ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2014: Εθνική Αργεντινής

Τα πράγματα είναι απλά. Μέσι, Αγκουέρο, Τέβεζ, Ντι Μαρία, Λαβέτσι, Ιγκουαΐν. Κάθε ομάδα θα ήθελε να τους έχει στο οπλοστάσιο της. Η «σελέστε» τους έχει και κυνηγάει την ύψιστη διάκριση. Το τρόπαιο στο εχθρικό έδαφος της μισητής Βραζιλίας. Δεν είναι μόνο ότι αυτή η ομάδα θέλει να κατακτήσει ένα μεγάλο τουρνουά, είναι και ότι θέλει να το κάνει με στυλ στα γήπεδα των Βραζιλιάνων.

Πολύ μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας για να πετύχει κάτι τέτοιο, όμως όταν μιλάμε για Παγκόσμιο Κύπελλο η Αργεντινή στοχεύει πάντα στην κούπα. Αν θα το καταφέρει με τον Μέσι στις τάξεις της δεν μπορούμε να το ξέρουμε όμως είναι το μοναδικό πταίσμα της καριέρας του άσου της Μπαρτσελόνα. 

Πολλοί μάλιστα τον αμφισβητούν, καθώς δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει εμφανίσεις εφάμιλλες με αυτές που κάνει με την φανέλα των «μπλαουγκράνα». Για παράδειγμα στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν κατάφερε ούτε να σκοράρει. 

Κατά τα άλλα, η Αργεντινή με τον Αλεχάντρο Σαμπέλα στον πάγκο της είχε μία ήσυχη προκριματική φάση δίχως τυμπανοκρουσίες και διθυράμβους τερματίζοντας πρώτη με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Στο παρελθόν έχει κατακτήσει 2 φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ έχει φτάσει και σε δυο ακόμα τελικούς. Τα τελευταία χρόνια αποδίδει λιγότερο από τα προσδοκώμενα και μένει να φανεί αν φέτος θα καταφέρει να «κλείσει στόματα» βρίσκοντας έξτρα κίνητρα στην χώρα της Βραζιλίας.

Διαβάστε περισσότερα στο betarades.gr...