ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εκλέγει νέο πρόεδρο η Super League 1 - Το φαβορί μεταξύ Κούγια και Μπουτσικάρη - Συνεδριάζει και η ΕΠΟ

Στις 4:00 το μεσημέρι στα γραφεία της Super League 1 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη νέου προέδρου του συνεταιρισμού, με δύο πρόσωπα να είναι υποψήφια για την αντικατάσταση του Μηνά Λυσάνδρου.

Ο Αλέξης Κούγιας, είχε ανακοινώσει εδώ και μία εβδομάδα την υποψηφιότητά του, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές είναι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα έχει την υποστήριξη μεταξύ άλλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ στηρίζεται δεδομένα από Ολυμπιακό και Άρη.

Ένας από τους βασικούς στόχους του νέου προέδρου θα είναι οι επαφές με την κυβέρνηση για την ελάφρυνση των ΠΑΕ λόγω της «λαίλαπας» του κορονοϊού, αλλά και το θέμα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης.

Σήμερα θα γίνει και ο ορισμός των επόμενων αγωνιστικών σε πλέι οφ και πλέι άουτ.

Για την Παρασκευή (19/6), πάντως, υπάρχει προγραμματισμένη και συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Σε αυτήν θα συζητηθεί το θέμα τη λήξης της αγωνιστικής περιόδου, καθώς και ο καθορισμός των μεταγραφικών περιόδων και της δυνατότητας επέκτασης των συμβολαίων που λήγουν.

Η ομοσπονδία αναμένεται να αποφασίσει η παρούσα αγωνιστική περίοδος να ολοκληρωθεί στις 31/8/2020 και η επόμενη αγωνιστική περίοδος να ξεκινήσει την 1/9/2020 και να ολοκληρωθεί στις 30/6/2021.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, θα αποφασιστεί τα συμβόλαια που λήγουν στις 30/6 να μπορούν να παραταθούν μέχρι τις 31/8, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τις περιπτώσεις δανεισμών.

Η επόμενη μεταγραφική περίοδος θα αρχίσει στις 3/8/2020 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της παρουσίας κόσμου στους επαναληπτικούς ημιτελικούς του Κυπέλλου Άρης-ΑΕΚ (24/6, 19:00) και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (24/6, 21:30).

filathlos.gr