Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κινείται νομικά για το χτύπημα στον Γκροφ ο Λεβαδειακός!

Κινείται νομικά για το χτύπημα στον Γκροφ ο Λεβαδειακός!

Εικόνες, που γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, έγιναν το Σάββατο (6/5) στο γήπεδο της Λαμίας.

Στο φινάλε της αναμέτρησης της ομώνυμης ομάδας με τον Λεβαδειακό ένας άνθρωπος των γηπεδούχων εισέβαλε στο γήπεδο σε μια λογομαχία του Γκροφ με τον Τσιλούλη, άρπαξε βίαια από τον λαιμό τον Ούγγρο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και τον έριξε στο χορτάρι. Ο διαιτητής Ευαγγέλου απέβαλε τον δράστη της επίθεσης και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ο άνθρωπος, που έπιασε από τον λαιμό τον Γκροφ, δεν ήταν κάποιος… περαστικός, αλλά ο υπεύθυνος ασφαλείας της Λαμίας! Αυτή, μάλιστα, ήταν η ενημέρωση, που είχε και ο ίδιος ο παρατηρητής του αγώνα. Παρ' όλα αυτά, δεν ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σε κάθε περίπτωση, το θλιβερό περιστατικό έχει προκαλέσει οργή, όπως είναι φυσικό, στις τάξεις των Βοιωτών, που εξετάζουν κάθε πιθανή ενέργεια για να τιμωρηθεί και να επιβληθούν όποιες ποινές προβλέπουν οι κανονισμοί.

Μένει να δούμε από εδώ και πέρα τι έχει γράψει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής.

Ο Πειθαρχικός Κώδικας, πάντως, αναφέρει:

«1. Οποιοσδήποτε που εμπίπτει στον παρόντα κώδικα και χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει με βία μία ομάδα ή έναν αξιωματούχο αγώνα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών.

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου με τη μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

3. Ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και ιατρών αγώνων εντός του γηπέδου από αξιωματούχους ομάδων, ποδοσφαιριστές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με εντεταλμένη από την ομάδα υπηρεσία στον χώρο αυτό.

4. Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,
γ) υποβιβασμός ομάδας.

5. Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για πέντε (5) έτη τουλάχιστον».

πηγή: sport-fm.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS