ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το αφιέρωμα της «Κ» στην Α1 της ΕΠΣΗ

Διαβάστε το αφιέρωμα της «Κ» στην φετινή Α1 της ΕΠΣΗ αλλά και στην πρωταθλήτρια ομάδα των Τρικάλων.

Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών παρακολουθήσαμε φέτος στο πρωτάθλημα της Α1.

Οι ομάδες μας ενισχύθηκαν ποιοτικά με τους πολύ ποιοτικούς παίκτες να μοιράζονται σε πολλές ομάδες και να μην τις μαζεύουν όπως τα προηγούμενα χρόνια σε μία ή δύο ομάδες. Αυτό έδωσε περισσότερη ποιότητα στο πρωτάθλημα με τα παιχνίδια να είναι πολύ καλά ποιοτικά ωστόσο τα εμφανίστηκε και πάλι το φαινόμενο των τελευταίων ετών με τις περισσότερες ομάδες να μην έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και ουσιαστικά να εμφανίζονται αδιάφορες.

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες που είχαν τον τίτλο του φαβορί ήταν τα Τρίκαλα και η Αλεξάνδρεια με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν μεγάλες μεταγραφές και έδειξαν από την αρχή ότι ήθελαν πολύ τον τίτλο.

Καλές κινήσεις έκαναν και η Επισκοπή με το Ροδοχώρι και έδειξαν πως θα είναι από τους ρυθμιστές του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με τις 4 παραπάνω ομάδες να ξεκινούν δυνατά αλλά την μεγάλη έκπληξη να την κάνει ο Κοπανός ο οποίος μέχρι την 6η αγωνιστική είχε κάνει το απόλυτο και μέχρι την 9η αγωνιστική είχε κάνει 7 νίκες, μια ισοπαλία έχοντας μάλιστα κάνει και το ρεπό, με την πρώτη της ήττα να έρχεται την 10η αγωνιστική από τα Τρίκαλα.

Από εκεί και πέρα καλή πορεία στο πρωτάθλημα είχαν και ο ΠΑΟΚ Αλ. με την Χαρίεσσα αλλά και ο Άραχος ο οποίος ειδικά στον δεύτερο γύρο έκανε μια εντυπωσιακή πορεία.

Στην ουρά τα πράγματα ήταν λίγο το πολύ ξεκάθαρα. Η Ειρηνούπολη δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα και επειδή η Νάουσα έδειχνε πως εύκολα θα παραμείνει στην Γ’ Εθνική, οι θέσεις που θα οδηγούσαν στην Α2 ήταν δύο.

Το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό ήταν η Βεργίνα η οποία μετά την συγχώνευση με τον Νηρέα Β. είχε πολλούς νεαρούς παίκτες στο ρόστερ και έδειχνε πως δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία.

Στην συνέχεια οι ομάδες που έδειχναν ότι θα παλέψουν να αποφύγουν την δεύτερη θέση που οδηγούσε στον υποβιβασμό ήταν ο Ολυμπιακός Ν., το Μακροχώρι και το Λιανοβέργι.

Βέβαια κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος σε αυτό το γκρουπ μπήκε και ο Αχιλλέας Ν. αλλά σε σημείο που όλες οι ομάδες είχαν ουσιαστικά απομακρυνθεί από τον Ολυμπιακό Ν. που ήταν εκείνη την στιγμή το μεγάλο φαβορί.

Η μάχη του τίτλου κορυφώθηκε στο δεύτερο μισό με τα Τρίκαλα να κάνουν τις καλύτερες μεταγραφές ωστόσο την Αλεξάνδρεια να είναι κοντά αλλά μετά το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής τα Τρίκαλα πήραν το πλεονέκτημα και δεν το άφησαν ποτέ.

Σε αυτόν τον δεύτερο γύρο οι υπόλοιπες ομάδες έχασαν την επαφή τους με την κορυφή βλέποντας για ακόμη ένα χρόνο μια κούρσα για δύο.

Πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά είχε η φετινή Α1. Καταρχήν πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κίτσας Γιώργος, γνωστός σε όλους «Γκόγκιτς» με 50 γκολ ενώ στην δεύτερη θέση και πολύ μακριά από τον Κίτσα ήταν ο Καφές με 36 γκολ.

Στην Α1 σημειώθηκαν φέτος 715 γκολ σε 210 αγώνες με 3,4 γκολ ανά αγώνα και 23,83 γκολ ανά αγωνιστική.

Καλύτερη επίθεση ήταν η επίθεση των πρωταθλητών με 98 γκολ ενώ οι «πράσινοι είχαν και την καλύτερη άμυνα με 11 γκολ.

Χειρότερη επίθεση ήταν της Βεργίνας με 15 γκολ ενώ χειρότερη άμυνα είναι του Ολυμπιακού Ν. με 110 γκολ.

Τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα έκαναν τα Τρίκαλα με 25 νίκες ενώ τις περισσότερες ισοπαλίες είχε ο ΠΑΟΚ Αλ. με 11 ενώ τέλος τις περισσότερες ήττες τις είχε η Βεργίνα με 26.

Λιγότερες νίκες στο πρωτάθλημα έκανε η ομάδα της Βεργίνας η οποία δεν γεύτηκε την χαρά της νίκης ενώ λιγότερες ισοπαλίες είχε το Λιανοβέργι με μόλις μία ισοπαλία ενώ τέλος τις λιγότερες ήττες είχε η Αλεξάνδρεια η οποία τερμάτισε το πρωτάθλημα αήττητη.

Καλύτερη εντός έδρας επίθεση είχε η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου με 57 γκολ ενώ καλύτερη εντός έδρας άμυνα είχε 6 γκολ. Χειρότερη εντός έδρας επίθεση είχε η Βεργίνα με 10 γκολ ενώ ο Ολυμπιακός Ν. δέχτηκε τα περισσότερα εντός έδρας γκολ με 54.

Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση είχε η Αλεξάνδρεια με 45 γκολ ενώ καλύτερη άμυνα εκτός έδρας είχε η ομάδα των Τρικάλων η οποία δέχτηκε 5 γκολ.

Χειρότερη εκτός έδρας επίθεση είχε η Βεργίνα με 5 γκολ ενώ την χειρότερη εκτός έδρας άμυνα είχε επίσης η Βεργίνα με 60 γκολ.

Δηλώσεις των πρωτάθλητών:

Σωκράτης Φετινίδης (γενικός αρχηγός):

«Ήταν μια πολύ επιτυχιμένη χρονιά για το Μ. Αλέξανδρο που πετύχαμε το βασικό μας στόχο που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Γ’ εθνική κατηγορία. Μια ιστορική στιγμή για το σύλλογο, που επιβεβαίωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει εδώ και αρκετές δεκαετίες στο Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο.

Διοικητικά μια παρέα νεαρών παιδιών από τα Τρίκαλα ξεκινήσαμε από τον περσινό Μάιο και με πολύ δουλειά και προγραμματισμό δημιουργήσαμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση του φίλαθλου κόσμου της Ημαθίας. Άλλωστε η ομάδα μας έκοψε πρώτη το νήμα, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα, τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας και χωρίς να δεχτεί ούτε μια κόκκινη κάρτα.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην διοίκηση, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές μας και όλη την τοπική κοινωνία για τη συμβολή τους στην επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου. Στόχος μας είναι την επόμενη χρονιά ο Μέγας Αλέξανδρος να εκπροσωπήσει επάξια την Ημαθία σε εθνική πλέον κατηγορία και όσοι αποτελούμε τον σύλλογο να απολαύσουμε άλλη μια εξαιρετική χρονιά».

Γιώργος Ντάμτσιος (Προπονητής):

«Ολοκληρώθηκε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά για την ομάδα μας με απόλυτη επιτυχία αφού εκπληρώθηκε ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της ανόδου στην Γ’ Εθνική. Πλέον τα Τρίκαλα καλούνται να εκπροσωπήσουν την Ημαθία σε εθνικό επίπεδο πίσω από τη Βέροια και μαζί με τη Νάουσα. Για την επιτυχία αυτή θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση που ήταν δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τους ποδοσφαιριστές μας που απέδειξαν ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και το φίλαθλο κόσμο που μας στήριξε πολύ».

Γιάννης Κιρκιλιανίδης (Αρχηγός):

«Αυτή τη χρονιά θα την θυμάμαι για πάντα. Μια χρόνια που καταφέραμε και πετύχαμε κάτι τόσο μεγάλο. Μια χρονιά που τιμήσαμε την μεγάλη ιστορία αυτής της ομάδας. Ήταν μια χρόνια πολύ δύσκολη και απαιτητική. Όλοι ξέρουμε πως ο πρωταθλητισμός δεν είναι εύκολο πράγμα.

Αλλά όλοι μαζί τα καταφέραμε, ο πρόεδρος μαζί με την διοίκηση δεν έλειψαν στιγμή από δίπλα μας

Ο προπονητής με την άριστη δουλειά που έκανε από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι και το τέλος. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν και έδωσαν τα μέγιστα που μαζί με τους τοπικούς ποδοσφαιριστές που για ακόμα μια φορά κατέθεσαν και την ψυχή τους, καταφέραμε να γίνουμε μια οικογένεια και φυσικά τον κόσμο που στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια και ήταν πάντα δίπλα μας.

Προσωπικά σαν αρχηγός νιώθω πολύ περήφανος για ότι καταφέραμε όλοι μαζί και πάλι διοίκηση, προπονητής και παίκτες, θα φέρουμε κι άλλες χαρές στο σύλλογο και αυτό είναι υπόσχεση.

Όπως υπόσχεση είναι ότι και πάλι κάποιοι θα μας βλέπουν σαν Μπαρτσελόνα.

Χρήστος Ζωγράφος (Ποδοσφαιριστής):

«Ήμασταν σταθεροί και σοβαροί από την αρχή της σεζόν, παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι δίκαια είμαστε πρωταθλητές.

Ήμασταν πολύ δεμένοι σαν ομάδα, δουλεύαμε σκληρά στις προπονήσεις, κάναμε πράξη όλες τις εντολές του προπονητή μας και σε κάθε αγώνα δίναμε το 100% των δυνατοτήτων μας.

Η ομάδα την επόμενη σεζόν θα πρέπει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να σωθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Γράφει ο Αλέξανδρος Τσακιρίδης