Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αγγλία-Γαλλία 1-2: Ο Ζιρού έστειλε τους "τρικολόρ" στα ημιτελικά!

Αγγλία-Γαλλία 1-2: Ο Ζιρού έστειλε τους "τρικολόρ" στα ημιτελικά!

Με γκολ του Τσουαμενί, Ζιρού η Γαλλία υπέταξε 2-1 την Αγγλία και θα παίξει ημιτελικό με το Μαρόκο. Ευστόχησε για 1-1 σε πέναλτι ο Κέιν, αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-2!

Ντερμπάρα με τα όλα της, αλλά πάντα χαίρεται ένας.

Η Γαλλία με γκολ των Τσουαμενί, Ζιρού, χωρίς να είναι ανώτερη, λύγισε 2-1 την Αγγλία και θα βρει στον δεύτερο ημιτελικό το εκπληκτικό Μαρόκο. Η Αγγλία το πάλεψε ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι του Κέιν και κέρδισε και δεύτερο αμέσως μετά το 1-2. Ο Κέιν πήγε πάλι απέναντι στον συμπαίκτη του στην Τότεναμ τον Γιορίς, όμως, αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στην εξέδρα. Έτσι, η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία θα συνεχίσει το ταξίδι για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ η Αγγλία επιστρέφει σπίτι της. 

Γκολάρα ο Τσουαμενί

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διάταξη 4-3-3 και οι μονομαχίες ήταν αρκετές στη μεσαία γραμμή. Η Γαλλία απείλησε πρώτη στο 11’ όταν σε σέντρα του Ντεμπελέ, κεφαλιά του Ζιρού κατέληξε στα χέρια του Πίκφορντ.

Στο 17’, όμως, οι «τρικολόρ» άνοιξαν το σκορ. Η Γαλλία κυκλοφόρησε τη μπάλα, ο Γκριεζμάν έστρωσε στον Τσουαμενί, ο οποίος με δεξί σουτ από τα 25 μέτρα πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μπέλιγχαμ και την έστειλε στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ για το 0-1.

Ευκαιρίες η Αγγλία

Τα «λιοντάρια» φυσικά πίεσαν για την ισοφάριση και στο 21’ φάουλ του Σο μπλόκαρε ο Γιορίς.

Στο 22’ ο Κέιν βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά ο Γιορίς βγήκε και απέκρουσε το πλασέ του Άγγλου φορ.

Στο 25’ ο Ουπαμεκανό ανέτρεψε τον Κέιν, ο Βραζιλιάνος Σαμπάιο δεν έδωσε κάτι, αν και υπήρχε παράβαση. Κρίθηκε στο VAR ότι είναι εκτός περιοχής το μαρκάρισμα και δόθηκε συνέχεια.

Στο 29’ βολίδα του Κέιν, απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιορίς.

Στο 39’ κομπίνα των Γάλλων σε φάουλ, γύρισμα του Ερναντές και σουτ του Εμπαπέ έφυγε ψηλά άουτ.

Πέναλτι και 1-1

Η Αγγλία μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και 47’ δυνατό σουτ του Μπέλιγχαμ, έδιωξε σε κόρνερ ο Γιορίς.

Στο 52’, ωστόσο, η Αγγλία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σάκα από τον σκόρερ της Γαλλίας Τσουαμενί. Ο Κέιν στο 54’ βρέθηκε στην άσπρη βούλα απέναντι από τον συμπαίκτη του στην Τότεναμ τον Γιορίς, εκτέλεσε δυνατά στη δεξιά γωνία, αριστερά ο Γιορίς και 1-1.

Η Γαλλία προσπάθησε να αιφνιδιάσει άμεσα και στο 55’ αριστερό σουτ του Ραμπιό απέκρουσε ο Πίκφορντ.

Στο 60’ σουτ του Σάκα απέκρουσε ο Γιορίς και το ίδιο έκανε και στο 62’ σε σουτ του Κέιν.

Το παιχνίδι πλέον ήταν στην κόψη του ξυραφιού και στο 70’ η Αγγλία άγγιξε το 2-1. Φάουλ του Χέντερσον, η κεφαλιά του Μαγκουάιρ έγλειψε το δεξί δοκάρι.

Γκολ ο Ζιρού

Στο 77’ από κεφαλιά πάσα του Ντεμπελέ, πλασέ του Ζιρού στην καρδιά της άμυνας, ο Πίκφορντ απέκρουσε σε κόρνερ.

Από το κόρνερ, όμως, προήλθε το 1-2. Η άμυνα απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Γκριεζμάν, ο οποίος έκανε τη σέντρα, κεφαλιά του Ζιρού κι αφού η μπάλα βρήκε και στον Μαγκουάιρ κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

Νέο πέναλτι, άουτ ο Κέιν!

Ο Σαουθγκέιτ έριξε στη μάχη και τον Μάουντ κι αυτός κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Ερναντέζ. Ο Σαμπάιο αρχικά δεν έδωσε κάτι, αλλά κλήθηκε στο VAR να δει τη φάση. Έδωσε τελικά το πέναλτι, στο 84’ ο Κέιν βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Γιορίς, όμως, αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο, Στόουνς (97' Γκρίλις), Μαγκουάιρ, Ράις, Χέντερσον (79’ Μάουντ), Μπέλινγχαμ, Κέιν, Σάκα (79’ Στέρλινγκ), Φόντεν (84’ Ράσφορντ).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Κούντε, Τ. Ερναντέζ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ντεμπελέ (79’ Κομάν), Ζιρού.

πηγή: onsports.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS