ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Στάση... Τρίκαλα για την Αγ. Μαρίνα! - Η ταυτότητα της 7ης αγωνιστικής

Συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο, με την 7η αγωνιστική, το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.

Μια αγωνιστική που οι γηπεδούχοι έκαναν το απόλυτο στις νίκες, στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του Σαββάτου, αφού δεν διεξήχθη το Βέροια Β' - Μελίκη, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου.

Στο ντέρμπι κορυφής, ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων υποχρέωσε στην πρώτη απώλεια βαθμών τον "συνονόματο" της Αγίας Μαρίνας και έπιασε... κορυφή!

"Βροχή" από γκολ είχαμε την 7η αγωνιστική, αφού σε μόλις τέσσερα ματς, σημειώθηκαν 27 γκολ, με τα περισσότερα στον αγώνα Μακροχώρι-Λευκάδια 9-1.

Την επόμενη αγωνιστική που θα γίνει το Σάββατο 10/12, οι δύο πρωτοπόροι, έχουν εύκολο έργο, με τα Τρίκαλα να αγωνίζονται στα Λευκάδια, που φαίνονται πολύ αδύναμα να μπορέσουν να τα κάνουν ζημιά και την Αγ.  Μαρίνα να υποδέχεται στην έδρα της, τον γείτονά της και νεοφώτιστο Αγ. Γεώργιο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια, όπως τα παρουσίασε η εφημερίδα "ΚΕΡΚΙΔΑ" στο φύλλο της Δευτέρας 5/12/2022:

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 2-1: Πήρε το ντέρμπι και έπιασε κορυφή

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πέρασαν τα Τρίκαλα. Το Σάββατο κέρδισαν στο γήπεδό τους την πρωτοπόρο Αγία Μαρίνα με 2-1 και την προσπέρασαν στην βαθμολογία.

Τα Τρίκαλα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 10′ με ένα “κεραυνό” του Λίτσι έξω από την περιοχή άνοιξαν το σκορ και πήραν το πάνω χέρι.

Στο 14’ σε μια αντεπίθεση, η Αγία Μαρίνα είχε την ευκαιρία για το 1-1 αλλά η κεφαλιά του Ντέλλα από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

 Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησαν και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ. Στο 15’ και στο 28’ ο Χλιαρόπουλος έχασε μοναδικά τετ α τετ ενώ στο 16’ σουτ Γεωργίου από κοντά αποκρούστηκε από τον Κωστογλίδη.

Στην επανάληψη και σε συνάρτηση των αλλαγών που έκανε ο προπονητής των φιλοξενούμενων Χρήστος Παναγιωτίδης, το ματς έγινε αμφίρροπο. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 και αγκάλιασαν τη νίκη. Στο 78’ ο Σωτηράκηςμε σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς.

Η Αγία Μαρίνα το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στο 2-1 στις καθυστερήσεις με κοντινό σουτ Μπουλάρι.

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαργυρίου (Γκόγκος, Ζουρνατζίδης)

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Κερλίδης) ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΤΑΝΑΣΟΦ, Βλάχος, Αρβανιτίδης, Γεωργίου (63′ Τσιρίδης), Σωτηράκης, Κατράνας (63′ Καμπούρης), Κιρκιλιανίδης, ΛΙΤΣΙ, Αβραμόπουλος, Χλιαρόπουλος.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Παναγιωτίδης) ΚΩΣΤΟΓΛΙΔΗΣ, Κουτσούκης, Ράδης, Παπαδόπουλος, Μπρέγκου, Σερασκιέρης (78′ Βουδούρης), ΛΕΚΑ, Μουστάκας (78′ Αργυρόπουλος), Ντέλλας (46′ Σαμιώτης), Ιορδανόπουλος (46′ Δημητρούσης), Πίτος (46′ Μπουλάρι).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΝΑΟΥΣΑ 7-2: Επιθετικό κρεσέντο

Την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Άγιος Γεώργιος. Απέναντι στη Νάουσα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε πολύ καλή επιθετική ημέρα, σημείωσαν επτά τέρματα κι έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

Ο Άγιος Γεώργιος μπήκε με…φούρια στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο σημείωσε δυο γκολ.  Στο 5’ ο Σαρκατζής άνοιξε το σκορ και στο 7’ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η Νάουσα απάντησε γρήγορα. Με τον Καραμπινέση μείωσε στο 12’ σε 2-1 αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Άγιος Γεώργιος έψαξε και τρίτο γκολ και στο 38’ ο Μπακαλίδης σημείωσε το 3-1. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος, στο 53’ ο Άγιος Γεώργιος με τον Μπακαλίδη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 και «καθάρισε» το ματς.

Η Νάουσα μείωσε ξανά με τον Καραμπινέση (4-2), στο 57’ αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι άλλο.

Στο τελευταίο ημίωρο, ο Άγιος Γεώργιος σημείωσε άλλα τρία γκολ. Στο 65’ ο Ντατσής σημείωσε το 5-2, στο 85’ ο Αμπαρλής πέτυχε το 6-2 και στο 88’ ο Σαρκατζής διαμόρφωσε το 7-2.

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία τουΓκαλαΐτση (Μουρατίδης, Πιπερίδης).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Τρούπκος, Εμμανουηλίδης, Τσιότσιος, ΣΑΝΤΙΝΙ (69′ Σαρακατσιάνος), ΜΠΑΚΑΛΙΔΗΣ, Σπυριδωνίδης, Ντατσής, Καριπίδης (69′ Αμπαρλής), Ντρίζι, Χαραλαμπίδης, ΣΑΡΚΑΤΖΗΣ

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Καζεπίδης, Παπατάνος, Παπαδόπουλος, ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, Δημητρίου, Μίσκος, Ψηρίδης (67′ Βασιλείου), Κερμανίδης, Ζήμνας, Λαμπρίτσιος (46′ Μπόσι), ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣΗΣ

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 3-2: Έκανε την ανατροπή

Την αντίσταση της Αλεξάνδρειας έκαμψε το Σάββατο ο Κοπανός. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή κι επικράτησαν με 3-2.

Η Αλεξάνδρεια αιφνιδίασε τον Κοπανό και στο 7’ ο Ι. Πιπιλιάρης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έγραψε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν το σοκ του γρήγορου γκολ, έψαξαν την ισοφάριση και στο 33’ ο Σαμαράς σημείωσε το 1-1. Με το σκορ ισόπαλο έκλεισε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κοπανός σημείωσε δυο γκολ και πήρε το προβάδισμα. Στο 47’ ο Οικονόμου σημείωσε το 2-1 και πριν αντιδράσει η Αλεξάνδρεια, στο 57’, ο Κουκούγια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Η Αλεξάνδρεια μείωσε αμέσως. Στο 60’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και ο Αλμπανίδης με εύστοχο κτύπημα έγραψε το 3-2.

Στο τελευταίο ημίωρο ο Κοπανός διατήρησε το προβάδισμά του ενώ η Αλεξάνδρεια δεν κατάφερε να σημειώσει άλλο γκολ και να φτάσει στην ισοφάριση.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία  Μελτζανίδη (Χαλατζιούκας, Γιαγκιτζόγλου)

ΚΟΠΑΝΟΣ: (Μποζίνης) : Ορμανίδης Α., Μποζίνης, Στογιάννης Δ., Τζιβάρας, ΛΥΤΗΣ, Κότσαλης (46′ Στογιάννης Α.), Ίντος Ε. (81′ Αναδός), ΓΑΤΟΥΡΤΖΖΙΔΗΣ, ΚΟΥΚΟΥΓΙΑ, Σαμαράς (77′ Χατζηπαυλίδης), Οικονόμου Χ. (90′ Κωστογλούδης)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) : Διακόπουλος, Μουρατίδης, Παπακωνσταντίνου, Τόζογλου (57′ Ριζόπουλος), Βολονάκης (57′ Κίτσας Ε.), ΚΟΥΚΟΥΣΙΤΣΑΣ, Αλμπανίδης, Κίτσας Ν. (51′ Χεράκης), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ Ι., Πιπιλιάρης Κ., Κίρτσογλου (82′ Νικολόπουλος).

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΛΕΥΚΑΔΙΑ 9-1: Ρεκόρ γκολ στο Μακροχώρι

Δέκα τέρματα σημειώθηκαν στην αναμέτρηση του Μακροχωρίου με τα Λευκάδια. Οι γηπεδούχοι ήταν σε μεγάλη μέρα επιθετικά και επικράτησαν με 9-1.

Το ματς κρίθηκε με το…καλησπέρα. Το Μακροχώρι σημείωσε πέντε γκολ στο πρώτο 20λεπτο και μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για ένα ρόλο.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησαν με τρία γκολ του Βασιλείου (6’, 10’, 11’). Στο 17’ ο Χασιώτης σημείωσε το 5-0 και στο 20’ ο Βασιλείου σημείωσε το τέταρτο του γκολ κι έγραψε το 5-0. 

Στο πρώτο μέρος σημειώθηκαν άλλα δυο γκολ. Στο 34’ ο Βασιλείου σημείωσε το 6-0 και το ημίχρονο έκλεισε 7-0 με το γκολ του Κωστογλίδη στο 39’.

Στο δεύτερο μέρος το Μακροχώρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 46’ με τον Χασιώτη και από εκεί και μετά έπεσε ο ρυθμός.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Βασιλειάδη στο 82’ σε 8-1 και το σκορ έκλεισε στο 9-1 με τέρμα του Φιλιππίδη στο 84’.

Πολύ καλή η διαιτησία του Παζαρτζικλή (Ζαχαριάδης, Τσίσης)

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) Αργυρόπουλος, Πρωγέρης (23’ Κατσαμπέρης), Κιατικίδης, Μυλωνάς (46’ Δαληγγάρος), ΤΣΙΛΗΣ, Βύζας (23’ Τσικανόπουλος), Νεστορόπουλος (46’ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ), Τσακαλίδης (23’ Καραβασόπουλος), Χασιώτης, Κωστογλίδης, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Μισαηλίδης) Λαμπρίτσος, Αμανατίδης, Τσιμενίδης, Καϊσίδης (26’ Λογδανίδης), Διαμαντίδης Β., Γκότσης, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, Χίσα, Αμανατίδης Σ., Ζουλέκου, Κοσμάς.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΡΙΜΠΑΣ

Αναβλήθηκε το Βέροια Β’ – Μελίκη

Αναβλήθηκε το παιχνίδι της Βέροιας Β' με την Μελίκη στην Κουλούρα. Ο λόγος ήταν η ακαταλληλότητα του γηπέδου. Από την βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, το γήπεδο κράτησε νερά και οι διαιτητές έκριναν ότι δεν μπορούσε  να διεξαχθεί η αναμέτρηση.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (5/12/22)