ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΣ Ημαθίας: Ο νέος "χάρτης" των πρωταθλημάτων
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΠΣ Ημαθίας: Ο νέος "χάρτης" των πρωταθλημάτων

Χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο, αφού υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα οι ομάδες της Α΄ ΕΠΣΗ τη νέα σεζόν θα είναι 14, έναντι 11 που ήταν την περασμένη περίοδο.

Η ιδιαιτερότητα φέτος θα είναι η συμμετοχή της «βασίλισσας του βορρά», Βέροιας που για πρώτη φορά στην 64χρονη ιστορία της θα συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα και μαζί με την δεύτερη ιστορική ομάδα της Ημαθίας, τη Νάουσα, φαίνεται πως θα αποτελέσουν τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Σε ότι έχει να κάνει με τα γεωγραφικά κριτήρια, ο δήμος Βέροιας είναι αυτός που θα έχει το προβάδισμα στον αριθμό των ομάδων, με έξι (6) να τον εκπροσωπούν στην Α΄ κατηγορία, ενώ δεύτερος είναι ο δήμος Αλεξάνδρειας με πέντε (5) ομάδες και τρίτος ο δήμος Νάουσας με μόλις τρεις (3) ομάδες.

Η Β’ κατηγορία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχει 16 ομάδες και σε αυτή, τη μερίδα του λέοντος σε αριθμό θα έχει ο δήμος Βέροιας (10 ομάδες). Ακολουθεί ο δήμος Αλεξάνδρειας με 4 ομάδες και τρίτος ο δήμος Νάουσας με 2 ομάδες.

Τέλος, όσον αφορά τη Γ’ κατηγορία, αυτή την στιγμή υπάρχουν μόλις 4 ομάδες, δύο από τον δήμο Νάουσας και από μία από τους άλλους δύο δήμους του νομού μας. Όμως να τονίσουμε ότι μπορούν να δηλωθούν και νεοσύστατες ομάδες, επομένως δεν είναι οριστικός ο αριθμός συμμετοχών.

Αναλυτικά οι ομάδες:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. Βέροια
2. Αγία Μαρίνα
3. Νάουσα
4. Επισκοπή
5. Μακροχώρι
6. Κοπανός
7. Καβάσιλα
8. Άγιος Γεώργιος
9. Τρίκαλα
10. Μελίκη
11. Πατρίδα
12. Καψόχωρα
13. Διαβατός
14. Σταυρός

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. Ζερβοχώρι
2. Ολυμπιακός Νάουσας
3. Αχιλλέας Νάουσας
4. Αγία Βαρβάρα
5. Παλαιοχώρι
6. Βεργίνα
7. Συκιά
8. Ακαδημία Βέροιας
9. Ραχιά
10. ΑΕΠ Βέροιας
11. Λευκάδια
12. Ασώματα
13. Ριζώματα
14. Λυκογιάννη
15. ΑΠΣ Μελίκη
16. Ν. Νικομήδεια

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. Άχθος Αρούρης
2. Μαρίνα
3. Καμποχώρι
4. Παλασίδειος Ακαδημία