ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΣ Ημαθίας: Το τρίτο ημίχρονο

Φίλες και φίλοι καλημέρα σας. Σε ένα δεκαήμερο μας αποχαιρετά και ο Μάρτης και το φως στο τούνελ που αναζητούσαμε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν φάνηκε αλλά δεν περιμένουμε να φανεί και το επόμενο διάστημα.

******************************************

Ποδοσφαιρικά, οι μεγάλοι χαμένοι της φετινής χρονιάς είναι οι σύλλογοι των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Ακόμη και η Γ’ Εθνική, θα κάνει κάτι σαν πρωτάθλημα για να κλείσει την σεζόν. Αντίθετα, οι σύλλογοι των πρωταθλημάτων των ΕΠΣ, δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα γήπεδα και η χρονιά θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη. Αυτή είναι η εκτίμησή μας, λαμβάνοντας υπόψη τα χρονικά περιθώρια που απομένουν.

******************************************

Φυσικά μεγάλοι χαμένοι είναι και οι αθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων. Μετά από τόσους μήνες απραξία, θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι για να επιστρέψουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

******************************************

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Γιώργος Χατζησαρόγλου  μιλώντας στο Radio Metropolis της Καβάλας σημείωσε για τα τοπικά Πρωταθλήματα: "Όλα εξαρτώνται από το αν υπάρχει χρόνος για να διεξαχθεί ένα Πρωτάθλημα. Μας ενδιαφέρει η άποψη των Ενώσεων τι θέλουν να γίνει αν επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων. Τεράστιο ρόλο παίζει και ο αριθμός των ομάδων που θέλουν να πάρουν μέρος γιατί αν θέλουν π.χ μόνο τέσσερις από τις 14 ομάδες, για τις ομάδες που δεν θέλουν να παίξουν προβλέπονται ποινές και είναι υποβιβασμός. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί σε κάθε Ένωση να αποφασίζει για τον εαυτό της. Εμείς θέλουμε να προλάβουμε το δ.σ. της Ομοσπονδίας. Έχουμε έναν αριθμό ο οποίος δεν είναι επίσημος ότι 27 Ενώσεις από τις 53 δεν θέλουν να παίξουν καθόλου".

******************************************

Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι με την εκλογή των νέων διοικήσεων, στην ΕΠΟ και στις ΕΠΣ, θα παρθεί η οριστική απόφαση που θα βάλει κι ένα τέλος στην αγωνία τόσων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να διακόψουν τέλη Οκτωβρίου τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες. Στα μέσα του Απρίλη ή το αργότερο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, πιστεύουμε ότι θα λάβει ένα τέλος αυτή η πρωτόγνωρη αγωνιστική σεζόν, που ξεκίνησε με μεγάλη διάθεση από την πλευρά των ομάδων αλλά το τέλος της θα είναι άδοξο.

******************************************

Για τις φετινές εξελίξεις στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ο έμπειρος συνεργάτης της «Κερκίδας» Λάκης Λαζάρου σημειώνει: «Υπάρχει, και όλοι το παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο," θάνατος του εμποράκου". Ποιος θα περίμενε ότι στο 2021 θα είχαμε κ τον θάνατο του "ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου" ,που επίσης παρακολουθούμε. Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με χιλιάδες παιδιά νέους κ ονειροπόλους να συμμετέχουν. Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ,η ψυχή κ το οξυγόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου! Έτσι το χαρακτήριζαν όλοι αυτοί που από ότι φαίνεται, το μόνο που τους ενδιέφερε κ τους ενδιαφέρει, είναι οι εκλογές, η καρέκλα και τα φρου φρου και αρώματα. Ναι, υπάρχει θέμα, υπάρχει ο καταραμένος ιός, όμως υπάρχουν και λύσεις για να επιστρέψουν στα γήπεδα, όλοι αυτοί που χρονιά τώρα είτε για το μεράκι, είτε για το όνειρο, είτε για το ταλέντο, έδιναν το παρόν τους, σε κάμπους, βουνά, σε λάσπες κ βούρκους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, κάποιοι το οδήγησαν στις ΜΕΘ. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν γιατροί για να το βοηθήσουν».

******************************************

Αναφορικά τώρα με τις εκλογές στην ΕΠΣ, έως αύριο Τρίτη 23 Μαρτίου, υπάρχει το περιθώριο για την υποβολή υποψηφιοτήτων. Ως σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του σημερινού προέδρου Στέργιου Μουρτζίλα και πολύ πιθανόν να μην υπάρξει δεύτερη. Έχουν γίνει ζυμώσεις για μια ακόμη υποψηφιότητα αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι δεν προχωράει. Αναφορικά με τον πρώην πρόεδρο Βασίλη Φωτιάδη, δεν παρατηρήθηκε κινητικότητα από το περιβάλλον του που να δείχνει ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

******************************************

Όσον αφορά τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου, ο αριθμός του έφτασε τα 30. Αυτά είναι:  ΦΑΣ Νάουσα, Μακροχώρι, Άρης Παλαιοχωρίου, Θύελλα Σταυρού, Φίλιππος Μελίκης, Ολυμπιακός Νάουσας,  Άτλας Ζερβοχωρίου,  ΑΕ Καβασίλων, Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, Αχιλλέας Νεοκάστρου, Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας,  ΑΕ Αλεξάνδρειας,  Ολυμπιακός Λουτρού, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, Δόξα Κυψέλης, Δόξα Ασωμάτων,  Αχιλλέας Νάουσας, Ακαδημία Μακροχωρίου, ΑΕ Σχοινά, ΓΑΣ Κοπανός, Κεραυνός Επισκοπής, ΑΟ Συκιάς,  ΑΕΠ Βέροιας,  Ακαδημία Βέροιας,   Παλασίδειος Ακαδημία, Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας, ΑΕ Καψόχωρας, ΑΕ Τρικάλων,  Τηλέμαχοι Αλεξάνδρειας και Αετός Λαζοχωρίου.

******************************************

Στην Γ’ Εθνική τώρα, κανονικά δήλωσαν συμμετοχή και οι τρεις ομάδες της Ημαθίας. Αγκαθιά, Τρίκαλα και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση με στόχο να κερδίσουν την παραμονή τους στις Εθνικές κατηγορίες.

******************************************

Πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα στην Γ’ εθνική; Θα γίνει πρωτάθλημα ενός γύρου από εκεί που σταμάτησε. Στην β’ φάση θα χωριστούν οι ομάδες σε δύο ομίλους των πέντε και θα γίνει και σε αυτή τη φάση πρωτάθλημα ενός γύρου. Θα ανέρχονται κατηγορία οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο. Στόχος είναι στις 30/6 να έχουμε τέλος στο Πρωτάθλημα αλλά όλα αυτά εξαρτώνται από την εξέλιξη που θα έχει η πανδημία στη χώρα μας. Ως έναρξη της Γ Εθνικής έχει προσδιοριστεί η 4η Απριλίου. Τις επόμενες ημέρες η ΕΠΟ θα ψηφίσει τη νέα προκήρυξη που θα ξεκαθαρίζονται αναλυτικά οι όροι για το υπόλοιπο της σεζόν.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (22/3/21)