ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Η ταυτότητα της 13ης αγωνιστικής

Με τα ματς της 13ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΗ.

Κύριο χαρακτηριστικό της αγωνιστικής ήταν τα καρέ των γκολ που πέτυχαν δύο παίκτες, ο Κίτσας Γ. των Τρικάλων και ο Πιπιλιάρης Ι. της Αλεξάνδρειας, ενώ άλλοι δύο, ο Αργυρόπουλος της Αγ. Μαρίνας και ο Κερμανίδης της Νάουσας σημείωσαν χατ τρικ!!!

Αναλυτικά οι αγώνες όπως τους παρουσίασε η εφημερίδα "ΚΕΡΚΙΔΑ":

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  4-0: Ασταμάτητος ο Γ. Πιπιλιάρης

Με…καρέ του Γ. Πιπιλιάρη η Αλεξάνδρεια κέρδισε με 4-0 τον Άγιο Γεώργιο. Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση στην επανάληψη και έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

Στο ξεκίνημα το ματς ήταν ισορροπημένο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σαρκατζή να ανοίξουν το σκορ. Μετά το ημίωρο η Αλεξάνδρεια πήρε τον έλεγχο και στο 32’ άνοιξε το σκορ με τον Γ. Πιπιλιάρη (πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε), μετά από προωθημένη πάσα του Κ. Πιπιλιάρη.

Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρεια είχε τον έλεγχο και σημειώνοντας άλλα τρία τέρματα έφτασε άνετα στη νίκη. Στο 53’ ο Γ. Πιπιλιάρης ελίχθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε τους Εμμανουηλίδη και Ορφανίδη και με σουτ σημείωσε το 2-0.

Στο 67’ οι παίκτες της Αλεξάνδρειας έκλεψαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, βγήκαν στην αντεπίθεση και με δυνατό σουτ του Γ. Πιπιλιάρη πέτυχαν το 3-0. Το τελικό 4-0 σημειώθηκε στο 90’. Ο Γ. Πιπιλιάρης συνεργάστηκε με τον Χεράκη, ελίχθηκε στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Καλή η διαιτησία του Μαυρίδη (Γκόγκος, Ζουρνατζίδης).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) Διακόπουλος, Ιορδανόπουλος, Κίτσας Ε., Κουκουσίτσας, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΙΤΣΑΣ Ν., ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Γ., Αλμπανίδης (83′ Νικολόπουλος), Ριζόπουλος (69′ Παπαδημητρίου), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Κ. (69′ Χεράκης), Κίρτσογλου (77′ Γεωργακάκης)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Καμπάς (46′ Τρούπκος), Φουρκιώτης (64′ Γερμάνης), Ορφανίδης, ΝΤΑΤΣΗΣ, Λιάτσος, Εμμανουηλίδης, Σταυριανίδης (64′ Ντρίζι), Σαρκατζής, Σπυριδωνίδης, ΣΑΝΤΙΝΙ, Χαραλαμπίδης.

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ 0-4: Με πολλά γκολ η πρώτη νίκη

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε το Σάββατο η Νάουσα. Στο ντέρμπι της…ουράς, επικράτησε με 0-4 των Λευκαδίων και έδειξε ότι έχει αλλάξει πρόσωπο με τις μεταγραφές που πραγματοποίησε.  Αγωνιστικά, η Νάουσα ήταν καλύτερη, δημιούργησε πιο πολλές ευκαιρίες και ήταν πιο αποτελεσματική.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με το καλησπέρα όταν στο 4’ η μπάλα στρώθηκε στον Αμανατίδη μέσα στην περιοχή, αλλά το βολέ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Στο 15’ η Νάουσα άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Δημητρίου, ο Κερμανίδης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-1.

Στο 25’ ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Καϊσίδη, για επικίνδυνο παιχνίδι και η Νάουσα απέκτησε και αριθμητικό προβάδισμα.

Το 0-2 σημειώθηκε στο 26’. Μετά από πλασαριστή εκτέλεση φάουλ, ο Κερμανίδης έπιασε μια βολίδα από μακριά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 37’ η Νάουσα έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ όταν ο Παντζαρτζίδης βγήκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κερμανίδη.

Στο δεύτερο μέρος, η Νάουσα μπήκε στο ματς με γκολ κι εκεί «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Γιαμαλίδης μπήκε μόνος στην περιοχή, έκανε το πλασέ, ο Κερμανίδης απόκρουσε και Ηλίας που ερχόταν από πίσω με πλασέ σημείωσε το 0-3.

Στο 59’ τα Λευκάδια κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αμανατίδη αλλά ο Σάκκος μπλόκαρε την εκτέλεση του Μισαηλίδη.

Στο υπόλοιπο ημίωρο η Νάουσα έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες  και έφτασε στο 0-4 στο 89’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Κερμανίδης.

Καλή η διαιτησία του Μελτζανίδη (Καλλινιώτης, Μπέκας)

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: Κερμανίδης, Μπάμπος (73′ Λαμπρίτσιος), Κωστόπουλος, Αμανατίδης Β., Χίσα Χ., ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Σ., Γκότσης, ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ Π., Ηλίας (73′ Ζουλέκου), Καϊσίδης, Δρενοβιάδης.

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης)  Σάκκος, Γιαννόπουλος (78′ Κωστόπουλος), Σαράφης (46′ Γιαμαλίδης), ΠΑΠΑΤΑΝΟΣ, Δημητρίου, Καραμήτρος (74′ Μίσκος), Παπαγεωργόπουλος, ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ Σ., Ηλίας (54′ Ηλιάδης), Βασιλειάδης, ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ (78′ Καραμπινέσης)

ΒΕΡΟΙΑ Β’ - ΤΡΙΚΑΛΑ 0-7: Άνετο πέρασμα με πολλά γκολ

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε στην Κουλούρα η ομάδα των Τρίκαλα. Ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στην επίθεση και επικράτησε με 0-7.

Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δυο γκολ στο εικοσάλεπτο. Στο 17’ ο Γ. Κίτσας με εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ και στο 19’ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος, τα Τρίκαλα σημείωσαν άλλα πέντε τέρματα. Στο 47’ ο Κιρκιλιανίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 και στο 52’ ο Κατράνας έγραψε το 0-4. Στο 61΄ο Λίτσι πέτυχε το 0-5 και στο 71’ και 82’ ο Γ. Κίτσας σημείωσε άλλα δυο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 0-7.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Νίκολιτς (Σαλτσίδης, Ραντάνι)

ΒΕΡΟΙΑ: (Αδαλόγλου) Ματελόπουλος, Στεργιόπουλος (74′ Μαμουτόπουλος), Πίτσης (46′ Μπάμπαλος), Δημητρουλάκος, Τσανακτσίδης, ΓΙΑΓΤΣΙΔΗΣ, Κωστόπουλος (46′ Χατζηθεοδώρου), Γαλόπουλος, Αβετίδης, Καλφούτζος (74′ Κατσαβός), Δολδούρης (58′ Νανόπουλος)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) Ευαγγελόπουλος, Μαρμαρίδης (57′ Παλιούρας), Βλάχος (46′ Λίτσι), ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, Ατανάσοφ (46′ Κατράνας), Σωτηράκης, Καμπούρης (57′ Παπαμανώλης), ΚΙΤΣΑΣ Γ., Κιρκιλιανίδης (57′ Γεωργίου), ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Χλιαρόπουλος.

ΜΕΛΙΚΗ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 1-6: Παρέμεινε μόνη στο…ρετιρέ

Μόνη πρώτη για άλλη μια εβδομάδα θα είναι η Αγία Μαρίνα. Το Σάββατο κέρδισε άνετα στην Μελίκη και 1-6 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι πολύ νωρίς απέκτησαν προβάδισμα τριών γκολ. Απείλησαν με τον Μπουλάρι στο 5’ (σουτ στο οριζόντιο δοκάρι),  στο 7’ ο Μουστάκας έγραψε το 0-1 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και στο 17’ ο Αργυρόπουλος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή. Στο 22’ πάλι ο Μουστάκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα από αριστερά και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Στο 26’ η Μελίκη βγήκε στην αντεπίθεση και μείωσε με σουτ του Βουλγαράκη (μέσα από την περιοχή) σε 1-3 αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο.

Στο δεύτερο μέρος η Αγία Μαρίνα σημείωσε άλλα τρία γκολ. Στο 60’ ο Μπουλάρι έσπασε την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Αργυρόπουλος από κοντά σημείωσε το 1-4. Στο 62’ πάλι ο Μπουλάρι βρήκε τον  Αργυρόπουλος μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με σουτ από πλάγια θέση ανέβασε το σκορ στο 1-5. Στο  87’ ο Δημητρούσης έκανε στην συρτή σέντρα από δεξιά και ο Κίτσα από κοντά έγραψε το τελικό 1-6.

Καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Βαλκάνος Α., Μητρόπουλος)

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Καψάλης, Καραγκιοζόπουλος (80′ Καραβαδές), Παρσόπουλος, Κίτσα, Καλαϊτζίδης, Βενιόπουλος, ΛΙΠΕ, Βουλγαράκης, Μελιόπουλος (46′ Κοντογιάννης), Μπουκουβάλας (46′ Χολέβας), Λαναράς (64′ Ματράκας)

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Ζαρογιάννης) Μυλωνάς, Κουτσούκης, Τζιμογιάννης (69′ Δημητρούσης), Ράδης, Πίτος, Νιογκάνα, Λίβας (60′ Μπρέγκου), ΜΠΟΥΛΑΡΙ (69′ Ντέλλας), Λέκα, ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ (60′ Κίτσα), ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (69′ Σαμιώτης)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΚΟΠΑΝΟΣ  1-0: Κρίθηκε στο γκολ

Στο γκολ κρίθηκε η αναμέτρηση του Μακροχωρίου με τον Κοπανό το Σάββατο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήραν τη νίκη.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, χωρίς κλασσικές ευκαιρίες στις δυο περιοχές και έληξε 0-0. Μια κεφαλιά του Λύτη στο 20’, που κατέληξε άουτ, ήταν η καλύτερη στιγμή του Κοπανού ενώ στο 24’ το Μακροχώρι έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του με τον Φαρμάκη να μην μπορεί να πλασάρει από πολύ κοντά.

Στο δεύτερο μέρος  οι ομάδες βελτιώθηκαν. Στο 52’ ο Αντωνίου βρέθηκε μόνος αλλά σούταρε άουτ και έχασε την ευκαιρία για τον Κοπανό ενώ στο 67’ το Μακροχώρι απάντησε με σουτ του Χασιώτη, έξω από την περιοχή, στο δοκάρι.

Στο 72’ κεφαλιά του Βασιλείου από κοντά κατέληξε άουτ για το Μακροχώρι ενώ στο 78’ κεφαλιά του Μποζίνη από κοντά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Στο 81’ το Μακροχώρι άνοιξε το σκορ και με αυτό το τέρμα πήρε και τη νίκη. Ο Χασιώτης εκτέλεσε κόρνερ και ο Κιατικίδη με κεφαλιά από κοντά σημείωσε το 1-0.

Λίγο πριν το τέλος, ο Κοπανός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Λύτης από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Καλή η διαιτησία του  Καραντώνης ( Μπογιατζόγλου, Σαμαράς)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Φωτόπουλος, ΚΙΑΤΙΚΙΔΗΣ, Χατζηκαμαγιάννης, ΔΑΛΗΓΓΑΡΟΣ, Βύζας, Φαρμάκης (54′ Νεστορόπουλος), Βασιλείου (88′ Μυλωνάς), ΧΑΣΙΩΤΗΣ (88′ Τσικανόπουλος), Κωστογλίδης (73′ Πρωτογέρης), Γιάννινας (54′ Φιλιππίδης)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης)  ΙΝΤΟΣ Κ., Τζιβάρας, Μποζίνης, Γατουρτζίδης, Σαμαράς, Ορμανίδης, Στογιάννης Δ., ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΛΥΤΗΣ, Χατζηπαυλίδης (83′ Μίχος), Οικονόμου Χ. (62′ λ.τ. Λογγινίδης).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (30/1/23)