ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΣ Ημαθίας: Το τρίτο ημίχρονο

Αν κυλούσαν κανονικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, προχθές Σάββατο θα ήταν το τελευταίο, αγωνιστικά, του 2020. Το τελευταίο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και σήμερα θα μιλούσαμε για πρωταθλητή χειμώνα, φαβορί του β’ γύρου και άλλα τέτοια. Δυστυχώς παραμένουμε σε καθεστώς lockdown, δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα και πώς πρόκειται να διεξαχθεί το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

*************************

Βέβαια, υπάρχουν και πιο δύσκολες καταστάσεις. Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, έχουν ένα πρόγραμμα, ξεκίνησαν και περιμένουν πότε θα δοθεί το οκ για να συνεχίσουν. Υπάρχουν και διοργανώσεις, όπως η FootballLeague, που δεν έπαιξαν ακόμη και δεν ξέρουν πότε θα μπουν στο γήπεδο.

*************************

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει σε lockdown και το πιο άσχημο είναι ότι δεν φαίνεται ακόμη φως στο τούνελ. Με την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει ως σκόπελο τις γιορτές για την πορεία της πανδημίας, δεν περιμένουμε καμιά εξέλιξη πριν τις 7 Ιανουαρίου. Αν τα πράγματα πάνε καλά, ίσως οι ομάδες επιστρέψουν στις προπονήσεις μέσα στον Γενάρη. Αν όμως η χαλάρωση των γιορτών προκαλέσει αναζωπύρωση της πανδημίας, τότε θα αρχίσουμε να μιλάμε για επιστροφή κάποια στιγμή τον Φλεβάρη.

*************************

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, καλό θα είναι να αρχίσει η Ένωση να σκέφτεται το ενδεχόμενο να αλλάξει την προκήρυξη της και να τροποποιήσει τα πρωταθλήματά της. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ΕΠΟ να ζητήσει από την ΓΓΑ να εγκρίνει την δυνατότητα για αλλαγή στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, έτσι ώστε να προκύπτουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για ολοκλήρωση τους, έστω με άλλα δεδομένα.

*************************

Τι ομάδες θα δούμε όμως μετά το lockdown; Θα συνεχίσουν όλες από εκεί που σταμάτησαν ή θα έχουμε διοικήσεις που θα κατεβάσουν ρολά; Αγωνιστικά θα έχουν καμιά σχέση με αυτές που είδαμε στο ξεκίνημα της σεζόν; Πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και πώς θα φτάσει στην ολοκλήρωση; Ερωτήματα που παραμένουν χωρίς απαντήσεις όσο η πανδημία μαστίζει την χώρα και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει κατεβασμένα τα ρολά.

*************************

Το πρώτο lockdown άφησε τα σημάδια του στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μια ματιά να ρίξει στην Α’ κατηγορία θα διαπιστώσει ότι είναι φέτος «κολοβή».  Αν δεν εξελιχθούν καλά τα πράγματα φέτος με την συνέχεια των διοργανώσεων και έχουμε και πάλι ένα «άτακτο» φινάλε, πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν οι ομάδες που θα αναστείλουν την δραστηριότητά τους

*************************

Θα πει κανείς, εδώ κόσμος τυραννιέται στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, καθημερινά άνθρωποι χάνουν άδικα την ζωή τους από έναν ιό που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς ακόμη κι εσείς ασχολείστε με το πότε θα ανοίξει ο αθλητισμός; Σεβαστό το υποθετικό ερώτημα και βέβαια πάνω από όλα η υγεία και οι ανθρώπινες ζωές. Αλλά και η ζωή δεν σταματά. Πρέπει να βρει την χαμένη καθημερινότητά της και να βρεθεί σύντομα η λύση (ας ελπίσουμε τα εμβόλια που βγαίνουν να μας απαλλάξουν από τον εφιάλτη) για να επιστρέψουμε όλοι πίσω στην αγαπημένες μας συνήθειες και τα χόμπι που λατρεύουμε.

*************************

Καταβλήθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, συνολικού ύψους 9.672.000 ευρώ. Κάθε σωματείο που έχει ολοκληρώσει την κατάθεση αίτησης εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, θα λάβει 2.500 ευρώ και έξτρα 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον άθλημα που καλλιεργεί και για το οποίο έχει την ειδική αθλητική αναγνώριση. 

*************************

Όσα σωματεία δεν είχαν ολοκληρώσει ως τις 10 Δεκεμβρίου την κατάθεση των αιτήσεών τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ή δεν είχε ακόμα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ανά άθλημα που καλλιεργούν, η καταβολή της οικονομικής τους ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί μετά τις 22 Ιανουαρίου 2021.

*************************

Οι ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας που έλαβαν την ενίσχυση είναι: Ολυμπιακός Λουτρού, Δόξα Κυψέλης, Φίλιππος Μελίκης, Κεραυνός Επισκοπής, Άτλας Ζερβοχωρίου, Παλασίδειος Ακαδημία, Αετός Λαζοχωρίου, Τηλέμαχοι Αλεξάνδρειας, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Αχιλλέας Νάουσας, Θύελλα Σταυρού, Απόλλων Αγίου Γεωργίου, Ακαδημία Βέροιας και Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας.

*************************

Για το τέλος, θέλαμε να σας ευχηθούμε καλές γιορτές. Ας είναι η τελευταία εορταστική περίοδος που βιώνουμε με περιοριστικά μέτρα. Οι άγιες τούτες μέρες μαζί με το νέο χρόνο ας μας φέρουν πίσω όλα όσα στερηθήκαμε μέσα στο 2020 και ας απομακρύνουν όλα όσα έκαναν την ζωή μας δυσκολότερη. Αυτές τις ημέρες, προσέξτε την υγεία σας, τηρήστε όσο μπορείτε καλύτερα τα μέτρα ώστε μετά την εορταστική περίοδο να είμαστε όλοι εδώ. Καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

ΕΦΗΜ. "ΚΕΡΚΙΔΑ" (21/12/20)