ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Στα 12 εκατ. ευρώ το ποσό της ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων

Με 12 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας, όπως ανακοίνωσαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασαν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ύψους 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανάγκες τους.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί, στον μέγιστο δυνατό βαθμό και κατά τον βέλτιστο τρόπο, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά και ταμειακά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας, όλες τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Στις φάσεις της επανεκκίνησης και της προοδευτικής ανάκαμψης της οικονομίας, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που επλήγησαν εντονότερα από την πανδημία. Παράλληλα, με το συνεκτικό, δυναμικό, ρεαλιστικό και αποτελεσματικό, όπως αναγνώρισαν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σχέδιό μας, κερδίζουμε σταδιακά, όλο και περισσότερους βαθμούς ελευθερίας για την υλοποίησή του.

sdna.gr