Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Έγραψε... ιστορία ο Αστέρας Τριποτάμου - Και μαθηματικά στη Γ' Εθνική!

Έγραψε... ιστορία ο Αστέρας Τριποτάμου - Και μαθηματικά στη Γ' Εθνική!

Την άνοδό του και μαθηματικά στη Γ' Εθνική κατέκτησε ο Αστέρας Τριποτάμου, μετά τη νίκη του με 3-0 επί του ΑΟ Χανιώτης, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου!

Η ομάδα της Ημαθίας έγραψε... ιστορία, αφού για πρώτη φορά κέρδισε την άνοδο στην τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου του Μακροχωρίου!

Απομένουν πλέον δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των μπαράζ ανόδου, με τον Αστέρα Τριποτάμου να θέλει να διατηρήσει το νικηφόρο σερί και να κλείσει αυτό το μίνι πρωτάθλημα παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Αγωνιστικά, οι "κυανόλευκοι" του Τάσου Χουρσουζίδη είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν εύκολα (ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος) την πολύ καλή μεσοαμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι επιθετικά ήταν ακίνδυνοι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα έγινε στο 13' όταν ο Μετάι έπιασε ωραίο σουτ από πλάγια θέση, αναγκάζοντας τον Ταμπό να διώξει δύσκολα τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε στο επόμενο λεπτό ο Προβατίδης, ο Μετάι άφησε έξυπνα τη μπάλα κάτω από τα πόδια και ο Μπαλάφας μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα!

Στο 16' μετά από γύρισμα του Παπαδόπουλου για τον Μπουλάρι, αυτός δεν βρήκε όπως ήθελε τη μπάλα που κατέληξε στον Αχαλινόπουλο, ο οποίος με σουτ την έστειλε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι Χαλκιδικιώτες στη συνέχεια κράτησαν εκτός περιοχής τους τον Αστέρα, όμως μια φάση λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ήταν αρκετή για να ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι.

Συγκεκριμένα, στο 42ο λεπτό και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Χανιώτης, ο Αχαλινόπουλος μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση έπιασε ωραίο διαγώνιο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ταμπού και γράφοντας το 1-0.

Στην επανάληψη συνεχίστηκε ο ίδιος ρυθμός, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 51' όταν ο Μπαλάφας έπιασε ωραίο ανάποδο σουτ από καλή θέση, μετά από γύρισμα του Γκιντίδη, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 58' ένα σουτ του Μπουλάρι δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ταμπό που μπλόκαρε σταθερά, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το παράλληλο γύρισμα χωρίς κάποιος συμπαίκτης του να βρεθεί στην πορεία της μπάλας για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 70' ο Αστέρας "κλείδωσε" τη νίκη του, με σκόρερ τον Μετάι που με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ταμπό, γράφοντας το 2-0!

Οι φιλοξενούμενοι στο 80' έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ, στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, όμως ο Παχούμης με σουτ από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από σέντρα του Χατζηιγνατιάδη, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κύρου.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Αστέρα Τριποτάμου έβαλε στο 90' ο Μπρέγκου με κοντινή προβολή, έπειτα από ωραία προσπάθεια και παράλληλη σέντρα του Σοφιανίδη από αριστερά, γράφοντας το τελικό 3-0!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τζάμος από την Καστοριά, με βοηθούς τους Τσάγκα (Καστοριάς) και Δρουδάκη (Γρεβενών).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ (Τ. Χουρσουζίδης): Κύρου, Μπαλάφας, Μπέσας, Γκιντίδης (85' Βασιλειάδης), Τ. Παπαδόπουλος, Κόλα, Προβατίδης (77' Μπρέγκου), Μετάι (77' Σοφιανίδης), Γιόνδης (71' Βασιλείου), Αχαλινόπουλος (85' Μανώλης), Μπουλάρι.

ΑΟ ΧΑΝΙΩΤΗΣ (Γ. Καδόπουλος): Ταμπός, Μπεγκλής (46' Πολυζωΐδης), Μπίμπα (67' Βασιλόπουλος Αλ.), Σαμπάνης (60' Τσικούρας), Μαυρίδης, Παυλίδης, Λαμάι, Αλέξης, Αμανατίδης (60' Χατζηιγνατιάδης), Κανάνι (46' Βασιλόπουλος Αθ.), Παχούμης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αστέρας Τριποτάμου - ΑΟ Χανιώτης 3-0
ΓΑΣ Σβορώνου - Αναγ. Επανομής 2-1
ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Εθνικός Γιαννιτσών 7-1
Ρεπό: Μελιτέας Μελίτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1) Αστέρας Τριποτάμου 12
2) ΠΑΟΚ Κρηστώνης 8
3) ΓΑΣ Σβορώνου 7
4) ΑΟ Χανιώτης 5
5) Αναγ. Επανομής 4
6) Εθνικός Γιαννιτσών 4
7) Μελιτέας Μελίτης 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29/5)

Αστέρας Τριποτάμου - ΓΑΣ Σβορώνου
ΑΟ Χανιώτης - Εθνικός Γιαννιτσών
Μελιτέας Μελίτης - Αναγέννηση Επανομής
Ρεπό: ΠΑΟΚ Κρηστώνης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS