Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Έκανε... μια χαψιά την Ελβετία η Πορτογαλία!

Έκανε... μια χαψιά την Ελβετία η Πορτογαλία!

Η εθνική Πορτογαλίας συνέτριψε με 6-1 την εθνική Ελβετίας και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης του Κατάρ.

Αντίπαλος της ομάδας του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο (έμεινε στον πάγκο για 73 λεπτά) θα είναι το Μαρόκο (10/12, 17:00), το οποίο νωρίτερα έθεσε νοκ-άουτ την Ισπανία.

Δικαίωση για τον πάλαι ποτέ ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας, βάζοντας τον Γκονσάλο Ράμος αντί του CR7.

Η Ελβετία είχε την κατοχή στο πρώτο τέταρτο, αλλά η Πορτογαλία βρήκε δίχτυα στην πρώτη της αξιόλογη προσπάθεια (υπέροχο σουτ του Ράμος στο 17′).

Δεκαέξι λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο 39χρονος Πέπε πήρε την κεφαλιά και διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Με αυτό το γκολ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ, πίσω μόνο από τον Ροζέ Μιλά, ο οποίος το 1994 σκόραρε για το Καμερούν κόντρα στη Ρωσία σε ηλικία 42 ετών και 39 ημερών.

Ο Ρέμο Φρόιλερ προσπάθησε να μειώσει στο 38′, ωστόσο ο Ντιόγκο Κόστα βρήκε τον τρόπο να σταματήσει την πορεία της μπάλας, κρατώντας το 2-0 μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου.

Τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν στο β’ μέρος για να βάλει οριστικά τέλος στα ελβετικά όνειρα η Πορτογαλία, σκοράροντας με τον Γκονσάλο Ράμος στο 51′ και τον Ραφαέλ Γκερέιρο στο 55′.

Ο Μάνουελ Ακάντζι μείωσε άμεσα (58′) με κοντινή προσπάθεια, έπειτα από κόρνερ, προτού ο ο συνήθης Ράμος ξαναβρεί δίχτυα στο 67′ και ο Ραφαέλ Λεάο γράψει το τελικό αποτέλεσμα στο 90+2′.

Η Πορτογαλία δεν είχε νίκη στα τελευταία πέντε ματς νοκ-άουτ, αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε – ενίοτε και με εντυπωσιακό τρόπο.

Με φόντο την τρίτη πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης (1966, 2006 οι προηγούμενες), η ομάδα της Ιβηρικής έκλεισε το παιχνίδι έχοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο χορτάρι (μπήκε στο 73′ αντί του Ζοάο Φέλιξ).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73′ Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπ. Σίλβα (81′ Νέβες), Φερνάντες (87′ Λεάο), Ράμος (73′ Όρτα), Φέλιξ (73′ Ρονάλντο).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46′ Τσεμέρτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54′ Ζακάρια), Τζάκα, Σακίρι, Σο (54′ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66′ Οκαφόρ), Εμπολό (89′ Τζασαρί).

πηγή: sportime.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS