ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αποφασίζει για Champions και Europa League η UEFA

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την UEFA και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό το μέλλον του Champions League και του Europa League, διοργάνωση στην οποία συμμετέχει και ο Ολυμπιακός.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα (13:00- 16:00) και αύριο (10:00-12:00), ανακοινώνοντας την επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις.

Όπως έχει διαρρεύσει κι αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, το Final 8 του Champions League θα φιλοξενηθεί στη Λισαβόνα και συγκεκριμένα στο «Ντα Λουζ» και το «Ζοσέ Αλβαλάδε».

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι τέσσερις εκκρεμείς αναμετρήσεις των «16», δηλαδή τα ματς Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (2-1), Μπάγερν Μονάχου-Τσέλσι (3-0), Γιουβέντους-Λιόν (0-1) και Μπαρτσελόνα-Νάπολι (1-1), στις προγραμματισμένες έδρες, αλλά χωρίς κόσμο.

Οι αποστολές των 8 ομάδων θα μεταβούν εν συνεχεία στην πορτογαλική πρωτεύουσα, όπου οι νοκ-άουτ προημιτελικοί θα διεξαχθούν από 12 έως 15 Αυγούστου, οι νοκ-άουτ ημιτελικοί στις 18 και 19 και ο τελικός στις 23 Αυγούστου.

Όσον αφορά το Europa League, οι εκκρεμείς επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις καθορισμένες έδρες χωρίς θεατές, κάτι που, αν τελικά επιβεβαιωθεί, σημαίνει πως η ρεβάνς Γουλβς-Ολυμπιακός (1-1) θα γίνει στο Λονδίνο, πιθανότατα στις 5 Αυγούστου.

Το Final 8 θα διεξαχθεί στη Γερμανία (πιθανότατα σε Ντούισμπουργκ, Γκελζενκίρχεν, Ντίσελντορφ και Κολωνία), όπως και οι αναμετρήσεις των «16» που δεν διεξήχθησαν, αλλά και τα πρώτα ματς Ίντερ-Χετάφε και Σεβίλλη-Ρόμα.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 21 Αυγούστου.

filathlos.gr