελικού με τη Λειψία με όμορφη κεφαλιά του Μαρκίνιος. Ο Άνχελ Ντι Μαρία εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ απ' τα αριστερά και ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός πήδηξε ανενόχλητος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας διεύρυνε το προβάδισμά της στο 42ο λεπτό. Ο Λεάντρο Παρέδες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του γκολκίπερ της γερμανικής ομάδας, Γκουλάσι, βρήκε τον Νεϊμάρ, ο οποίος έστρωσε με εξαιρετικό τακουνάκι στον Άνχελ Ντι Μαρία που με κοντινό σουτ νίκησε τον Ούγγρο για το 0-2.

Ο Αργεντινός σταρ από δημιουργός του πρώτου γκολ έγινε... εκτελεστής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και τους Παριζιάνους στα... ουράνια.

Στο 56ο λεπτό, ο Χουάν Μπερνάτ με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0 ύστερα από τη δεύτερη ασίστ του Άνχελ Ντι Μαρία στο παιχνίδι.

Οι Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Άντερ Ερέρα στον Μουκιελέ, ωστόσο, ο Ολλανδός διαιτητής, Μπιέρν Κάιπερς έδειξε σέντρα, αφού συμβουλεύτηκε και το VAR.

Οι Παριζιάνοι είχαν και δύο δοκάρια. Και τα δύο από τον Νεϊμάρ. Στο 6ο λεπτό του ημιτελικού ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι στον Γκουλάσι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ούγγρο, καθώς έστειλε την μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Στο 35ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θέλησε να αιφνιδιάσει τον Γκουλάτσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Μουκιέλ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν (83' Όρμπαν), Ανχελίνιο, Λάιμερ (62' Χάλστενμπεργκ), Ενκουνκού (46' Φόρσμπεργκ), Καμπλ (64' Άνταμς), Ντάνι Όλμο (46' Σικ), Ζάμπιτσερ, Πόουλσεν.

 ΠΣΖ (Τόμας Τούχελ): Σέρχιο Ρίκο, Κερέρ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες (83' Ντράξλερ), Ερέρα (83' Βεράτι), Ντι Μαρία (87' Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ (86' Σούπο-Μότινγκ).

Πηγή: sport24.gr