ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το πανόραμα της 1ης φάσης στο Κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας

Πρεμιέρα για την φετινή αγωνιστική σεζόν είχαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας, με την διεξαγωγή των αγώνων της 1ης φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας.

Έγιναν συνολικά εννέα παιχνίδια, χωρίς να λείπουν οι εκπλήξεις, καθώς δύο ομάδες από την μεγάλη κατηγορία (Νάουσα και Λευκάδια) αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση και μάλιστα από αντιπάλους που αγωνίζονται σε μικρότερη από αυτές κατηγορία (Αχιλλέας Νάουσας και Ολυμπιακός Νάουσας).

Σημειώνεται ότι χωρίς αγώνα πέρασαν στην επόμενη φάση τα Τρίκαλα, η Πατρίδα, το Μακροχώρι, ο Αγ. Γεώργιος, ο Σταυρός και ο Κοπανός.

Επομένως για την β' φάση θα μπουν στην κληρωτίδα, οκτώ ομάδες της Α' κατηγορίας και οκτώ της Β'.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μελίκη – Καψόχωρα 2-1 (παράταση)
Αλεξάνδρεια – Καβάσιλα 1-0
Ολυμπιακός Ν. – Λευκάδια 4-2
Νάουσα - Αχιλλέας Ν. 0-4
Επισκοπή – Ζερβοχώρι 0-2
Λυκογιάννη - ΒΕΡΟΙΑ Β' 0-8
Βεργίνα - Αγ. Μαρίνα 0-5
Άχθος Αρούρης - ΑΕΠ Βέροιας 0-3
Ραχιά - Αγ. Βαρβάρα 0-4

* Με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΕΦΗΜ. "ΚΕΡΚΙΔΑ" (24/10/22):

ΜΕΛΙΚΗ - ΚΑΨΟΧΩΡΑ  2-1: Χρειάστηκε την παράταση

Στην παράταση κρίθηκε η αναμέτρηση της Μελίκης με την Καψόχωρα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ και κέρδισαν την πρόκριση με 2-1.

Αγωνιστικά, η Καψόχωρα ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο μέρος. Λίγο πριν το ημίχρονο, στο 44’, ο Μπουκλάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 0-1.

Η Μελίκη έφτασε στην ισοφάριση στο δεύτερο μέρος. Ο Κίτσα στο 67’ σκόραρε και σημείωσε το 1-1.

Στο υπόλοιπο παιχνίδι, καμιά από της δυο ομάδες δεν σκόραραν και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο, ο Μπουρδάνος στο 104’ σημείωσε το 2-1 που έμελλε να μείνει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Στο 110’ η Καψόχωρα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Όμπιντικ.

Διαιτητής: Μαυρίδης (Ζουρνατζίδης, Μπέκας)

ΜΕΛΙΚΗ: Καψάλης, Κοντογιάννης, Μπουρδάνος, Κίτσα, Μπουκουβάλας, Καλαϊτζίδης, Τσιφλίδης, Λίπε, Ψάλτης, Χολέβας (10′ Καραβαδές), Πατσιαβούρας

ΚΑΨΟΧΩΡΑ: Γκατζούφας, Ζωγράφου Σ. (110′ Τζέπης Ν.), Ζωγράφου Γ., Τόζογλου, Μάρκος Φ.Χ. (110′ Δρακούλης), Μπουκλάς, Όμπιντικ, Τζέπης Χ. (105′ Χατζόπουλος), Βρεττός, Τζέπης Χ. (65′ Αραμπατζής), Καλαμιώτης (65′ Παπαδόπουλος)

ΝΑΟΥΣΑ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ 0-4: Επικράτησε η εμπειρία

Στη Νάουσα, η εμπειρία κέρδισε τα νιάτα και η έμπειρη ομάδα του Αχιλλέα επικράτησε με 0-4 των νεαρών του ΦΑΣ. Οι γηπεδούχοι μετά την γνωστή τους καλοκαιρινή περιπέτεια, παρατάχθηκαν στο παιχνίδι με 15χρονα παιδιά, έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Ο Αχιλλέας άνοιξε το σκορ μόλις στο 14’. Ο Παρηγορίδης έκανε την σέντρα και ο Καντερίσκας με κοντινό πλασέ σημείωσε το 0-1. Στο 18’, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Γκογκόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Νάουσα είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 30’. Μετά από εντυπωσιακή συνεργασία Χιονίδη – Παπαπέσιου, ακολούθησε η ανατροπή από τον Κακούδη και η υπόδειξη πέναλτι από τον διαιτητή Παπαργυρίου. Το πέναλτι εκτέλεσε άουτ ο Χιονίδης.

Στο 54’ ο Αχιλλέας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 με κεφαλιά του Γκογκόπουλου ενώ το τελικό 0-4 σημειώθηκε στο 67’ με ωραίο γυριστό σουτ του Μπράτση.

Διαιτητής: Παπαργυρίου (Σαμαράς Αν., Χριστοδούλου Κων.)

ΝΑΟΥΣΑ: Χριστοδούλου, Ζήμνας, Παπαδόπουλος, Μπόσι, Βασιλείου, Δρενοβιάδης (60’ Τζέρτζης), Χιονίδης, Παπαπέσιος (60’ Γκιούρος), Τζιμουλίκος (74’ Δάιος), Λαμπρίτσιος (74’ Τσιάπας), Νατσούλας.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Μιχαηλίδης (46’ Ζήρας), Κακούδης (46’ Δημητρίου), Γαλανός, Βαρθολομαίος, Αλατσίδης, Κούτης (70’ Πετρακίδης), Καρούτσος, Μπράτσης, Γκογκόπουλος (60’ Παπαδής), Παρηγορίδης, Καντερίτσκας (60’ Τράιος).

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΚΑΒΑΣΙΛΑ 1-0: Πιο τυχεροί οι γηπεδούχοι

Με ένα εύστοχο πέναλτι, η Αλεξάνδρεια έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Καβάσιλας και πέρασε με 1-0 στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Το παιχνίδι ήταν σε όλη του την διάρκεια αμφίρροπο. Η Αλεξάνδρεια φάνηκε πιο τυχερή και με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Αλμπανίδη στο 35’ πέρασε στην επόμενη φάση.

Διαιτητής: Μαλούτας (Καραγκιοζόπουλος, Γκόγκας)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Διακόπουλος, Κίτσας (80’ Παπαδόπουλος), Μουρατίδης, Σιγκούνας (46’ Τόζογλου), Παπακωνσταντίνου, Κουκουσίτσας (85’ Παπαδόπουλος Α), Χεράκης, Πιπιλιαρίδης (60’ Ριζόπουλος), Βολονάκης (46’ Νικολόπουλος), Κίρτσογλου.

ΚΑΒΑΣΙΛΑ: Αποστολίδης, Τεντσογλίδης (85’ Τσίπης), Πάτρας Ρ., Τσορακλίδης, Πάτρας Κ., Κουτσιάδης (17’ Ισλάμι), Δούμας, Μαργαρίτης, Χασάν, Μπρίνιας (84’ Πάτρας Γ), Γατόπουλος (52’ Νούζι).

ΜΑΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ 4-2: «Καθάρισαν» οι αλλαγές

Με καθοριστικά τέρματα των παικτών που μπήκαν ως αλλαγές, ο Ολυμπιακός Νάουσας κέρδισε τα Λευκάδια με 4-2 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο. Τα Λευκάδια άνοιξαν το σκορ στο 15’ με τον Σ. Αμανατίδη αλλά στο 30’ ο Κατσαράκης ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό Νάουσας.

Στο δεύτερο μέρος, τα Λευκάδια πήραν ξανά προβάδισμα με τον Σ. Αμανατίδη στο 60’. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω. Στο 67’ ισοφάρισαν με το Νικόλοφ και με τον ίδιο παίκτη στο 77’ πήραν το προβάδισμα με 3-2. Το τελικό 4-2 σημειώθηκε στο 90’ από τον Ι. Μπλιάτκα.

Διαιτητής: Παζαρτσικλής (Ασβεστάρας, Τσίτσης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σάκκος, Σαράφης, Κατσαράκης, Λίγγος, Μήτσικας (80’ Φωτιάδης), Μάινος, Σύρκος, Βαρβέρης (55’ Νικόλοφ), Μπλιάτκας Α, Σερδαρίδης (55’ Μπλιάτκας Ι), Χαρατσίδης.

ΛΕΥΚΑΔΙΑ: Σάκκος, Τσιμενίδης, Βασιλειάδης, Δρενοβιάδης, Χίσα, Αμανατίδης Σ, Καϊσίδης, Αμανατίδης Β. (67’ Γιαμαλίδης), Γκότσης, Ηλίας, Δαφνός.

ΒΕΡΓΙΝΑ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 0-5: Διαφορά κλάσης

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών προκρίθηκε η Αγία Μαρίνα. Επικράτησε με 0-5 της Βεργίνας και πήρε την πρόκριση.

Αγωνιστικά, η διαφορά δυναμικότητας δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Η Αγία Μαρίνα με τρία γκολ στο πρώτο μέρος «καθάρισε» το ματς.

Το σκορ άνοιξε στο 5’ ο Σαμιώτης και στο 20’ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 45’ ο Ντέλλας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 και στο 72’ ο Μουστάκας σημείωσε το 0-4. Το τελικό 0-5 ήρθε στο 87’ από τον Ντέλλα.

Διαιτητής :  Γκαλαΐτσης, (Γκόγκας, Σαββίδη)

ΒΕΡΓΙΝΑ: Μηλώσης, Καραγαβριηλίδης (77′ Μητρόπουλος), Κατσαβός (46′ Λιόλιος), Αηδονίδης, Δούλαλας, Ντέντα, Δελτσίδης, Ντόβας Κ., Πεκιαρίδης, Ντόβας Μ. (85′ Εμμανουηλίδης), Ιωαννίδης (34′ Μανωλόπουλος)

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Μυλωνάς, Μουστάκας (75′ Κωστόπουλος), Ράδης, Ιορδανόπουλος (46′ Παπαδόπουλος), Μπρέγκου (68′ Δημητρούσης), Λέκα, Κουτσούκης (75′ Παναγιωτίδης), Μπουλάρι (68′ Πίτος), Σαμιώτης, Ντέλλας, Καφετζής.

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΒΕΡΟΙΑ Β’ 0-8: Άνετη επικράτηση

Άνετη ήταν η επικράτηση της Βέροιας Β’ στην Λυκογιάννη. Επικράτησε με 0-8 και πέρασε στην επόμενη φάση.

Η Βέροια άνοιξε το σκορ νωρίς με τον Τέγο στο 8’. Στο 22’ και στο 42’ με δυο γκολ του Φωτόπουλου ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 0-3. Στο 60’ ο Σουπιάδης σημείωσε το 0-4 και στο 65’ ο Τέγος έγραψε το 0-5. Στο 70’ ο Σουπιάδης πέτυχε το 0-6, στο 85’ ο Τσανακτσίδης το 0-7 και στο 89’ ο Σουπιάδης σημείωσε το τελικό 0-8.

Διαιτητής: Ρηγόπουλος (Γκόγκος, Καπετάνος)

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ: Παντέλη, Γιούπης (59’ Τσιφλίδης), Μάρκου, Μαραντίδης (46’ Τσιφλίδης), Κοτσαγκόγκος, Σωτηρίου, Θεοδώρου, Μήτογλου, Σακαλής Α., Σακαλής Μ., Κουλούσης.

ΒΕΡΟΙΑ: Αδαμίδης, Χαβιαρόπουλος, Χοχλιούρος, Καρασαρίδης, Γαλόπουλος (46’ Τσανακτσίδης), Βασιλειάδης, Τάσο (46’ Δημητρουλάκος), Φωτόπουλος (46’ Φούγιας), Γράτσιανος, Τέγος (54’ Σουπιάδης), Τσέας (62’ Κετόγλου).

ΡΑΧΙΑ – ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 0-4: «Καθάρισε» στην επανάληψη

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου προκρίθηκε η Αγία Βαρβάρα. Στο ματς της Κυριακής, επικράτησε με 0-4 στην Ράχη της τοπικής ομάδας και πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι φιλοξενούμενοι, άνοιξαν στο σκορ λίγο πριν το ημίχρονο με τον Χαλβατζή. Στο δεύτερο μέρος σημείωσαν άλλα τρία γκολ και «καθάρισαν» το ματς. Στο 50’ και το 58’ ο Παπαδόπουλος ανέβασε το σκορ στο 0-3 και στο 69’ ο Σπανός πέτυχε το τελικό 0-4.

Διαιτητής: Γιαγκιτζόγλου ( Μουρατίδης,  Πιπερίδης)

ΡΑΧΗ:  Παρμάκας Ι., Πατάκης (72′ Καγκελίδης), Σιδηρόπουλος, Δαμιανίδης, Γκάνιος, Παρμάκας Β. (46′ Φωτιάδης), Τσολακίδης, Σταυριανίδης, Βόλτης (72′ Βύζας), Γκουργκούτας (29′ Πετράκης), Χατζηαντώνογλου (55′ Λιλιόπουλος)

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ : Λίβας Σ., Κυριακίδης, Τσιλώνης, Δάμτσιος, Παπαδόπουλος (82′ Δίπλας), Τσιουγγαρής, Ρίσσου, Σολάκογλου (46′ Τσίλης), Σαμαράς (71′ Κούβαρος), Τσακαλίδης (46′ Μοτσιόπουλος), Χαλβατζής (66′ Σπανός)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ 0-2: Στις λεπτομέρειες

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι της Επισκοπής. Το Ζερβοχώρι με ένα γκολ στην αρχή και ένα στις καθυστερήσεις κέρδισε με 0-2 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 5’ ο Χατζηγεωργίου. Παρά την προσπάθεια της Επισκοπής, το Ζερβοχώρι διατήρησε το προβάδισμα και στις καθυστερήσεις του αγώνα, πάλι με τον Χατζηγεωργίου, σημείωσε δεύτερο γκολ.

Μελτζανίδης (Χαλατζιούκας, Ζαχαριάδης)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Ηλιάδης, Χατζηιωαννίδης, Ιωαννίδης Θ., Τζιμπράκου, Μουζάκι, Στυλιανού (70′ Αγιάζι), Ιωαννίδης Κ. (83′ Ιωσηφίδης), Δήμου Ι., Ορφανίδης (70′ Καρυπίδης Σ.), Καρυπίδης Α., Χαλντέντα (83′ Χαραλαμπίδης)

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ: Γαϊτανίδης Ι., Τηλκερίδης Π., Χατζηγεωργίου, Παντζαρτζίδης, Τηλκερίδης Δ., Πρόιος, Γαϊτανίδης Α. (86′ Μπρίτσκος), Μαζέλιου, Κεχαΐδης, Λούρης, Δάγγας (60′ Συμεωνίδης / 75′ Μερόκος)

ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ – ΑΕΠ ΒΕΡΟΙΑΣ 0-3: «Χτύπησε» σε κρίσιμα σημεία

Με δυο γκολ πριν το ημίχρονο κι ένα στην επανάληψη, η ΑΕΠ κέρδισε εκτός έδρας τον Άχθο Αρούρη με 0-3 και προκρίθηκε στο κύπελλο.

Το σκορ άνοιξε στο 42’ ο Παπαγεωργόπουλος και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 44’, ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος, στο 74’, η ΑΕΠ σημείωσε και τρίτο τέρμα και «σφράγισε» τη νίκη της. Το γκολ πέτυχε ο Κολμπουτσάι.

Διαιτητής: Νησελίτης (Μητρόπουλος, Χαραλαμπίδης

ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ: Μυλωνάς, Καραγιάννης (83’ Τσιλίδης), Τσιρέλας, Στριμπίνος, Ταυλικός, Ράπτης (45’ Ματελόπουλος), Ηλιάδης (62’ Μεταλλίδης), Βύζας, Στριμπίνος Δ, Πελεκίδης (83’ Λιόπας), Κακαβέλας

ΑΕΠ: Σιουκιούρογλου, Κουκλανιώτης, Μωυσίδης, Χολέβας, Κολμπουτσάι, Κουτσαντάς, Πετρομελίδης, Παπαγεωργόπουλος, Βαφειάδης (45’ Παπαδόπουλος), Παπουλίδης (75’ Βόλκος), Γιάγκογλου (83’ Λαμπριανίδης).

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (24/10/22)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...