ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νίκησαν στην Καστοριά οι Μικτές ομάδες της Ημαθίας

Τόσο η «μικροί» της Ημαθίας, αλλά περισσότερο οι Νέοι, αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, κατάφεραν να φύγουν από την φιλόξενη Καστοριά με δυο νίκες. Σε ένα όμορφα από πλευράς αγωνιστικού χώρου γήπεδο, στο Χιλιόδενδρο της Καστοριάς οι Παίδες της Ημαθίας κέρδισαν καθαρά με 1-3, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο.

Αντίθετα οι Νέοι  συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις και πέτυχαν μεγάλη νίκη με 1-4 (ημίχρονο 0-3) που τους φέρνει μόνους πρώτους στην βαθμολογία με 16 βαθμούς, έχοντας στο ενεργητικό τους ακόμη δυο αγώνες (Φλώρινα-εντός, Κοζάνη-εκτός), σε αντίθεση με την δεύτερη Κοζάνη που ακολουθεί με δυο βαθμούς διαφορά, αλλά της υπολείπεται ένας αγώνας την τελευταία αγωνιστική με την Ημαθία.

ΠΑΙΔΕΣ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΗΜΑΘΙΑ  1-3

Παρά τις πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ο ενωσιακός προπονητής της Ημαθίας Αντώνης Λυμούσης, κατάφερε να στήσει την ομάδα πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και να έχει αυτή τον έλεγχο του αγώνα  και στα 80’ λεπτά. Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού μπορεί να ήταν οι ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο μέρος και φυσιολογικά οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το στείρο 0-0.

Οι «πιτσιρικάδες» του Λυμούση μπήκαν πολύ δυνατά στο  ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου και με δυο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Έτσι πολύ νωρίς στο 45’ λεπτό ο Τρούπκος θα ανοίξει το σκορ γράφοντας το 0-1. Οκτώ λεπτά αργότερα και πάλι ο Τρούπκος θα σημειώσει ένα πανέμορφο σε εκτέλεση γκολ ανεβάζοντας το σκορ στο 0-2.

Στο 66’ σειρά του Κωστογλίδη που ξέφυγε στην πλάτη των αμυντικών και πλάσαρε υπέροχα γράφοντας το 0-3. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αλλά η καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή δεν άφησε πολλά περιθώρια για ευκαιρίες. Απλά στο 77’ μια  «λόμπα» του Παπαθανασίου Β.  έξω από την περιοχή θα αιφνιδιάσει τον Ταχτατζή και θα μειώσει σε 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Εύκολο έργο για τους Διαιτητές από την Κοζάνη (Τσιμεντερίδης, Μπαϊραμίδης-Παπαδόπουλος).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Μπαχαδερόγλου): Μπίζιος, Μπίρτσιος (58’ Ευαγγέλου), Κρανιάς (50’ Τσόπρας), Τσίκος, Νικολάου, Σαββόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπαθανασίου Β., Εστιάδης (41’ Τσακλίδης), Παπαθανασίου Κ., Γρηγοριάδης.

ΗΜΑΘΙΑ (Λυμούσης): Ταχτατζής, Βουλγαρόπουλος, Αναδός (41’ Κατσκαβέλης), Χρυσόπουλος, Κούκλας, Τσιανόπουλος, Τρούπκος, Γιοβανόπουλος, Γκιλιόπουλος, Δασκαλάκης (55’ Κουκουλιάντας), Πρωτογέρης (41’ Κωστογλίδης).

ΝΕΟΙ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΗΜΑΘΙΑ  1-4

Την «σκυτάλη» από τους πιτσιρικάδες πήραν οι Νέοι της Ημαθίας, οι οποίοι με την σειρά τους από πολύ νωρίς έδειξαν τις προθέσεις τους. Για να πετύχεις, πρέπει να ρισκάρεις. Και αυτό έκανε για μια ακόμη φορά ο προπονητής της Ημαθίας, που είχε και πάλι νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα, αλλά είδαμε και παίκτες να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις από ότι τους είχαμε συνηθίσει, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη αξία στο πολύπλευρο ταλέντο αυτών των παιδιών, που σε κάθε παιχνίδι βγάζουν ψυχισμό, πάθος και πολλά τακτικά κομμάτια, με αποτέλεσμα να εισπράττουν το ζεστό χειροκρότημα όλων.

Έγινε ένα δυνατό αλλά αθλητικό παιχνίδι με αρκετά γκολ, φάσεις και με δύναμη στις μονομαχίες από τους παίκτες των δυο ομάδων. Η Ημαθία από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της και νωρίς στο 6’ είχε δοκάρι σε σουτ του Ιωάννου. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και τα τέσσερα τέρματα των νικητών έγιναν με κεφαλιές. Στο 16’ λεπτό καλοτραβηγμένο φάουλ του Ιωάννου και ο Μελιόπουλος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με κεφαλιά ανοίγει το σκορ, γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 33’ σειρά έχει ο Χουσεϊνογλου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από κόρνερ και πάλι του Ιωάννου. Στο 41’ νέα κεφαλιά του Μελιόπουλου και το 0-3 είναι γεγονός.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και μετέφεραν την μπάλα στην περιοχή του Τσιμόπουλου. Έτσι στο 47’ ο Ευαγγέλου εκμεταλλεύτηκε κακή συνεννόηση των αμυντικών, έκλεψε έξυπνα την μπάλα και με πλασέ την έστειλε στο βάθος της εστίας μειώνοντας σε 1-3 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Φαίνεται όμως πως οι φωνές του κόουτς μπροστά στον κίνδυνο να βάλουν στο παιχνίδι την Καστοριά, αφύπνισε τους παίκτες της Ημαθίας που βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν πολλές φάσεις, ώσπου στο 85’ με κεφαλιά ο Λύτης που είχε προωθηθεί σε επιθετικό κόρνερ, να στείλει για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 1-4.

Πολύ καλή η Διαιτησία από τον Σύνδεσμο Κοζάνης (Μπαϊραμίδης, Τσιμεντερίδης-Παπαδόπουλος)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Μπαχαδερόγλου): Γκόσιος, Ζήσης, Χριστόπουλος, Σαββόπουλος,Γκόνος (75’ Κεσίδης Ν.), Πατσίκας, Μητρούλης (60’ Μήλιος), Κυριακίδης (46’ Λουδοβάρης) Παπουτσίδης, Τοροσίδης, Ευαγγέλου.

ΗΜΑΘΙΑ (Λυμούσης): Τσιμόπουλος, Ντουμάνης, Τσιότρας, Χαραλαμπίδης, Λύτης, Πέϊος, Μπεκιαρίδης (70’ Στυλίδης), Μελιόπουλος, Χουσείνογλου (77’ Σοφιανίδης), Ιωάννου, Τριανταφυλλόπουλος (57’ Γιοβανόπουλος).