Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παναγιώτης Κατσούρης: 25 χρόνια χωρίς το γελαστό παιδί

Παναγιώτης Κατσούρης: 25 χρόνια χωρίς το γελαστό παιδί

Έχουν περάσει 25 χρόνια αλλά η φωνή ακόμη τρέμει, το χέρι δυσκολεύεται να γράψει και στο μυαλό δημιουργούνται ερωτηματικά.

 Η εξιστόρηση εκείνης της «μαύρης» ημέρας, της 9ης Φεβρουαρίου του 1998, πάντα θα είναι οδυνηρή. Ο Θεός ήταν απών και ο χρόνος σταμάτησε άδικα για τον Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας όχι μόνο την οικογένεια του ΠΑΟΚ αλλά και του ελληνικού αθλητισμού στο πένθος. 

Τα χρόνια περνάνε αλλά ακόμη αναρωτιέσαι εάν είναι αλήθεια, εάν όντως το χαμόγελο αυτού του παιδιού έσβησε... Από μικρός είχε δύο αγάπες το ποδόσφαιρο και τα αυτοκίνητα. Η δεύτερη στάθηκε η αιτία να χάσει τη ζωή του στις 9 Φεβρουαρίου 1998. Ένα παιδί που πρόλαβε να αγωνισθεί μόλις σε 29 παιχνίδια με τα «ασπρόμαυρα» και να σημειώσει τρία τέρματα. Εκείνη την ημέρα είχε πάει να παίξει ένα ματς 5Χ5 με αγαπημένους του φίλους και στην επιστροφή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και χάθηκε στην άσφαλτο.

Αυτός ήταν ο Παναγιώτης Κατσούρης

Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 στην Αθήνα. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα της Νάουσας. Μετά από δύο χρόνια στη Β΄ Εθνική, το καλοκαίρι του 1996 ο ΠΑΟΚ χτύπησε την πόρτα του και απέκτησε τα δικαιώματα του.

Αρχικά προπονητή είχε τον Γκούντερ Μπένγκτσον και στη συνέχεια τον Άγγελο Αναστασιάδη και συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Πάρις Ζουμπούλης, ο Αλέξης Αλεξίου, ο Γιώργος Τουρσουνίδης και ο Ζήσης Βρύζας. Την πρώτη του σεζόν στα «ασπρόμαυρα» έκανε το ντεμπούτο του στην ήττα με 1-3 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο κατά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ πέτυχε το παρθενικό του γκολ στη νίκη με 1-0 επί του Αθηναϊκού. Εκείνη τη χρονιά είχε αγωνιστεί σε 21 αγώνες πρωταθλήματος πετυχαίνοντας ένα γκολ, ενώ τη δεύτερη του σεζόν είχε τρεις συμμετοχές και ένα γκολ.

Συνολικά κατέγραψε 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, από τις οποίες οι 24 ήταν για το πρωτάθλημα, τέσσερις για το Κύπελλο και μια στο Κύπελλο UEFA απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήταν μέλος των μικρών εθνικών ομάδων και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του. Αγωνίσθηκε με τις Εθνικές ομάδες Ελπίδων και Ενόπλων. Το 1997 ως μέλος της τελευταίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΣΙΣΜ στην Τεχεράνη. Αγωνίστηκε στον τελικό επί της Ιταλίας, ως αλλαγή στο 83΄ στη θέση του Καραγκούνη.

Παίκτες που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο

Γιώργος Μητσιμπόνας: Το μεσημέρι της 13ης Σεπτεμβρίου του 1997, θα κοβόταν το νήμα της ζωής του. Λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, ο Γιώργος μαζί με τον φίλο του, Νίκο Μίχο, κατευθυνόταν προς την Κοζάνη, όπου ο Τύρναβος θα έδινε ένα φιλικό. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με ημιφορτηγό κοντά στη Γιάννουλη. Ο Μητσιμπόνας τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά εξέπνευσε. Αργότερα, η σύζυγος του θα εξηγήσει ότι ο Γιώργος της έχασε τη μάχη επειδή έσπασε η κεντρική αορτή της καρδιάς του. «Ήμουν μέσα στο χειρουργείο την ώρα της επέμβασης. Ο Γιώργος επικοινωνούσε ακόμα και όταν ήρθε μέσα στο χειρουργείο χωρίς να έχει σχεδόν καθόλου αίμα. Τόσο γερή κράση ήταν».

Λευτέρης Μήλος: Το Μάρτιο του ίδιου έτους έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο Λευτέρης Μήλος. Ένας Αλβανός μέσος, ο οποίος αγωνίστηκε στη Λάρισα και στον Ηρακλή.

Γιόβαν Γκοϊκοβιτς: Τον Δεκέμβριο του 2001 ο 26χρονος Σέρβος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του λίγο έξω από το Βελιγράδι. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε μια κολώνα και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. . Με τη φανέλα του Γηραιού μέτρησε 29 συμμετοχές και τρία γκολ στον 1.5 χρόνο που έμεινε στην ομάδα

Ρέι Τζόουνς: Τον Αύγουστο του 2007 και μόλις στα 18 του χρόνια σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Ρέι Τζόουνς. Ο νεαρός οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα και κάπως επικίνδυνα. Συγκρούστηκε με άλλο όχημα και εκτός από εκείνον, τη ζωή τους έχασαν και άλλα δύο άτομα.

Φρανσουά Στρέχελε: Μόλις στα 26 του χρόνια ο Βέλγος επιθετικός άφησε στην άσφαλτο την τελευταία του πνοή μετά από σύγκρουση του οχήματος του με δέντρο. Ο Στρέχελε στις 8 Μαϊου του 2008 έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο δέντρο και πέθανε ακαριαία.

Αντεφέμι: Μια ημέρα μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης σκοτώθηκε στο 162ο χλμ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Ξάνθης, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και εκείνο ανατράπηκε.

Τζοζέφ Σουράλ: Τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα το 2019, ο 28χρονος Τσέχος απεβίωσε όταν ένα από τα βαν της αποστολής της Αλάνιασπορ κατά την επιστροφή του από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καϊσερίσπορ, ανετράπη.

Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες: Τον Ιούνιο του 2019 η είδηση του θανάτου του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες βύθισε σε πένθος τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Ισπανός επιθετικός έφυγε σε ηλικία 35 ετών έπειτα από τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη κοντά στην πόλη Ουτρέρα. Εκτός από τον Ρέγιες που άφησε πίσω του τρία παιδιά, απεβίωσαν και δύο ξαδέρφια του, που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο. Ο ένας έφυγε ακαριαία και ο άλλος διεκομίσθη στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και λίγες ώρες μετά εξέπνευσε.

Στέλιος Μπουσδούκος: Τον προηγούμενο μήνα, ο 39χρονος επέστρεφε στο σπίτι του στο Μώλο από τον παράδρομο της εθνικής οδού, όταν το μηχανάκι του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας αλλά δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή.

Αχμέτ Τσαλίκ: Στις 11 Ιανουαρίου του 2022, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο βγήκε εκτός πορείας και ανατράπηκε. Όσοι είδαν τι συνέβη κάλεσαν το ασθενοφόρο, το οποίο απλά διαπίστωσε το θάνατο του. Ο Τσαλίκ ήταν μόνος του στο αμάξι. Η αστυνομία έχει ανοίξει έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

πηγή: metrosport.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS