Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ταυτότητα της 11ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΗ

Η ταυτότητα της 11ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΗ

Με νίκες των δύο πρωτοπόρων της βαθμολογίας, ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, κατά την οποία είχαμε τη νίκη μόνο ενός φιλοξενούμενου, δύο γηπεδούχων, ενώ δύο ματς έληξαν χωρίς νικητή.

Μία αγωνιστική που σημαδεύτηκε από τις εικόνες ντροπής, οι οποίες σημειώθηκαν στο παιχνίδι Αγίου Γεωργίου - Τρικάλων, εντός και εκτός γηπέδου.

Αναλυτικά οι αγώνες, όπως τους παρουσιάζει η εφημερίδα "ΚΕΡΚΙΔΑ":

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΚΟΠΑΝΟΣ 3-0: Παρέμεινε στο ρετιρέ

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα περέμεινε άλλη μια εβδομάδα η Αγία Μαρίνα. Επικράτησε με 3-0 του Κοπανού και διατήρησε την μικρή βαθμολογική διαφορά που την χωρίζει από τα δεύτερα Τρίκαλα.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν τις βάσεις της νίκης στο πρώτο μέρος. Άνοιξαν το σκορ νωρίς ενώ πριν το ημίχρονο σημείωσαν και δεύτερο τέρμα. Στο 22’ ο Λέκα έγραψε το 1-0 ενώ στο 37’ ο Μπρέγκου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κοπανός προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει στην διεκδίκηση του ματς. Η Αγία Μαρίνα όχι μόνο διατήρησε το προβάδισμά της αλλά στο 77’ έφτασε στο 3-0 με τον Αργυρόπουλο.

Καλή η διαιτησία του Μελτζανίδη (Παζαρτζικλής, Γκόγκος).

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Ζαρογιάννης) Μυλωνάς, Κουτσούκης, Πίτος, Ράδης (46′ Τζημογιάννης), ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΝΙΟΓΚΑΝΑ, Μπρέγκου (65′ Λίβας), Χατζόπουλος (57′ Μπουλάρι), ΛΕΚΑ (65′ Δημητρούσης), Λουτζιανιώτης, Ντέλλας (57′ Αργυρόπουλος)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) Ίντος Κ., Μποζίνης, ΛΥΤΗΣ, Γατουρτζίδης, Σαμαράς, Αντωνίου, Στογιάννης Δ., ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Χ., Λογγινίδης (81′ Μίχος), ΚΟΤΣΑΛΗΣ, Χατζηπαυλίδης (63′ Κωστόπουλος)

ΛΕΥΚΑΔΙΑ – ΒΕΡΟΙΑ Β’ 2-1: Ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο

Την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα σημείωσαν το Σάββατο τα Λευκάδια. Κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισαν με 2-1 και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Η Βέροια Β’ έπαιξε επιθετικά και στο 20λεπτο έφτασε στο γκολ. Στο 20’ ο Αβετίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο μέρος, τα Λευκάδια έκαναν γρήγορα την ανατροπή. Αιφνιδίασαν την αντίπαλο και μέσα σε ένα πεντάλεπτο πήραν το πάνω χέρι. Στο 47’ ο Σ. Αμανατίδης ισοφάρισε σε 1-1 και στο 52’ ο Κωστόπουλος σημείωσε το 2-1 και έδωσε προβάδισμα στους Λευκαδιώτες.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν μέχρι το τέλος το πολύτιμο 2-1 και πήραν τους τρεις βαθμούς ενώ η Βέροια δεν κατόρθωσε να βρει για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα και να φτάσει στην ισοφάριση.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαυρίδη (Σαμαράς, Χριστοδούλου Κ)

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μαραγκός) Κερμανίδης, Μπάμπος, Κωστόπουλος (73′ Κοσμάς), Αμανατίδης Β., ΓΙΑΜΑΛΙΔΗΣ, Χίσα, ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Σ., Γκότσης, ΚΑΙΣΙΔΗΣ, Μιχαηλίδης Π. (88′ Δάφνος), Λαμπρίτσιος (46′ Δρενοβιάδης)

ΒΕΡΟΙΑ: (Μπαντής) : Ματελόπουλος, Γιαγτζίδης, Μούκας, Δημητρακόπουλος, Παπαδόπουλος, ΤΣΙΑΜΠΑΣ, Κωστόπουλος (46′ Κετόγλου), ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ, Αβετίδης (76′ Δολδούρης), ΚΑΛΦΟΥΝΤΖΟΣ, Καρασαρίδης (46′ Αδαμίδης)

ΜΕΛΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ  1-1: Δεν "Χ"άρηκε κανείς

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Μελίκης με τη Νάουσα. Οι δυο ομάδες σκόραραν νωρίς στο πρώτο μέρος και δεν κατόρθωσαν να φτάσουν σε άλλο τέρμα.

Η Μελίκη έψαξε το γρήγορο τέρμα και άνοιξε στο σκορ στο 16’ με τον Μελιόπουλο. Ενώ θα περίμενε κανείς να στριμώχνει την αντίπαλη ομάδα, η Νάουσα αντέδρασε και με τον Καραμήτρο στο 23’ έφτασε στο 1-1.

Παρά τις προσπάθειες των δυο ομάδων καμιά δεν κατάφερε να σημειώσει δεύτερο γκολ και να πάρει προβάδισμα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Ζαχαριάδης, Μπέκας).

ΜΕΛΙΚΗ: (Ευτηριάδης) Καψάλης, ΛΙΠΕ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, Κίτσα Γ., Παρσόπουλος, Λαναράς (63′ Μπουκουβάλας), Μελιόπουλος (63′ Χολέβας), Καλαϊτζίδης (75′ Ψάλτης), Μπουρδάνος, Κίτσα Ν. (89′ Μπίζος)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Σάκκος, Βασιλειάδης, Γιαννόπουλος (82′ Πανάγος), ΣΑΡΑΦΗΣ, ΠΑΠΑΤΑΝΟΣ, Καραμήτρος (48′ Κουκούγια), ΚΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, Παπαγεωργόπουλος, Κωστόπουλος (65′ Μίσκος), Ηλίας, Καραμπινέσης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ  2-2: Δίκαιη μοιρασιά

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι της Αλεξάνδρειας κόντρα στο Μακροχώρι. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα προβάδισμα δυο τερμάτων αλλά στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης η Αλεξάνδρεια βρήκε τις λύσεις και έφτασε στην ισοφάριση.

Το πρώτο ημίχρονο, αγωνιστικά, ανήκει στο Μακροχώρι. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο, απείλησαν πολύ νωρίς με σουτ στο δοκάρι του Νεστορόπουλου (στο 7’) και σχετικά νωρίς πήραν προβάδισμα. Στο 22’ κέρδισαν πέναλτι και με τον Βασιλείου εκτελεστή άνοιξαν το σκορ.

Το Μακροχώρι διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έψαξε ένα ακόμη τέρμα και στο 47’ με τον Φιλιππίδη έφτασε στο 0-2 και έκανε βήμα νίκης.

Η Αλεξάνδρεια όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Αντέδρασε και έχοντας πολύ χρόνο μπροστά της κατόρθωσε να φτάσει έως την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και είδαν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν στο τελευταίο ημίωρο.

Στο 67’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και ο Κ. Πιπιλιάρης με εύστοχο χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο πριν το φινάλε, στο 89’ ο Κ. Πιπιλιάρης με ατομική προσπάθεια σημείωσε και δεύτερο τέρμα και έφτασε στο 2-2.

Μέτρια η διαιτησία του κ. Παπαργυρίου (Βαλκάνος Α., Νησελίτης). Υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι υπέρ του Μακροχωρίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) : Διακόπουλος, Γεωργακάκης (46′ Κίτσας Ε.), Παπαδημητρίου (78′ Τόζογλου), ΚΟΥΚΟΥΣΙΤΣΑΣ, Μουρατίδης (78′ Σιγκούνας), ΚΙΤΣΑΣ Ν.,  Πιπιλιάρης Ι., Νικολόπουλος (36′ Παπακωνσταντίνου), Ριζόπουλος (60′ Χεράκης), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Κ., Κίρτσογλου

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) : Τζακέρι, Φωτόπουλος, Κιατικίδης, Μυλωνάς, ΔΑΛΗΓΓΑΡΟΣ, ΒΥΖΑΣ, Νεστορόπουλος, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Χασιώτης, Κωστογλίδης (83′ Τσίλης), Φιλιππίδης (70′ Φαρμάκης)

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ 2-3: Πρωτοφανή επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου

Σε δεύτερο μοίρα πέρασε το ποδόσφαιρο στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου. Τα επεισόδια εντός και εκτός του γηπέδου αμαύρωσαν το άθλημα και γύρισαν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές πριν το ματς αλλά ο τρόπος παιχνιδιού των αθλητών δεν προμήνυαν για το τι θα ακολουθούσε.

Ο αγώνας ξεκίνησε όμορφα. Τα Τρίκαλα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν δοκάρι σε σουτ του Κίτσα μέσα από την περιοχή στο 7’ και στο 8’ άνοιξαν το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Αρβανιτίδη, μετά από σέντρα.

Τα Τρίκαλα διατήρησαν στο πρώτο 25λεπτο τον έλεγχο ωστόσο στο 25’ ο Άγιος Γεώργιος σε μια αντεπίθεση του έφτασε σε θέση εκτέλεσης και με εντυπωσιακό βολέ του Μπακαλίδη μέσα από την περιοχή έφτασε στο 1-1.

Το γκολ ανέβασε τους γηπεδούχους. Στο 30’ έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, μετά από λάθος γύρισμα των αμυντικών των Τρικάλων ο Σταυριανίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ευαγγελόπουλο αλλά λίγο πριν την εκτέλεση ο Νικόλοφ τον ανέτρεψε και ο Μαλούτας σφύριξε σωστά πέναλτι και σωστά απέβαλε τον παίκτη των Τρικάλων. Το πέναλτι εκτελέστηκε εύστοχα και οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 2-1.

Λίγο πριν την σέντρα, άνθρωποι της διοίκησης των Τρικάλων (Δημήτρης και Βασίλης Παπαδόπουλος), από την κερκίδα βρέθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου για να διαμαρτυρηθούν για το πέναλτι και την αποβολή. Ακολούθησε προπηλακισμός των διαιτητών και κλοτσιά στον έναν από τους δυο επόπτες. Ο διαιτητής επέλεξε να μην διακόψει οριστικά το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και πληροφορία αναφέρει ότι συζήτησαν την αποχώρησή τους από το ματς και μετά από μια 8λεπτη καθυστέρηση, δόθηκε συνέχεια στον αγώνα.

Αμέσως μετά την συνέχιση του ματς, τα Τρίκαλα έφτασαν στην ισοφάριση με δυνατό σουτ του Χλιαρόπουλου. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 2-2.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Οι δυο ομάδες έψαχναν το γκολ που θα τους βάλει μπροστά στο σκορ. Στο 73’ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία. Ο Σαρκατζής κυνήγησε μια φάση που έδειχνε χαμένη και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ευαγγελόπουλο αλλά σούταρε άουτ.

Στο 76’ τα Τρίκαλα δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Αβραμόπουλος έπιασε την κεφαλιά, ο Καμπας απόκρουσε και ο Ε. Κίτσας με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-3.

Οι γηπεδούχοι είχαν εκ νέου μοναδικό τετ α τετ με τον Σαρκατζή στο 82’. Με ωραία κίνηση ελευθερώθηκε από δυο αμυντικούς αλλά και πάλι από πολύ κοντά σούταρε άουτ.

Τα Τρίκαλα πριν στο 85’ είχαν και οριζόντιο δοκάρι.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε, ένα δυνατό μαρκάρισμα του Ορφανίδη στον Χλιαρόπουλο, σε αντεπίθεση των Τρικάλων, άναψε την σπίθα. Ο παίκτης των Τρικάλων έμεινε στο έδαφος και ξεκίνησαν λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε παίκτες και πάγκους των δυο ομάδων. Κάποια στιγμή παίκτης του Αγίου Γεωργίου λέει κάτι στον προπονητή των Τρικάλων σε έντονο ύφος (ίσως και σε...γαλλική γλώσσα) και ο Γιάννης Κερλίδης αντέδρασε με χειρονομίες (τύπου "έλα έξω να σου πω"). Ο παίκτης του Αγίου Γεωργίου κινήθηκε προς τον αντίπαλο προπονητή, άνθρωπος του Αγίου Γεωργίου που από την κερκίδα βρέθηκε στο γήπεδο άρπαξε τον Κερλίδη και εκεί δημιουργήθηκε η πρώτη σύρραξη. Ακολουθεί μια δεύτερη όταν νεαρός φίλαθλος των γηπεδούχων πήδηξε τα κάγκελα και μπήκε στο γήπεδο και τον «άρπαξαν» οι ποδοσφαιριστές των Τρικάλων.

Το επεισόδιο επεκτάθηκε στην κερκίδα και ξαφνικά φίλοι των δυο ομάδων βρέθηκαν στα χέρια και πλακώθηκαν στο ξύλο.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα το παιχνίδι συνεχίστηκε και έληξε 2-3.

Κακώς προκάλεσαν αντιδράσεις οι αποφάσεις του Μαλούτα (Αργυρίου, Μητρόπουλος). Θα έπρεπε όμως να διακόψει οριστικά το παιχνίδι μετά την κλοτσιά παράγοντα των Τρικάλων στον επόπτη. Επίσης θα έπρεπε να υποδείξει πέναλτι (με το σκορ στο 2-2) στην ανατροπή του Μαρκαρίδη από τον Ορφανίδη.

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) : Κάμπας, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, Λιάτσος, ΣΑΝΤΙΝΙ, Εμμανουηλίδης (46′ Χαραλαμπίδης), Σπυριδωνίδης, ΝΤΑΤΣΗΣ, Μπακαλίδης, Φουρκιώτης (76′ Τουλουμτζής), Σταυριανίδης, Σαρκατζής

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) : Ευαγγελόπουλος, Μαρκαρίδης, Ατανάσοφ, Βλάχος (40′ Λίτσι), ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, Σωτηράκης, Κατράνας (60′ Κίτσας Ε.), Κίτσας Γ. (76′ Γεωργίου), ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Κιρκιλιανίδης (60′ Καμπούρης), ΧΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (16/1/23)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS