Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δραματική μείωση των σωματείων και στην ΕΠΣ Ημαθίας

Δραματική μείωση των σωματείων και στην ΕΠΣ Ημαθίας

Το 80% των ποδοσφαιρικών ερασιτεχνικών σωματείων εκτός γηπέδων από 31 Αυγούστου.

Το «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο Νίκος Τζώρτζογλου (πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου και στέλεχος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας), καθώς τα σωματεία που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή του στο «Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων» (Νόμος 4714/2020) σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο δεν ξεπερνούν το 20% του συνόλου αυτών.

Έτσι σύμφωνα με το «τελεσίγραφο» (όπως το χαρακτήρισε) του Λευτέρη Αυγενάκη, πάνω από το 80% των σωματείων θα βρίσκονται εκτός δημοτικών εγκαταστάσεων και γηπέδων ΓΓΑ από τις 31 Αυγούστου 2021.

Σε ενάμιση μήνα δηλαδή χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές και χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία στο οποίο ανήκουν αυτοί θα «πεταχτούν» στην κυριολεξία έξω από τα γήπεδα.

Ο Ν. Τζώρτζογλου (στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατά το παρελθόν) επίσης χαρακτήρισε «τραγέλαφο» τις γενικές συνελεύσεις και της εκλογές που γίνονται σε Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, καθώς σε αυτές παίρνουν μέρος ελάχιστα σωματεία.

ΕΠΣ Ημαθίας

Πριν ελάχιστα χρόνια τα ενεργά σωματεία που έπαιρναν μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, ξεπερνούσαν τα 80. Αυτός ο αριθμός μειώθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα την περσινή περίοδο να έχουμε σε δράση μόλις 42 (12 στην Α΄, 22 στην Β΄, 8 στην Γ΄).

Το λυπηρό είναι, ότι αυτή τη στιγμή αυτός ο αριθμός σωματείων μειώνεται δραματικά λόγω του μητρώου, αφού μόνο τα 30 (με βάση αυτά που ψήφισαν στις εκλογές της 17/5/21), από τον παραπάνω αριθμό σωματείων έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους σε αυτό.  Έτσι τα υπόλοιπα, από 31 Αυγούστου 2021 δε θα έχουν δικαίωμα χρήσης δημοτικών και λοιπών κρατικών γηπέδων.

Κουρελόχαρτο κατάντησε το Σύνταγμα της χώρας

Κάτι τέτοιο είναι καραμπινάτη καταστρατήγηση του Συντάγματος της χώρας, το οποίο κατοχυρώνει το δικαίωμα στην άθληση. Ενός Συντάγματος που ήδη έχει καταντήσει κουρελόχαρτο καθώς λόγω της περίφημης «πανδημίας» κατοχυρωμένες ελευθερίες και δικαιώματα, πλέον δεν υπάρχουν.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS