Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μουντιάλ 2022: Πρόκριση με τριάρα για την Αγγλία

Μουντιάλ 2022: Πρόκριση με τριάρα για την Αγγλία

Την πρόκριση της στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ πήρε η Αγγλία επικρατώντας με 3-0 της Σενεγάλης.

Το πρώτο ημίχρονο είχε έναν αργό ρυθμό μέχρι τη στιγμή που κουνήθηκε το πλεκτό. Η Αγγλία είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της αλλά δεν απειλούσε ουσιαστικά. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στη Σενεγάλη, η οποία στο 5ο λεπτό έφτασε κοντά στην αγγλική εστία όταν ο Ντιά ξεπέρασε στο σπριντ τον Μαγκουάιρ αλλά η κόντρα δεν τον ευνόησε και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πίκφορντ. 

Οι Άγγλοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 21' όταν ο Φόντεν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Στόουνς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Σενεγάλη έφτασε ξανά κοντά στο γκολ όταν ο Ντιά σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Στόουνς, ο Σαρ πετάχτηκε, την πήρε και σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 38΄η Αγγλία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Μπέλιγχαμ τρύπησε την άμυνα της Σενεγάλης από τα αριστερά κάνοντας κάθετη κίνηση, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Χέντερσον πλάσαρε ψύχραιμα γράφοντας το 1-0.

Το τέρμα άλλαξε τη ροή του αγώνα καθώς οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έγιναν περισσότερο απειλητικοί και έψαχναν ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν σε μια γρήγορη κόντρα με τους Μπέλιγχαμ και Φόντεν, ο τελευταίος πάσαρε στον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Μεντί κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σενεγάλη μπήκε δυνατά θέλοντας να μειώσει το σκορ και να μπει ξανά σε τροχιά πρόκρισης αλλά βρήκε απέναντι της μια Αγγλία που πατήσε πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο και έπαιζε με αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, στο 57ο λεπτό έφτασε και σε τρίτο τέρμα όταν ο Φόντεν έκανε μια επέλαση από τα αριστερά, γύρισε στο πρώτο δοκάρι, ο Σακά τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Μεντί.

Οι παίκτες του Αλιού Σισέ προσπάθησαν να  φτάσουν σε ένα τέρμα αλλά φάνηκε να έχουν χάσει τα «φτερά» τους μετά τα γκολ των Χέντερσον και Κέιν στο πρώτο ημίχρονο. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η Αγγλία πανηγύρισε την πρόκριση. 

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (77' Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82' Φίλιπς), Ράις, Μπέλιγχαμ (76' Μάουντ), Σακά (65' Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65' Γκρίλις).

Σενεγάλη: Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (85' Μπαλό-Τουρέ), Σις (46' Γκουέιγ), Μεντί, Ντιατά (46' Ματάρ Σαρ), Εντιαγέ (46' Ντιένγκ), Ισμαΐλα Σαρ, Ντιά (72' Ντιεντιού).

metrosport.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS