ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πάει να μετατραπεί σε... τουρνουά το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΗ! - Όλα τα ματς

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (29/10) η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΗ και από τις πέντε αναμετρήσεις έγιναν οι τέσσερις, αφού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ο ΦΑΣ Νάουσα.

Η απουσία της ομάδας της Νάουσας, από τη μία αποδυναμώνει το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας, αφού, από τη μία, θα απουσιάσει από αυτό ένας ιστορικός σύλλογος, που κάθε χρόνο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι αγώνες μειώνονται από 5 σε 4, μετατρέποντας το πρωτάθλημα, στην κυριολεξία σε ένα τουρνουά και από την άλλη, χάνει κάτι από την αίγλη που του έδινε με την παρουσία της αυτή η ιστορική ομάδα.

Δείτε παρακάτω τα ρεπορτάζ των αγώνων της πρεμιέρας της Α' ΕΠΣΗ, όπως τα παρουσίασε η εφημερίδα "ΚΕΡΚΙΔΑ" στο φύλλο της Δευτέρας 31/10:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ 1-0: Λυτρώθηκε στο τέλος

Λίγο πριν το φινάλε λυτρώθηκε η Αλεξάνδρεια στο ματς της πρεμιέρας με τα Λευκάδια. Οι γηπεδούχοι αν και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, άργησαν να φθάσουν στο σκοράρισμα και έμειναν στο 1-0.

Η Αλεξάνδρεια πήρε τον έλεγχο από νωρίς και δημιούργησε αρκετές φάσεις για γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε με τετ α τετ του Πιπιλιάρη ενώ ακολούθησε σουτ του ιδίου παίκτη μέσα από την περιοχή που δεν βρήκε στόχο. Η Αλεξάνδρεια είχε ακόμη, προσπάθεια του Κίρτσογλου από κοντά που δεν καρποφόρησε και πλασέ του Παπαδόπουλου που αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή.

Σε όλο αυτό το διάστημα, τα Λευκάδια είχαν μια κεφαλιά μετά από κόρνερ που κατέληξε πάνω στον τερματοφύλακα της Αλεξάνδρειας.

Στο δεύτερο μέρος η Αλεξάνδρεια συνέχισε να πιέζει τα Λευκάδια και έχασε καλές ευκαιρίες με τους Πιπιλιάρη, Παπακωνσταντίνου, Κίρτσογλου, Νικολόπουλο. Το νικητήριο τέρμα σημειώθηκε στο 84’, όταν μετά από σέντρα του Νικολόπουλου, ο Πιπιλιάρης με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέτρια η διαιτησία του Παπαργυρίου (Γιαγκιτζόγλου, Γκόγκας). Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε χέρι του αμυντικού Σιγκούνα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: (Παπατζίκος) : Κωνσταντινόπουλος, Κίτσας Ε. (78′Παπαδόπουλος Α., Μουρατίδης, Σιγκούνας (58′ Βολονάκης), Παπακωνσταντίνου,Κουκουσίτσας, Αλμπανίδης, Παπαδόπουλος Ε. (46′ Πιπιλιαρίδης), Χεράκης (63′Νικολόπουλος), Κίρτσογλου

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: (Πετρίδης) : Σάκκος, Τσιμενίδης, Βασιλειάδης, Χίσα, Αμανατίδης Σ., Καϊσίδης, Αμανατίδης Β. (83′ Δρενοβιάδης), Γκότσης, Ηλίας, Σκαρλάτος, Γιαμαλίδης.

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 3-1: Επιστροφή και ανατροπή…

Με νίκη επέστρεψε στην Α’ κατηγορία ο Άγιος Γεώργιος. Στο ματς της πρεμιέρας, επικράτησε με 3-1 του Μακροχωρίου, επιτυγχάνοντας ανατροπή σκορ. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μαγική εικόνα διότι το Μακροχώρι στάθηκε πολύ καλά, είχε αρκετές τελικές μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν κατόρθωσε να ισοφαρίσει.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο ματς με διάθεση για ποδόσφαιρο. Ο Άγιος Γεώργιος απείλησε πρώτος με κεφαλιά στο 7’ που αποκρούστηκε από τον Τζακέρι και σουτ του Χαραλαμπίδη στο 8’ μέσα από την περιοχή που δεν βρήκε στόχο.

Το Μακροχώρι στην πρώτη του ευκαιρία άνοιξε το σκορ. Στο 13’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα και ο Βασιλείου με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-1.

Ο Άγιος Γεώργιος έψαξε την ισοφάριση και έχασε ευκαιρίες για γκολ μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τους Χαραλαμπίδη και Λιάτσο ενώ λίγο αργότερα, κεφαλιά του Λιάτσου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το Μακροχώρι αντέδρασε. Έφτασε στο γκολ με τον Βασιλείου αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ (διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι) ενώ λίγο αργότερα ο Βασιλείου με ατομική προσπάθεια βρέθηκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ αλλά ο Καμπάς απόκρουσε.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 41’. Μετά από απόκρουση του Τζακέρι σε σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Ντατσή και ο τελευταίος με βολέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους, το Μακροχώρι έχασε μεγάλη ευκαιρία. Στο 48’ ο Βασιλείου έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Φαρμάκης έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 57’ ο Άγιος Γεώργιος πήρε το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιότσιου, ο Σαρκατζής πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Το Μακροχώρι προσπάθησε για την ισοφάριση και είχε ευκαιρίες για γκολ. Σημείωσε γκολ όταν ο Χατζηκαμαγιάννης έκλεψε από τον τερματοφύλακα Καμπά την μπάλα και ο Κιατικίδης την έσπρωξε στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής έδειξε φάουλ στον τερματοφύλακα. Το Μακροχώρι είχε άλλες τρεις ευκαιρίες με ισάριθμα σουτ του Χασιώτη (σε διαφορετικές φάσεις) αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Στις καθυστερήσεις, οι παίκτες του βρέθηκαν σε θέση εκτέλεσης αλλά και πάλι δεν βρήκαν στόχο.

Στην τελευταία φάση του ματς, στο 93’, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Σαρκατζής με σουτ σημείωσε το 3-1.

Με λάθη η διαιτησία των Μαλούτα (Χριστοδούλου Γ. και Μπογιατζόγλου).

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: (Σπυριδωνίδης) Καμπάς, ΛΙΑΤΣΟΣ, ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ,Ορφανίδης, Ντρίζι, Σπυριδωνίδης, Φουρκιώτης (85′ Σαντίνι), Χαραλαμπίδης (56′ Αμπαρλής),Μπακαλίδης, Ντατσής (82′ Καριπίδης), ΣΑΡΚΑΤΖΗΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ: (Απόσογλου) : Τζακέρι, ΠΡΩΤΟΓΕΡΗΣ, ΚΙΑΤΙΚΙΔΗΣ, Λιολιόπουλος (46′ Φαρμάκης), Χασιώτης, Φιλιππίδης (55′ Τσίλης), Τσακαλίδης, Βήτος (55′ Χατζηκαμαγιάννης), Βύζας (72′ Φωτόπουλος), Κωστογλίδης (66′ Γκουτζιλίκας), ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

ΜΕΛΙΚΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ 1-2: Επέστρεψε με εκτός έδρας νίκη

Με εκτός έδρας νίκη στην Μελίκη επέστρεψε από τις εθνικές κατηγορίες στην Α’ τοπική κατηγορία η ομάδα των Τρικάλων. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, απάντησε γρήγορα με δυο τέρματα και πήρε τη νίκη με 1-2. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη έκταση στη νίκη τους αλλά δεν ήταν εύστοχοι στο τελείωμα των φάσεων.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις  στο 6’ με τον Μπουρδάνο ο οποίος με μακρινό σουτ «κρέμασε» τον Ευαγγελόπουλο που βρισκόταν λίγο έξω από την εστία του.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι με δύο γκολ του Γεωργίου. Στο 9’ με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, εκμεταλλευόμενος ασίστ του Αβραμόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 13’ με δεξί πλασέ  μέσα από την περιοχή μετά από ωραία κάθετη ασίστ του Λίτσι.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες να πετύχουν και άλλο τέρμα και να καθαρίσουν το παιχνίδι αλλά οι επιθετικοί του ήταν φλύαροι και άστοχοι στη τελική προσπάθεια.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 52’ όταν οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι  σε ανατροπή του Λίτσι, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στη συνέχεια ο διαιτητής Μελτζανίδης απέβαλε τον ποδοσφαιριστή του Λίτσι για εξύβριση και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με 10 παίκτες.

Το ματς κύλισε χωρίς να αλλάξει ο δείκτης του σκορ  με τους φιλοξενούμενους όμως να δημιουργούν πολλές τελικές για γκολ αλλά να μην επιτυγχάνουν το τρίτο τέρμα.

Μέτρια η διαιτησία του Μελτζανίδη (Ασβεστάρας, Μητρόπουλος)

ΜΕΛΙΚΗ: (Παπαδόπουλος): Καψάλης, Κοντογιάννης, ΜΠΟΥΡΔΑΝΟΣ, Κίτσα(23′ Καλαϊτζίδης), Μπουκουβάλας (89′ Καραβαδές), ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, Λαναράς (46′Βενιόπουλος), ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ, Λίπε, Ψάλτης, Πατσιαβούρας

ΤΡΙΚΑΛΑ: (Μπελαγιάννης) : Ευαγγελόπουλος, Ατανάσοφ,Βλάχος, Αρβανιτίδης, ΠΕΙΚΟΣ, Σωτηράκης, Κατράνας (90+2′ Καμπούρης), ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Λίτσι, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Χλιαρόπουλος

ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ Β’ 3-1: Νικηφόρο ξεκίνημα

Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα η Αγία Μαρίνα. Με ένα γκολ στο πρώτο μέρος και άλλα δυο στην επανάληψη, επικράτησε με 3-1 της Βέροιας Β’ και πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν από νωρίς ένα γρήγορο γκολ αλλά βρήκαν απέναντί τους τον τερματοφύλακα Τσανασίδηπου σταματούσε τις επιθετικές ενέργειες της Αγίας Μαρίνας. Η προσπάθεια όμως της ομάδας του Χρήστου Παναγιωτίδη καρποφόρησε στο 39’. Μετά από σέντρα του Σαμιώτη από αριστερά, ο Ντέλλας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους, η Βέροια έφτασε στην ισοφάριση. Στο 49’ μετά από βαθιά σέντρα, ο Φωτόπουλος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Αγία Μαρίνα απάντησε άμεσα. Στο 50’ μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μουστάκας πετάχτηκε μέσα στην περιοχή και σημείωσε το 2-1. Η Αγία Μαρίνα «σφράγισε» τη νίκη της στο 58’ με βολέ του Σαμιώτη έξω από την περιοχή.

Καλή η διαιτησία του Ρηγόπουλου (Καλλινιώτης, Χαλατζιούκας).

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: (Παναγιωτίδης) : Κωστογλίδης, Μουστάκας,Κουτσούκης, Ράδης, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΡΕΓΚΟΥ, Σερασκιέρης (68′ Δημητρούσης), Μπουλάρι,Λέκα, ΣΑΜΙΩΤΗΣ (88′ Καφετζής), Ντέλλας (68′ Αργυρόπουλος)

ΒΕΡΟΙΑ Β’: (Ζαρογιάννης) : ΤΣΑΝΑΣΙΔΗΣ, Δημητρουλάκος (68′ Κετόγλου),Καρασαρίδης, Γαλόπουλος (78′ Τσανακτσίδης), ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, Χοχλιούρος (72′ λ.τ. Φούγιας), Τσέας, ΤΑΣΟ, Γράτσιανος (46′ Σουπιάδης), Λαφάρας, Τέγος (46′ Φωτόπουλος).

ΝΑΟΥΣΑ - ΚΟΠΑΝΟΣ 0-3 (α.α.): Δεν κατέβασαν ομάδα οι γηπεδούχοι

«Μαύρη» σελίδα στην ιστορία της Νάουσας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Σαββατιάτικο ραντεβού με τον Κοπανό. Η Νάουσα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, δεν κατέβηκε να αγωνιστεί και έχασε το παιχνίδι χωρίς αγώνα.

Η ομάδα της Νάουσας αν και δημιούργησε στους φίλους τους υψηλές προσδοκίες το καλοκαίρι, η νέα διοίκηση που ανέλαβε τις τύχες της απέτυχε και την οδήγησε στην διάλυση.

Για την ιστορία, διαιτητής ορίστηκε ο Γκαλαΐτσης, με βοηθούς τους Χριστοδούλου Κ. και Πιπερίδη

Ο Κοπανός παρατάχθηκε με τους Ορμανίδη Α., Μποζίνη, Σαμαρά, Γατουρτζίδη, Λύτη, Τζιβάρα, Ίντο, Κωστόπουλο,  Αντωνίου, Οικονόμου Χ., Χατζηπαυλίδη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (31/10/22)