ΕΠΣΗ: Περί αποκαταστάσεως της αλήθειας

Από την ΕΠΣ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και ανακοίνωση της ομάδας ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ, που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ημαθίας, σχετικά με όσα έλαβαν χώρα στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ εκθέτουμε τα παρακάτω:

α) με βάση τα αναγραφόμενα στο Φύλλο Αγώνα, το οποίο αποτυπώνει με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τα διαλαμβανόμενα στην αναμέτρηση, προκύπτει ότι πράγματι υφίστατο ζήτημα σχετικά με την Κάρτα Υγείας του εν λόγω ποδοσφαιριστή του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

β) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα ένσταση από την έχουσα έννομο συμφέρον ομάδα της ΝΙΚΗΣ ΑΓΚΑΘΙΑΣ, της οποίας επιλήφθηκε άμεσα η καθ’ ύλην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης μας, μέλη της οποίας είναι τρεις εγνωσμένης αξίας νομικοί, με Πρόεδρο τον κ. ΜΠΑΚΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και μέλη τους κ.κ. ΜΠΡΟΥΓΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και ΤΖΕΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

γ) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης είναι ΤΡΙΜΕΛΕΣ όργανο, βάσει καταστατικού, και όχι ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ, όπως ατυχώς κάποιοι πιστεύουν. Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό ότι οι Αποφάσεις της είναι, είτε ομόφωνες, είτε κατά πλειοψηφία, σε καμία όμως των περιπτώσεων Αποφάσεις ενός και μόνο μέλους αυτής.

δ) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Ημαθίας έκανε δεκτή την ένσταση, στηριζόμενη στο νομολογιακό προηγούμενο που έχει διαμορφωθεί από την προσφάτως εκδοθείσα Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο για τον αγώνα ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ και αποτελεί πλέον δεδικασμένο.

ε) είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να αμφισβητήσει μία πρωτόδικη δικανική κρίση προσφεύγοντας σε δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο, εφόσον κρίνει ότι αυτή είναι αντίθετη με τους υφιστάμενους κανονισμούς.

στ) θα πρέπει όμως όλοι να έχουν κατά νου ότι η Πειθαρχική Επιτροπή κρίνει με βάση τα στοιχεία του φακέλου και τα υφιστάμενα έγγραφα και όχι στηριζόμενη σε κουτσομπολιά και καφενειακού επιπέδου συζητήσεις.