Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΕΠΣ Ημαθίας: Το τρίτο ημίχρονο

ΕΠΣ Ημαθίας: Το τρίτο ημίχρονο

Φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, από το τέλος του Οκτώβρη οι τοπικοί αγώνες βρίσκονται σε αναστολή. Μπήκαμε στον δεύτερο μήνα της καραντίνας και διοργανώτρια και ομάδες βρίσκονται στο σκοτάδι αναφορικά με την συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για το πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα και όλοι πλέον κρέμονται από τα χείλη των λοιμοξιολόγων.

******************************

Σε αναμονή λοιπόν διοίκηση της ΕΠΣ και ομάδες. Πριν λίγο καιρό λέγαμε, ότι τα πρωταθλήματα πάνε για Γενάρη. Όσο όμως πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα και με την χώρα στα…κόκκινα, το σενάριο του Γενάρη φαντάζει πολύ αισιόδοξο. Αν υποθέσουμε ότι η πολιτεία κάποια στιγμή τον Ιανουάριο ανάψει το πράσινο φως, δεν θα χρειαστούν οι ομάδες ένα μήνα για να κάνουν προετοιμασία; Μετά από 2-2,5 μήνες απραξία οι αθλητές δεν θα πρέπει να κάνουν προετοιμασία από την αρχή; Καλό Φεβρουάριο λοιπόν και βλέπουμε.

******************************

Πάντως, υπάρχουν πολλές φωνές που υποστηρίζουν ότι όπως διεξάγεται το πρωτάθλημα της Superleagueθα μπορούσαν να συνεχιστούν και οι διοργανώσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες. Για παράδειγμα υποστηρίζεται ότι με την μείωση της τιμής των τεστ και με μια μικρή επιδότηση των ομάδων, το πρωτάθλημα θα συνεχιζόταν κανονικά. Όσο για τον κόσμο που συγκεντρωνόταν στα ματς των πρώτων αγωνιστικών, αν υπήρχε η βούληση ήταν εύκολο να μείνει μακριά από τα γήπεδα. Και αυτό είναι η αλήθεια. Στα ματς των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών υπήρχε μια σιωπηρή ανοχή. Αν ήθελαν πραγματικά οι αρχές να μείνουν οι φίλαθλοι μακριά από τα γήπεδα αυτό το διάστημα, υπήρχε το τρόπος να γίνει.

******************************

Για τους φίλους που ρωτάνε πώς πορεύονται οι ομάδες αυτό το διάστημα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι σαν την καλοκαιρινή περίοδο. Οι προπονητές έχουν δώσει προγράμματα ατομικής γύμνασης και οι αθλητές προσπαθούν να διατηρήσουν τους εαυτούς τους σε καλή φυσική κατάσταση για να έρθουν πιο γρήγορα στο επιθυμητό επίπεδο όταν και αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

******************************

Ανάλογα από το πότε θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, θα παρθούν και οι αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής για το πώς θα εξελιχθούν. Αν ξεκινούσαν τον Γενάρη, τότε υπήρχε ο χρόνος να τελειώσουν χωρίς «ψαλίδια». Αν όμως πάνε ακόμη πιο πίσω τότε τι γίνεται; Αν καθυστερήσουν λοιπόν, θα χρειαστεί να νομοθετήσει η πολιτεία για να αλλάξουν οι προκηρύξεις του πρωταθλήματος. Οι Ενώσεις από μόνες τους δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι, συνεπώς θα πρέπει η Πολιτεία να τους δώσει την δυνατότητα με νόμο να κάνουν τις παρεμβάσεις τους στην προκήρυξη για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα.

******************************

Όλο αυτό που γίνεται πιστεύουμε ότι θα έχει επιπτώσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία. Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι. Τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν λίγο βίαια τον Μάρτη και το καλοκαίρι οι διοργανωτές έψαχναν ομάδες για να συμπληρώσουν την Α’ κατηγορία. Και παρά την πρόσκληση που απηύθυναν, ο αριθμός των ομάδων δεν συμπληρώθηκε και έμεινε «κολοβή» η Α’ ερασιτεχνική. Μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει αν έχουμε κάτι αντίστοιχο φέτος; Φοβάμαι, ότι αρκετές ομάδες με παράδοση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα κατεβάσουν ρολά.

******************************

Ένα ακόμη πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κάποιοι σύλλογοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι η ανάδειξη νέων διοικήσεων. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σε κάποιους συλλόγους η θητεία της διοίκησης λήγει και με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν μπορεί να γίνει εκλογική διαδικασία. Η Γενική Συνέλευση μπορεί να διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς, οι εκλογές όμως όχι. Κι εδώ θα χρειαστεί η παρέμβαση της πολιτείας για να ρυθμιστεί το ζήτημα.

******************************

Δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού είχε η ομάδα του Ροδοχωρίου το περασμένο διάστημα. Οι αθλητές όπως μάθαμε ξεπέρασαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την ίωση και ακολουθούν πλέον το ατομικό πρόγραμμα που τους έχει δώσει ο προπονητής τους.

******************************

Τέσσερις μεταγραφές πραγματοποίησε όπως μάθαμε ο Αστέρας Τριποτάμου. Συγκεκριμένα, απέκτησε τον στόπερ Αχιλλέα Νεστορόπουλο, τον πλάγιο επιθετικό Παναγιώτη Χασιώτη, τον αμυντικό μέσο Αλέξανδρο Φουρκιώτη και τον έμπειρο αμυντικό Γιώργο Κολίτση. Οι άνθρωποι του Τριποτάμου ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την ομάδα τους αλλά προβληματίζονται αν άξιζε τον κόπο αφού το πρωτάθλημα είναι σε καραντίνα και δεν ξέρει κανείς τι πρόκειται να γίνει στην συνέχεια.

******************************

Μεταγραφική ενίσχυση είχαμε και στην Αγία Μαρίνα. Όπως πληροφορηθήκαμε αποκτήθηκε ο έμπειρος αμυντικός Παναγιώτης Μισαηλίδης ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα. Η Αγία Μαρίνα θυμίζουμε ότι άλλαξε και προπονητή και όταν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα εμφανιστεί με το Νίκο Παπανώτα στον πάγκο της.

******************************

Για το τέλος αφήσαμε την αίσθηση που αποκομίσαμε τις προηγούμενες ημέρες μιλώντας με ανθρώπους των ομάδων του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Ενώ μπήκαν με ενθουσιασμό στο νέο πρωτάθλημα και είδαμε σπουδαίο θέαμα, η διακοπή αυτή και η αβεβαιότητα για την συνέχεια ήρθε να ξενερώσει τους πάντες. Ας ελπίσουμε να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης και να επιστρέψουμε σιγά – σιγά στην καθημερινότητά μας και τις αγαπημένες μας συνήθειες. Να απομακρυνθεί σύντομα αυτή η απειλή και να σχολιάζουμε από αυτή την στήλη μόνο αγωνιστική δραστηριότητα και όχι συνέπειες καραντίνας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΚΙΔΑ" (7/12/20)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS