ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Α' ΕΠΣΗ: Αυξανόμενη προσέλευση του κόσμου - Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής

Συνεχίστηκε με την 2η αγωνιστική το περασμένο Σάββατο, το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, με δύο κύρια χαρακτηριστικά.

Το πρώτο, η συμμετοχή της Νάουσας στο πρωτάθλημα, όπου κατέβηκε τελικά αυτή την αγωνιστική, και δεύτερο, τα πολλά γκολ που σημειώθηκαν!

Επίσης, θετικό για το ποδόσφαιρο του Νομού μας, η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου από την πρεμιέρα, με την ευχή, αυτή να αυξάνεται από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια της πρώτης ερασιτεχνικής κατηγορίας:

ΝΑΟΥΣΑ – ΜΕΛΙΚΗ 0-6: Επέστρεψε και ελπίζει….

Η Νάουσα επέστρεψε. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, δημιουργήθηκε ρόστερ και η ομάδα μπήκε στο πρωτάθλημα. Μπορεί να έχασε με 0-6 από την σαφώς πιο έτοιμη Μελίκη, ωστόσο η συμμετοχή και μόνο θεωρείται βήμα θετικό, μετά τα όσο προηγήθηκαν το περασμένο διάστημα.

Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια παλαιών παραγόντων, συγκεντρώθηκε ένας αριθμός παικτών και η Νάουσα επέστρεψε στο πρωτάθλημα για να αποφύγει τις συνέπειες της αποχώρησης.

Το πρώτο βήμα ανασυγκρότησης, στο σκηνικό καμένης γης που άφησαν αυτοί που έφυγαν από την διοίκηση, έγινε. Η ομάδα θα πορευτεί έτσι με στόχο να ενισχυθεί τον Δεκέμβρη και να σώσει την φετινή παρτίδα.

Όσον αφορά το ματς, η Μελίκη ήταν καλύτερη και κέρδισε άνετα. Το φιλότιμο που κατέθεσαν οι παίκτες της Νάουσας δεν ήταν αρκετό για να κοντράρουν μια πιο έτοιμη και καλύτερα οργανωμένη ομάδα.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς. Στο 3’ ο Κοντογιάννης με κοντινό πλασέ, μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα και χτύπημα της μπάλας στο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σημείωσε το 0-1. Στο 10’ ο Λίπε με σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 19’ ο Ψηρίδης στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και το σκορ έγινε 0-3.

Στο 25’ ο Μπουκουβάλας  με ατομική προσπάθεια και σουτ πέτυχε το 0-4. Στο 37’ ο Πατσιαβούρας με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5. Το τελικό 0-6 σημειώθηκε στο 59’ πάλι με τον Πατσιαβούρα.

Καλύτερες στιγμές της Νάουσας ένα δυνατό σουτ του Μούκα έξω από την περιοχή (έδιωξε σε κόρνερ ο Καψάλης) και ένα πλασέ του Παπατάνου στο 52’ που απόκρουσε ο τερματοφύλακας της Μελίκης.

Εκτός κλίματος ο διαιτητής Παπαργυρίου (Μπέκας, Σαμαράς)

ΝΑΟΥΣΑ: (Κοτζάμπασης) Καζεπίδης, Χαβιαρόπουλος (63′ Λαφάρας Α.), Ψηρίδης (46′ Κεσίδης), Δημητρίου, ΝΟΥΚΑΣ, Κοκούγια (46′ Λαφάρας Ν.), Μίσκος, ΠΑΠΑΤΑΝΟΣ, Δροσούνης (46′ Παπακώστας), Κιόσα (63′ Σερδαρίδης), Ηλιάδης

ΜΕΛΙΚΗ: (Γιαννόπουλος) Καψάλης, Τσιφλίδης, ΛΙΠΕ, Καραγκιοζόπουλος, (60′ Καλαϊτζίδης), Κοντογιάννης, Κίτσα (46′ Μελιόπουλος), ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, Βουλγαράκης (69′ Μπίτος), Μπουκουβάλας (69′ Καραβαδές), ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΡΑΣ (60′ Λαναράς), Μπουρδάνος.

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 4-0: Διπλασίασε τις νίκες

Την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς πέτυχαν τα Τρίκαλα. Στο πρώτο εντός έδρας ματς τους επικράτησαν με 4-0 του Αγίου Γεωργίου.

Τα Τρίκαλα έλεγξαν το παιχνίδι από την αρχή. Απείλησαν με μια κεφαλιά του Πέικου, που κατέληξε άουτ και ένα σουτ του Λαμπρόπουλου μέσα από την περιοχή (απόκρουσε ο Καμπάς) και άνοιξαν το σκορ με ένα κοντινό πλασέ του Γεωργίου στο 20’, μετά από σέντρα.  Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο είχαν μια κεφαλιά του Ορφανίδη που κατέληξε άουτ.

Στοπ δεύτερο μέρος τα Τρίκαλα έψαξαν το δεύτερο γκολ κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Λαμπρόπουλο στο 48’ και τον Ατανάσοφ στο 59’.  Στο 63’ όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0. Μετά από σουτ του Ατανάσοφ, ο Καμπάς απόκρουσε και ο Χλιαρόπουλος σε άδειο τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 73’ οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη. Μετά από βαθιά μπαλιά του Πέικου, ο Κιρκιλιανίδης βγήκε μόνος απέναντι στον Καμπά και με διπλή προσπάθεια σημείωσε το 3-0. Στο 86’ ο Ατανάσοφ πέτυχε το 4-0, με κοντινό πλασέ.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαυρίδη (Καλλινιώτης, Βαλκάνος).

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Μπελαγιάννης) Ευαγγελόπουλος, Ατανάσοφ, Βλάχος, Αβραμόπουλος, ΠΕΙΚΟΣ, Σωτηράκης, Κατράνας (46′ Καμπούρης), Αρβανιτίδης, Χλιαρόπουλος (84′ Παπαμανώλης), ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Λαμπρόπουλος (56′ Κιρκιλιανίδης).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) : Καμπάς, Λιάτσος, Τσιότσιος, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΝΤΡΙΖΙ, Σπυριδωνίδης, Φουρκιώτης (67′ Γερμάνης), Μπακαλίδης, Χαραλαμπίδης (67′ Καριπίδης), Ντατσής, Σαρκατζής

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 1-9: Επίδειξη δύναμης

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το παιχνίδι του Κοπανού με την Αγία Μαρίνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ασταμάτητοι και επικράτησαν με 1-9.

Για το ματς δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά πράγματα. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν τρία γκολ στο πρώτο μέρος και «καθάρισαν» το ματς από πολύ νωρίς.

Στο 4’ ο Μπουλάρι άνοιξε το σκορ ενώ στο 23’ ο Μπρέγκου σημείωσε το 0-2. Στο  26’ ο Ντέλλας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 και εκεί η πλάστιγγα έγειρε στο μέρος των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος ο Κοπανός μείωσε στο 47’ με τον Αντωνίου αλλά η Αγία Μαρίνα δεν πτοήθηκε. Στο 48’ ο Μπουλάρι με πέναλτι σημείωσε το 1-4 και δυο λεπτά μετά, στο 50’ ο Μπρέγκου πέτυχε το 1-5. Στο 57’ ο Λέκα έγραψε το 1-6 και στο 79’ ο Σαμιώτης το 1-7. Στο 82’ και το 87’ ο Αργυρόπουλος σημείωσε δυο γκολ και ανέβασε το σκορ στο 1-9.

Καλή η διαιτησία του Μαλούτα (Καραγκιζόπουλος, Μητρόπουλος).

ΚΟΠΑΝΟΣ: ( Μποζίνης) Ορμανίδης Α., Κότσαλης (76′ Αναδός), Μποζίνης, Σαμαράς, Γατουρτζίδης (51′ Χατζηπαυλίδης), ΛΥΤΗΣ, Τζιβάρας, Ίντος Ε., Κωστόπουλος (51′ Κουκούγια), Αντωνίου, Στογιάννης Δ.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Παναγιωτίδης) Κωστογλίδης, Μουστάκας, Κουτσούκης, Παπαδόπουλος (61′ Πίτος), Ράδης, Σερασκιέρης, ΜΠΡΕΓΚΟΥ (61′ Δημητρούσης), ΜΠΟΥΛΑΡΙ (73′ Βουδούρης), Λέκα, ΣΑΜΙΩΤΗΣ (73′ Παναγιωτίδης), Ντέλλας (61′ Αργυρόπουλος)

ΒΕΡΟΙΑ Β’ – ΛΕΥΚΑΔΙΑ 5-0: Πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο

Άνετη επικράτηση επί των Λευκαδίων σημείωσε η Βέροια Β’ στην Κουλούρα. Ύστερα από ένα στείρο σε γκολ πρώτο μέρος, ξέσπασε στην επανάληψη, σημείωσε πέντε τέρματα και έφτασε στη νίκη.

Το πρώτο μέρος κακό και χωρίς πολλές φάσεις. Τα Λευκάδια αστόχησαν ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Δρενοβιάδη (η μπάλα άουτ) και έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν. Η Βέροια είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ήταν φλύαρη και δεν σκόραρε.

Στο δεύτερο μέρος όμως τα πράγματα άλλαξαν. Στο 49’ μετά από απόκρουση του Σάκκου, ο Θανάσης Τέγος που μπήκε ως αλλαγή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 65’ ο ίδιος παίκτης, με κεφαλιά σε άδειο τέρμα, πάλι μετά από απόκρουση του Σάκκου, σημείωσε το 2-0. Ο Θανάσης Τέγος σημείωσε και τρίτο γκολ. Στο 69’ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια έγραψε το 3-0.

Το 4-0 ήρθε στο 75’. Μετά από απόκρουση του Σάκκου, ο Τρύφωνας Τέγος με βολέ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 5-0 σημείωσε ο Καλφούτζος με σουτ μέσα από την περιοχή στο 87’.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γκαλαΐτση (Χαλατζιούκας, Μουρατίδης)

ΒΕΡΟΙΑ: (Ανθυμιάδης) : Αδαμίδης, Δημητρουλάκος, Χοχλιούρος, Γαλόπουλος, Τσανακτσίδης (59′ Τσανασίδης), ΤΑΣΟ, Γράτσιανος (46′ ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ), Φούγιας (46′ ΤΕΓΟΣ Α.), Τσιάμπας (46′ Τέγος Τ.), Φωτόπουλος (70′ Κωστόπουλος), Σουπιάδης

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Πετρίδης): Σάκκος, Τσιμενίδης, Βασιλειάδης, Χίσα, Αμανατίδης Σ., Καϊσίδης, Αμανατίδης Β., Γκότσης (80′ Τουγγελίδης), Ηλίας, Γιαμαλίδης, Δρενοβιάδης

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 4-2: Ποδαρικό με νίκη στο… σπίτι του

Με νίκη ξεκίνησε τις εντός έδρας αναμετρήσεις του το Μακροχώρι. Επικράτησε με 4-2 της Αλεξάνδρειας και πήρε το τρίποντο. Παρά την αντίδραση που έβγαλε η Αλεξάνδρεια, το Μακροχώρι σημείωσε τέσσερα γκολ και πήρε τη νίκη.

Στο αγωνιστικό μέρος, το Μακροχώρι με ωραίο σουτ του Τσακαλίδη στο 13’ άνοιξε το σκορ. Η Αλεξάνδρεια όμως απάντησε γρήγορο. Στο 25’ σε μια αντεπίθεση, ο Πιπιλιάρης έφυγε μόνος και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το Μακροχώρι δεν επηρεάστηκε από την ισοφάριση. Στο 30’ ο Χασιώτης με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην αρχή του β’ μέρους η Αλεξάνδρεια έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και στο 55’ το Μακροχώρι με εύστοοχ χτύπημα πέναλτι του Βασιλείου σημείωσε το 3-1 (ο Μουρατίδης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Χασιώτη). Το Μακροχώρι αγκάλιασε τη νίκη στο 60’ με γκολ του Κωστογλίδη (πλασέ από κοντά μετά από απόκρουση του Κωνσταντινόπουλου σε σουτ του Χασιώτη).

Στο τελευταίο ημίωρο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και με τον Πιπιλιάρη στο 74' μείωσαν σε 4-2.

Η αποβολή του Φιλιππίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι ''πράσινοι'' πίεσαν, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αρκετά και με ευκαιρίες απ' αυτές που δεν χάνονται από τους Πιπιλιάρη και Ριζόπουλο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Καλή η διαιτησία του Νησελίτη (Γκόγκος, Ζουρνατζίδης).

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) ΤΖΑΚΕΡΙ, Πρωτογέρης, Κιατικίδης, Λιλιόπουλος (80’ Μυλωνάς), Χασιώτης (65’ Φιλιππίδης), ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ (86’ Φωτόπουλος), ΒΥΖΑΣ, Κωστογλίδης (80’ Γκουτζιλίκας), Βασιλείου (80’ Γιάνινας), Νεστορόπουλος, Χατζηκαμαγιαννίδης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) Κωνσταντινόπουλος, Κίρτσογλου, Μουρατίδης, Σιγκούνας, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΟΥΚΟΥΣΙΤΣΑΣ, Αλμπανίδης (70’ Γεωργακάκης), Παπαδόπουλος Α. (46’ Βολονάκης), Νικολόπουλος (46’ Πιπιλιαρίδης Χρ), ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ, Παπαδόπουλος Ε. (60’ Ριζόπουλος)

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (7/11/22)