Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πελέ: Οταν ζήτησε να γνωρίσει τον Αντώνη Αντωνιάδη και να φωτογραφηθεί μαζί του

Πελέ: Οταν ζήτησε να γνωρίσει τον Αντώνη Αντωνιάδη και να φωτογραφηθεί μαζί του

Ο πρώην άσσος του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης θυμάται τη συνάντηση και τη φωτογράφισή του με τον Πελέ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης...

Καλοκαίρι του 1974 ο Πελέ έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος εταιρείας αναψυκτικών που διαφήμιζε. Ο κόσμος, τότε, είχε νωπή ακόμα την εικόνα του ανθρώπου που οδήγησε τη Βραζιλία στον θρίαμβο του 1970 στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό, αλλά και την άρνησή του να ενισχύσει την πρωταθλήτρια κόσμου στο Μουντιάλ που θα άρχιζε σε λίγες μέρες στη Γερμανία.

Η συνάντηση με τον Αντωνιάδη

Στις 23 Ιουνίου κατέλυσε στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Εκεί, σε κάποια από τις πρώτες του βόλτες, συνάντησε τον Αντώνη Αντωνιάδη. Οταν οι συνοδοί του είπαν ποιος είναι θέλησε να τον γνωρίσει. Λίγη ώρα μετά τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του «βασιλιά», λέει στο «Newsbreak.gr» (απ’ όπου και οι φωτογραφίες, επάνω και κάτω) για εκείνη τη συνάντηση.

«Αιφνιδιάστηκα. Είχα πάει με μια κοπέλα για μπάνιο και ξαφνικά βλέπω τον θρυλικό Πελέ να έρχεται προς το μέρος μου κι από πίσω φωτογράφοι. Μου είπε ότι με θυμόταν από τον αγώνα που έδωσε η Εθνική Ελλάδας στο θρυλικό Μαρακανά.

"Είχαμε εκπλήξει τον κόσμο με το 0-0 που φέραμε κι όπως μου είπε ήταν στην εξέδρα κι έβλεπε τον αγώνα. Ευγενέστατος. Θυμόταν την παρουσία μου στο γήπεδο. Τα ‘χασα. Ηταν ένας ευγενέστατος άνθρωπος, χωρίς έπαρση».

Οι δρόμοι τους μπορεί να μην συναντήθηκαν στα γήπεδα, αλλά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και στις επόμενες επισκέψεις του Πελέ.

«Ηταν πάντα ευγενής»

«Αυτό που κρατάω είναι η διαγωγή του. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να αποτελεί παράδειγμα. Ο Πελέ ποτέ δεν προκάλεσε. Αγωνίστηκε για χρόνια στα γήπεδα, πήγε στις ΗΠΑ και έμαθε ποδόσφαιρο σε μια απέραντη χώρα κι αργότερα ήταν πάντα ευγενής, καταδεχτικός. Τον θεωρώ τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που εμφανίστηκε στα γήπεδα…», προσθέτει ο πρώην άσσος του Παναθηναϊκού.

πηγή: in.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS