Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μπάχαλο με την κατανομή των χρημάτων από το Στοίχημα - Σκέψεις μέχρι και για αναστολή της SL2!

Μπάχαλο με την κατανομή των χρημάτων από το Στοίχημα - Σκέψεις μέχρι και για αναστολή της SL2!

Αν και η κατανομή των χρημάτων από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων είναι υπόθεση του υφυπουργού αθλητισμού, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο Λ. Αυγενάκης, βλέποντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν, πετάει το μπαλάκι στις τέσσερις επαγγελματικές λίγκες (Super League 1 και 2, ΕΣΑΠΕ, ΕΟΠΕ), λέγοντας ότι αν δε συμφωνήσουν δεν θα πάρουν χρήματα.

Ο Αυγενάκης έχει αποφασίσει, όπως και την προηγούμενη φορά, το 50% του συνολικού ποσού των 61 εκάτ. ευρώ περίπου να δοθούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη φορά, προέβλεψε από το συνολικό ποσό να χρηματοδοτηθούν και οι επιτροπές διοργανώσεων που έχει συστήσει (Μεσογειακοί Αγώνες κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που προβλέπεται για τις ΠΑΕ της Super League 1 είναι από ένα εκατ. ευρώ, δηλαδή μειωμένο κατά μισό περίπου εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με το 2021, ενώ για κάθε ΠΑΕ της SL2 προβλέπεται ποσό 170.000 ανά ομάδα, δηλαδή περίπου 20.000 επιπλέον για κάθε ΠΑΕ σε σχέση με το 2021. 

Εδώ να αναφέρουμε ότι, αρχικά οι 30 ΠΑΕ της SL2 , σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων, ακόμη και Υπουργών,  ήταν να μοιραστούν  8.550.000, παίρνοντας η κάθε μία από 285.000 ευρώ. Δηλαδή με τα νέα δεδομένα και σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς, κάθε ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, θα εισπράξει 100.000 και πλέον ευρώ λιγότερα.

Έτσι η SL2 (το ίδιο ισχύει και για τις άλλες λίγκες), όχι μόνο διαφωνεί με τον τρόπο κατανομής, αλλά ζητάει τα χρήματα που αρχικά είχαν συμφωνηθεί για τα μέλη της.

Για το θέμα που προέκυψε, η διοίκηση της SL2, καλεί τα μέλη της σε έκτακτη Γ.Σ. για την Πέμπτη 26/1, όπου θα παρθούν σοβαρές αποφάσεις. Μάλιστα πολλές είναι οι ΠΑΕ που θα ζητήσουν μέχρι και αναστολή του πρωταθλήματος, αν δεν ικανοποιηθούν με το αρχικό ποσό.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS