Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Euro 2004: 16 χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Euro 2004: 16 χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα συγκλόνισε τον ποδοσφαιρικό κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πέρασαν 16 χρόνια από τον άθλο της εθνικής μας ομάδας που κατάφερε το απίστευτο. Να φτάσει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μάλιστα, απέναντι στη γηπεδούχο και φαβορί Πορτογαλία!

Κι όμως, ακόμα παραμένει ζωντανό μέσα μας. Οι εικόνες, τα χιλιάδες συναισθήματα χαράς και... τρέλας που πλημμύρισαν ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και όπου χτυπάει η γαλανόλευκη καρδιά στον πλανήτη. 

Δεκαέξι χρόνια μετά, το filathlos.gr σας φέρνει και πάλι υπέροχες εικόνες από το έπος της Εθνικής και της κατάκτησης του Euro 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

6

Στον τελικό της διοργάνωσης, βρέθηκαν οι δύο ομάδες που άνοιξαν το χορό στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Η γηπεδούχος ομάδα του Φελίπε Σκολάρι, του Λουίς Φίγκο, του Παουλέτα, του τότε νεαρού Κριστιάνο Ρονάλντο και η... Ελλαδίτσα μέχρι τότε στον ποδοσφαιρικό χάρτη (σε διεθνές επίπεδο) του Ότο Ρεχάγκελ και των 23 μαχητών του.

1 1

Στις 4 Ιουλίου του 2004 η Λισαβόνα είχε φορέσει τα γιορτινά της για να πανηγυρίσει το τρόπαιο από τους Πορτογάλους. Εξάλλου, οι Έλληνες ήταν ήδη υπερκαλυμμένοι από την πορεία ως τον τελικό. Το «Ντα Λουζ», η έδρα της Μπενφίκα, κατάμεστο με τους γαλανόλευκους οπαδούς να παίρνουν τη θέση τους στο πέταλο, ενώ οι Πορτογάλοι να κατακλύζουν τις εξέδρες του γηπέδου, προσδοκώντας μια ρεβάνς για τη «μαύρη» πρεμιέρα στο «Ντραγκάο» στις 12 Ιουνίου. Όμως, λογάριαζαν χωρίς την Ελλαδάρα!

19

Με ακόμα μία ψυχωμένη εμφάνιση, βγάζοντας απίστευτο πάθος, αποφασιστικότητα, η Ελλάδα έφερε τα πάνω-κάτω στην αναμέτρηση, αναγκάζοντας τους Πορτογάλους να διατηρούν μια φλύαρη κατοχή, χωρίς να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη.

Και φτάσαμε στο 56ο λεπτό. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης από τα δεξιά κερδίζει το κόρνερ. Οι μνήμες από τον ημιτελικό απέναντι στην Τσεχία είναι ακόμα νωπές, όταν ο Βασίλης Τσιάρτας είχε βρει τον Τραϊανό Δέλλα και ο «Κολοσσός» έστειλε την παρέα του Νέντβεντ στο... τρελάδικο.

Αυτή τη φορά πάνω από τη μπάλα ήταν ο Άγγελος Μπασινάς. Οι Έλληνες σαν να το ήξεραν, με ένα μακρόσυρτο «ωωω», περίμεναν το νέο «θαύμα». Και η Ελλάδα το έκανε κι αυτό. Εξαιρετική εκτέλεση από τον τότε μέσο του Παναθηναϊκού, η μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Πορτογαλίας και ο Άγγελος Χαριστέας με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την άμυνα του Ρικάρντο για... σαρδέλες!

portogaia 2

Τα λεπτά που έμεναν για το τέλος του αγώνα περνούσαν βασανιστικά. Η Ελλάδα, όμως, άντεξε. Κι όταν ο Μάρκους Μερκ σφύριξε για τελευταία φορά, φύγαμε όλοι για τον έβδομο ουρανό. Η Ελλάδα ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ! Πιστέψτε το. Πέρασαν 16 χρόνια. Κι όμως το καταφέραμε και αυτό!

Πηγή: filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS